Ezentúl Varsóból tartja rajta a szemét Magyarországon a Nemzetközi Valutaalap, pedig nem biztos, hogy ilyen korán költözni akart. Az államnak több mint 10 milliárdjába kerül, hogy végre a színét se látjuk a szervezetnek. "Egyáltalán nem volt eddig egyértelmű, hogy Irina Ivascsenko képviseletvezető mandátumának lejártával bezár az IMF budapesti irodája" - mondta az Origónak egy, a képviselet tevékenységére rálátó forrás arról, hogy mekkora szerepe volt a döntésben Matolcsy György kitessékelő hangvételű levelének.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Szerencsetlen idiotak. Az IMF hitel 2,5%-os kamatat, most sikeresen felvaltjak egy 5-6%-os kamatra, csak azert hogy az IMF es az EU ne szolhassanak bele a magyar "gazdasagpolitikaba", magyarul a maffia-szeru szabadrablasba.
Elkepeszto, hogy ennek meg a mai napig is sokan pedolnek, meg itt a neten is, ahol azert elvarna az ember, hogy ertelmesebbek legyenek a hozzaszolok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@bundi: Gyurcsányéknak persze, hogy nem volt más választásuk mint az IMF, hiszen 2008 őszén pl. két hét múlva be kellett volna jelenteni az államcsődöt, annyira nem tudtak előre tervezni. (Évtizedek óta bejáratott szoci eljárás)

"Az orosz fél 4,6 milliárd dollárnyi magyar állampapírt jegyezne le, mégpedig 2,25 százalékos kamattal, ami vetekszik egy IMF-hitel kondícióival." - cserébe viszek majd gabonát, gyümölcsöt, amit nemigen tudnánk máshol eladni a világon.
De nem szólnak bele hány pedagógust és köztisztviselőt kell elbocsájtani a közigazgatásból - talán nektek sem kellett volna külföldre távozni.(hacsak nem volt amúgy is a terveitekben) :)
bundi
@verőce21: rosszul értelmezted amit kérdeztem. akkoriban adott volna más hitelt? mert most hogy lecsitultak a hullámok, az oroszok is készségesebbek (de a hitel még csak papíron van)
www.168ora.hu/buxa/orban-moszkvara-cserelte-imf-et-110077.html
"A hír megjelenése után nem sokkal Putyin szóvivője, Dimitrij Peskov cáfolta, hogy bármilyen megállapodást aláírt volna múlt héten Moszkvában a két politikus. Annyit azonban hozzátett, hogy szerepelt pénzügyi együttmnűködés a megbeszélés témái között."
és a keleti nyitás sem tűnik túl sikeresnek,
mandiner.hu/cikk/20130711_varga_mark_a_keleti_nyitas_kudarca
tehát egyenlőre azt a biztos támaszt rúgjuk ki magunk alól, amire azért számíthatunk, egy belebegtetett bizonytalanért...
szerinted ez logikus lépés? főleg úgy hogy 10 000 000 ember jövőjével hazardírozik?
és nehogy azt hidd, hogy a pedagógus leépítés, az imf miatt volt...
verőce21
@bundi: (11:03) Fenti magyarázatba jól belegabalyodtál. :)

- Az oroszok kapva kapnak az alkalmon velünk, nem hiszem, hogy elutasítanák a segítő kezünket. (közelebb kerülni Bécs-Alsóhoz) :)
- Az IMF/EU háromszor annyi kölcsönt adott mint szükség lett volna, lehetetlen határidőre, talán nem véletlen. :)
- Már a görögök és az EU is látja, hogy hiba volt az IMF-et bevonni az adósságkezelésbe. Olvasd el bármelyik újságot ezzel kapcsolatban.(Nem is volt olyan rossz Matolcsy válságkezelő programja.) :)
pacsni
@SwordFish: igazad van, de abban nincs, hogy viktor meggondolja magàt, O mèg sose lèpett vissza amit kitalàlt a nèppek ellen.
kukac50
10 milliárd forintba került az országnak az,hogy nyugodtan tudjanak garázdálkodni!
Ne ellenőrizze a kormány munkáját az IMF.
Túl drága ez a Népnek!
világlátó
Azt hiszem, jó lenne ha egy nálam felkészültebb kommentelő barátunk tisztázná miért is jó, vagy nem jó nekünk az IMF. / olvasom, ők parancsolták meg, hogy milyen foglalkoztatási körből hány embertz kell elbocsájtani - ami nem igaz /Miért jó nekünk az állampapír eladás jóval magasabb kamattal, mint az IMF kamata, vagy miért nem jó nekünk? Miért jó az orosz kölcsön, illetve az állampapirok ilyen mértékű megvásárlása és miért nem jó nekünk?
Úgy látom még sokan emlékeznek a KGST. idejére, amikor hosszú szerelvények vitték a Debrői Hárslevelüt, a szabolcsi almát, a búzát, kukoricát a korabeli Szovjetúnióba.
Most naív módon azt gondolom, talán nem lenne botorság újra kiépíteni azt a kereskedelmi kapcsolatot, amitől legalább az " Orbán ugara " ismét az orosz agrárexportról szólna. Csakhogy ehhez korrekt partnerség , a kapcsolatok barátságos és kölcsönös ápolása, a politikai vezetők közötti normális, államférfiakhoz méltó és illő magatartás kellene. Ehhez viszont tovább kellett volna látni az orrunk hegyénél. Az orosz piac még hajlandó befogadni a magyar termékek egy részét. Igaz, már csak a minőségi, a prémium termékeinket. Szóval jó lenne tisztán, a politikai ostobaságoktól megszabadított tényeket látni, ahelyett hogy vagdalkoznánk a médiák által belénk pumpált hülyeségekkel, sértegetve itt egymást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.