Augusztustól fokozatos bevezetéssel az idegen nyelven készült filmek eredeti hangjai is választhatóak lesznek a közszolgálati tévéadókon - tájékoztatta az MTI-t kedden a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
Ez az egyik legmereszebb vallalkozasa a vityanak, csak ez nem mindenki elott vilagos meg... Tavaly, amikor otthon voltunk a parommal, a legfontosabb eszrevetele ( a Falk Miksa utcaban ket parkolo auto KOZOTT alvo hajlektalanon kivul) az volt, hogy a magyarokat mestersegesen tudatlannak akarjak tartani, mert a filmeket mind szinkronizalva adjak le. Svedorszagban minden filmet alairassal lehet megnezni a TV-ben, ami azt jelenti, hogy az adott orszag lakoi tudnak nyelvet gyakorolni INGYEN!, vagyis az angol filmekbol angolul, nemetbol nemetet, stb-t tudnak gyakorolni!!! Kulfoldon dolgozo, elo honfitarsaimnak ugyanezt tudom javasolni: ha van modjuk TV-t nezni, allandoan kapcsoljak be es figyeljek, ami a vasznon tortenik, elethelyzeteket, kifejezeseket tanulhatnak meg igy... Persze ne a Tom es Jerry-t, vagy Chaplin nema filmjeit, ha lehet...:o)) (Ne is a Terminatort, vagy az XMen-t, de a regebbi, klasszikus mozikbol rengeteget lehet tanulni. ) Ha megveszik a TV-musort is, abban a rovid szinopszis benne van, igy amikor TV ele ulnek, nagyjabol tudjak, mirol szol a film, igy kiejtest, anglicizmusokat, RENGETEGET lehet tanulni!
human
És mennyibe fog kerülni a visszaszinkronizálás és melyik fideszközeli cég fogja csinálni? Mert ezt is el tudom képzelni a mai világban.
soljanka
Na végre egy normális elképzelés!
Én filmeket csak a fidesz tévé adóin nézek, mert utálom a reklámokat, de hiányzott az eredeti nyelv.
Talán fejlődik a magyarok nyelvtudása - ha kihasználják a lehetőséget.
human
Az ötlet nem rossz. Én is úgy tartom szinten magam, hogy az angol és német híreket hallgatom.
Fentebb csak poénkodtam (remélhetőleg :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.