Magyarország végzetesen kettészakadni látszik: a legjobb helyzetben levő egymillió ember több pénzből él, mint az alsó négy jövedelmi tizedben lévő négymillió ember összesen. Ma Magyarországon 4,6 millió ember él európai mércével mért szegénységben – állapítja meg a TÁRKI szegénységről szóló monitorkutatási eredményeire hivatkozva a Le Monde Diplomatque magyar kiadásának legfrissebb számában megjelent írásában Totyik Tamás. A szegénység mást jelent a budai kerületekben, mást Telkiben, mást Ózdon és mást Tiszabőn – jelzi a szerző. Egy dolog viszont szerinte közös mindegyik helyen: a szegénység öröklődik, „újratermelődik”. Statisztikai szempontok alapján a szegények közé azokat kell sorolni, akik a mediánjövedelem hatvan százalékánál kevesebből élnek. A nettó mediánkereset Magyarországon 131 ezer, ennek a hatvan százaléka 78. 600 forint. A nettó minimálbér viszont nem éri el ezt az értéket – hiszen csak 60. 950 forint, tehát ez azt jelenti, hogy ha valaki 2012-ben egyedül élt, és...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
"a legjobb helyzetben levő egymillió ember több pénzből él, mint az alsó négy jövedelmi tizedben lévő négymillió ember összesen"...ez szép...ki az az egymillió?
UKKAals
Mit is tegyünk a nyolcszázezer roma lakossággal, akik nem tudnak a magyar programok szerint integrálódni az 1970-es évek óta.

Mit tegyünk a másik két és félmilliónyi magyar alulképzett, munkanélküli támogatás és önkormányzatok által szervezett, államilag finanszírozott közmunkaprogramban résztvevő gyengén iskolázott és gyenge szociális, családi háttérrel rendelkező réteggel?

Mit tegyünk a leszakadó, érzelmi sivár, mérhetetlen számosságú, szegénységbe süllyedő réteggel?

Mit tegyünk a leszakadó, a szegénységet még csak most kóstolgató, túlélési stratégia nélküli, eladósodott alsó középréteggel?

Vannak emberek által tönkre tett panell rengetegeink, vannak vállalkozók által szétsípolt szocpolos házaink, vannak elrabolt eus pályázataink, vannak rossz pályázati projektjeink, vannak szétsípolt eus forrásból finanszírozott oktatási és foglalkoztatási pályázataink, amelyek el sem jutottak a célcsoporthoz.
verőce21
@UKKAals: Ha van ötleted a megoldásra is szívesen meghallgatjuk...:)
UKKAals
@verőce21: Akiknek köszönhető, akik előidézték, -a pénzhiányt továbbá a kulturális és társadalmi tőke hiányát, ami miatt az emberek tartósan fennálló hátrányos helyzetben vannak, melyből saját erőből már nem tudnak kikerülni- azoknak kell a megoldást kitalálni!

A gengszterváltás után (óta) kik a politikai, gazdasági élet meghatározói? Számonkérhetőek, felelősségre vonhatóak? Nem. Minden felelősség nélkül eljátszották és azóta is folyamatosan eljátszák az emberek minden lehetőségét. Miért nem tartoznak felelőséggel? Mert a népképviselet úgy van kitalálva és kőbe vésve, hogy a nép nem szólhat bele semmibe csak türheti birka módjára ahogyan a vágóhidra viszik őket.

A kétkamarás parlamentről -ami korábban nagyon hosszú ideig jelen volt a magyar állam berendezkedésében- vagy a likvid demokrácia lehetőségéről hallani sem akar sem a hazai sem az unios hatalom. Visszakérdezhetek? Ugyan miért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.