A Fidesz szerint, ha Bajnai Gordonon múlna, se béremelése, se állása nem lenne a pedagógusoknak.

A nagyobbik kormánypárt sajtóirodája így reagált arra, hogy az Együtt-PM szövetség Balog Zoltán erőforrás-miniszter és Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár menesztésére szólította fel Orbán Viktor kormányfőt vasárnap. A Bajnai Gordon vezette ellenzéki tömörülés álláspontja szerint a tárcavezető és az államtitkár megszegte a szakszervezetekkel kötött egyezséget, és elárulta a tanárokat.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott válaszában hangsúlyozta: hosszú évek után a pedagógusok idén szeptemberben végre úgy kezdhetik meg a tanévet, hogy tudják, 60 százalékos béremelési program részesei lesznek. Ennek több mint felét már szeptembertől, a többi részét pedig a következő három évben kapják meg - közölték, hozzátéve, mind a kezdő, mind a régebben tanító pedagógusok fizetése nő, akár nettó 30-90 ezer forinttal.

A kormánypárt szerint a tanárok előmenetele és fizetésemelése mostantól kiszámítható, világos szabályok szerint történik, "szemben a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal, amikor a pedagóguspálya egyenlő volt a totális létbizonytalansággal, az elszegényedéssel. Pedagógusok tízezreit tették utcára, fizetésük vásárlóereje évről évre csökkent".

Közleményüket azzal zárták, hogy ha Bajnai Gordonon múlna, a mostani pedagógusbér-emelés is veszélyben lenne, "mert ő - ahogy többször elmondta - elegendőnek tartaná ennek a negyedét is".

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Az a béremelés, amit most adnak, az is csak látszólagos. Nem mindenki, és nem egyformán kap, és sok pedagógust el is bocsátanak, a megmaradók terheit növelve.
A Balog - Hoffmann duónak pedig már rég a süllyesztőben lenne a helye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
@vukkocska: ki lehet mindent szépen magyarázni. 2008-ig nem volt válság, a bérek azonban nem emelkedtek addig sem.
Ne essünk már bele a fidesz-fanok hibájába, akik kritka nélkül minden éljeneznek, amit a Párt tesz.
Ha az mszp-szdsz kormány olyan jól teljesített volna, akkor nem lenne most ennek a mutyi-bandának kétharmada.
Ha abban a fene nagy világválságban a kormányhoz közeli Hagyó-félék, bkv-s végkielégítősök, tanácsadóknak juttatott 100ezres fizuk, az elit gyarapodása a megszorítások mellett nem lettek volna, akkor nem nyeri magát agyon a fidesz.
Ugyanez ment, csak kisebb mértékben. Ha ők is meghúzták volna a nadrágszíjat, akkor a lakosság egy vállrándítással elfogadta volna a megszorításokat.
Ha Gyurcsány tökös gyerek lett volna, akkor odalép a lábukra, de nem tette. Talán szerette volna, de így meg kicsinálták.
Bajnai hiába végezte jól a dolgát - addigra az mszp lenullázta magát erkölcsileg. Egy Mesterházyval - baloldali orbánnal - meg esélye sem volt, és nem is lesz.
Szóvallegyünkegy kicsit reálisak: ezt a baloldal elqrta...
vukkocska
@soljanka: akkor legyél reális :) Szerinted Medgyessy mit csinált. Nézz utána, majd meglátod, olvashatod. Csak egy két dologra reagálok: Hagyóval mi van? cca 4 éve korrekt vádiratot sem tudtak összehozni, mert ígérgettek hamis nyilatkozatért fűt-fát. Ennek is utána nézhetsz. 100 ezres fizukról beszélsz, hiba volt, hogy ilyen keveset adtak, mert most 15 perces telefonos tanácsért 670 ezret adnak. Kismiskák ahhoz képest, ami most van. Csak a fidesz ezzel hergelte az embereket 8 éven keresztül. Vétett az MSZP, mert büntető eljárásokat kellett volna kezdeményezni, és nem tűrni. Soha nem mondtam, hogy a baloldal nem hibázott. De közel sem voltak akkora botrányok, visszásságok, mint ahogy azt a fidesz harsogta. Persze, a mostani helyzethez viszonyítva megy szinte egyenlő volt a nullával. Nem csak azért lett a Fidesznek 2/3,. mert az MSZP elrontott dolgokat, hanem azért, mert az emberek nem mentek el szavazni. az ország 53 százaléka ment el szavazni, s annak a kétharmados többségével győztek. Alig több, mint a fele. Gyurcsány több okból tökös gyerek, mert nem vett fel fizetést - most egyet mutass ilyet -, mert iszonytató sok beruházás volt, mert bírálta saját pártját és ösztökélte a jobb munkavégzésre. (Öszödi beszéd) MSZP-t nem saját maga nullázta le, hanem a Fidesz szokásos karaktergyilkossága. Ugyan az, amit most csinál Bajnaival. Orbán külföldön dicsérte a világválság idején tett intézkedései miatt, itthon mocskolta. Ugyan az, mint az EU-val. Ott feneket nyal, itt meg gusztustalankodik. Elit gyarapodás? Ha ezt kifejtenéd.
soljanka
www.vg.hu/kozelet/politika/54-millios-fizetes-steiner-pal-varoshazi-tanacsadojanak-315015
www.origo.hu/itthon/20090809-bkv-vegkielegites-megkezdodott-a-nyomozas.html
www.atv.hu/belfold/20130620_hagyo_per_a_bkv_32_8_millio_forintot_fizetett_lobbitevekenysegert
pestisracok.hu/bkv-per-aba-es-antal-is-kapott-penzt/
belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/144594/1/belfold/Hunvaldper_minden_onkormanyzati_politikust_meg_lehetne_gyanusitani

Nem másolhatom ki az egész google-t.

Nem tudom mi a lópikulát kell még kifejtenem. Attól, hogy most egy aljas, trófer banda vezeti az országot, még nem nevezhetem szende szűznek az előző bagázst.
És igen: én is azok közé tartozom, aki miatt szívom a kétharmadot, mert 2010-ben nem mentem el szavazni.
A Mesterházy-féle mszp-re nem akartam, Gyurcsány nem volt, Bajnai nem akart.
A többi meg szóba sem került.
Azzal, hogy a másik is lop, csak kevesebbet, én nem vagyok kisegítve.
JAJMÁR
Nincs meg a fedezete ennek a béremelésnek. Ez inkább átcsoportosítás lesz, megvonják a túlórapénz nagy részét, emelik az óraszámokat. Vagyis, el kell küldeni a ped. egy részét, a túlórát meg majd lecsúszhatják. (???)
Voltak térségek, pl. Bp. ahol a dupláját keresték, majd ezek kevesebbet kapnak, a vidék pedig egy kicsit többet. Ez egyébként igazságos.

A tankönyvekkel és minden egyébbel nagy gondok vannak és lesznek, hiszen még mindig nem tiszta mi kinek a feladata, mit visel az állam, és mit az önkormányzat. Pl. kréta eszköz, vagy fenntartáshoz tartozik?

Az egész program egy felfújt lufi!
Pálinkafőző Rézüst
@entero: megint fájt az igazság?? :) Tudod egyáltalán, hogy mit radíroztattál:::?? :) Szerintem nem...:))
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Tényleg nem, mert nem én voltam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.