A minisztériumok többségében megszüntették - egy korábbi botrány miatt - a miniszterek és államtitkárok folyószámla-költségtérítését, ám az Emberi Erőforrások Minisztériumában mind a mai napig jár az adóforintokból fedezett különpénz, amely így többé-kevésbé ellensúlyozza a tranzakciós illetéket - írja a Napi.hu.

A folyószámla költségtérítések ügye korábban azért kapott nagy figyelmet, mert a 2010-2012-es időszakban még bőven léteztek nulla forintos bankszámlák. Igaz, sokan a plusz kényelmi szolgáltatások miatt inkább megmaradtak a fizetős bankszámláknál.

A bankok azonban 2013-tól folyamatosan megszüntetik a nullás bankszámlákat, hiszen elkezdik áthárítani a kártyás vásárlásra kivetett közterhet is a tranzakciós illeték bevezetése illetve emelése miatt, így a folyószámla-költségtérítés új értelmet kap. Az érintettek jövedelméhez és egyéb juttatásaihoz (például Hoffman Rózsa esetében a Skoda Superb szolgálati autóhoz, a 72 négyzetméteres bérelt lakáshoz, illetve évi 200 ezer forintos cafeteria-kerethez) képest ez persze aprópénz, de nincs túl jó üzenete.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@szaboria1: A kiskeresetűek fizetnek mindent! Mocskos aljasok, így könnyű pénzbeszolgáltató törvényeket alkotni. Remélem visszakapják azt a sok kínt, amit okoznak a népnek. El kell küldeni őket közmunkára, természetesen 47000 Ft-nál egy forinttal se több összegért, 9 órát keményen le kellene dolgozniuk!!!
kukac50
A politikusok tranzakciós adója már csak hab a tortán. Fizetjük az útdíjat a kenyérben a kakaós csigában minden élelmiszerben,mivel szállítással kerül az üzletekbe.
Fizetjük az üzemanyagban a jövedéki adót 123 forintot és még arra a 27 %-os áfát.
Még az adót is áfával sújtottan fizettetik meg velünk.
A trafikok hasznát uniós szintre emelték,ezzel takaróznak,ha uniós szintre kell emelni,akkor a fizetéseket és a nyugdíjakat, segélyeket és minden juttatást uniós szintre kell emelni. Orbán csak a szegénységet generálja ne hivatkozzon uniós elvárásokra addig még a fizetések nem érik el az uniós szintet.
mátmar
Mindenki tudja, hogy ez így van! Azok szarháziak nem termelik meg még a vízre valójukat sem! Mindent mi fizetünk!!! Ráadásul még rá is fizetünk!
mariaberta
@Boszi27: Kihagytad Vitézy nyaraltatását.
Boszi27
@mariaberta: Bizonyára sok mindent kihagytam. Csak azt írtam ami hirtelen eszembe jutott, Dávidka nyaralása még ezután jelent meg. Szegény fiú most kapott 6 milla jutalmat, képzelheted hogy ebből nem telik balatoni luxusra.A fáradalmait pedig ki kell pihenni. Egyébként amikor megláttam a szalagcímet azt gondoltam hogy minimum csendes-óceáni szigetre fizették be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.