A közeljövőben 365 - sebesség-ellenőrzésre is alkalmas - fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontot (KKEP) állítanak fel, valamint további 160 mobil eszközt is üzembe helyeznek Magyarországon - erősítette meg az erről szóló hírt az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-nek.

A kamerák nem csupán a gyorshajtókat, hanem a záróvonalat átlépőket, a leállósávot használókat is szűrnék. Az ORFK szerdán azt közölte az MTI-vel: a KKEP-k tudása jóval túlmutat a sebesség-ellenőrzésen, hiszen képesek adatokat lekérni a hatósági nyilvántartásokból az automatikus rendszámfelismeréssel, emellett alkalmasak arra, hogy videofelvétellel számos, menet közben elkövetett jogsértést rögzítsenek.

A hatósági nyilvántartásokra példaként az útdíj, útvonalengedély, behajtási engedély, bírságnyilvántartás rendszerét sorolták fel, a rögzíthető jogsértésekre pedig a buszsáv jogosulatlan használatát, a záróvonal átlépését, a kanyarodás, irányváltoztatás szabályainak megsértését említették példaként. A rendőrség az ország közútjain jelenleg 154 sebességmérő készüléket üzemeltet, amelyből hét fix telepítésű. Ezek jelentős részét váltják majd fel a mobil ellenőrző pontok.

Az ORFK közlése szerint a mintegy 12,5 milliárd forintos beruházás célja, hogy Magyarország megfeleljen az Európai Unió közlekedéspolitikai célkitűzésének. Hozzátették: az eddigi eredmények, a 2008 óta töretlenül javuló közúti közlekedési mutatók javítása „további erőfeszítést igényelnek".

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csegala
Nem lehetne inkább több száz szuper képességűre felújított útra költeni? Ha tele van kátyúval az út, ott úgy sem lesz gyorshajtás.
Nakimaga
Ez is olyan,mint a dohányzás,nem mindenki sérti meg a közlekedési szabályokat !
pacsni
@dömdödöm: màskulonbeb nentudnak, hogy lopni
hallgatag
Nagyon helyes !!! Ki kell szürni ezeket a nótórius györshajtókat, és a szabálytalankodókat...igaz, közlekedési kultura nincs Magyarországon, de nem is a
Ladás szabálytalankodik, hanem az Audi 6-osokkal " tolnak le " 130 km/h sebességnél az autópályán...nem beszélve, a záróvonalat átlépve 3-4 autót ( szabályosan közlekedöt)
elöznek...sokszor életveszélyesen, és bevágnak a két kocsi közé...
Baksai
A mai okos telefonokra már feltehető olyan, mely jelzi, ha fix telepítésű trafipax felé közelítesz. Ha meg mobil trafit látsz, ha rászánsz egy fél percet, felteheted azt is a rendszerre !!
coyote3
A szabálytalankodókat nem szűri a traffipax... Megjegyzem ennél sokkal veszélyesebbek az irányjelzőt már megvenni képtelen részletes BMW-k, Audik, Mercik, na meg az agyonhajtott Németországból behozott 50 ezer km-es Passatok:)))) /érdekes én idehaza kaptam hozzá indexet.../ Veszélyesebbek a az elsőbbséget meg nem adók, a szabálytalanul előzők, a körforgalmat nem használók. De mindenképpen a legveszélyesebbnek azokat tartom, akik erőn felül vesznek autót és képtelenek fenntartani, így bizony sok-sok elmaradt karbantartás miatt csapnivaló műszaki állapotú kocsikkal közlekednek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.