A Fidesz szerint, ha Bajnai Gordonon múlna, se béremelése, se állása nem lenne a pedagógusoknak.

A nagyobbik kormánypárt sajtóirodája így reagált arra, hogy az Együtt-PM szövetség Balog Zoltán erőforrás-miniszter és Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár menesztésére szólította fel Orbán Viktor kormányfőt vasárnap. A Bajnai Gordon vezette ellenzéki tömörülés álláspontja szerint a tárcavezető és az államtitkár megszegte a szakszervezetekkel kötött egyezséget, és elárulta a tanárokat.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott válaszában hangsúlyozta: hosszú évek után a pedagógusok idén szeptemberben végre úgy kezdhetik meg a tanévet, hogy tudják, 60 százalékos béremelési program részesei lesznek. Ennek több mint felét már szeptembertől, a többi részét pedig a következő három évben kapják meg - közölték, hozzátéve, mind a kezdő, mind a régebben tanító pedagógusok fizetése nő, akár nettó 30-90 ezer forinttal.

A kormánypárt szerint a tanárok előmenetele és fizetésemelése mostantól kiszámítható, világos szabályok szerint történik, "szemben a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal, amikor a pedagóguspálya egyenlő volt a totális létbizonytalansággal, az elszegényedéssel. Pedagógusok tízezreit tették utcára, fizetésük vásárlóereje évről évre csökkent".

Közleményüket azzal zárták, hogy ha Bajnai Gordonon múlna, a mostani pedagógusbér-emelés is veszélyben lenne, "mert ő - ahogy többször elmondta - elegendőnek tartaná ennek a negyedét is".

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Az a béremelés, amit most adnak, az is csak látszólagos. Nem mindenki, és nem egyformán kap, és sok pedagógust el is bocsátanak, a megmaradók terheit növelve.
A Balog - Hoffmann duónak pedig már rég a süllyesztőben lenne a helye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kevijenicsaja
Ezért fogunk Bajnaira szavazni. Ne a tanároknak adják a fizetésemelést, amikor a "versenyszférában" minimálbért kapnak a dolgozók. Ja, hogy az a vállalkozó sara, hogy mennyit fizet az alkalmazottainak? Ezen az alapon az állami szférában dolgozók is elégedjenek meg a minimálbérrel!
entero
@kevijenicsaja: Valóban a vállalkozó sara, hogy mennyit fizet az embereknek. A pedagógusok pedig nem azért tanultak hosszú éveken keresztül, nem azért szereztek több diplomát, hogy a 8 általánost végzettek minimálbérét keressék, akik ládákat pakolnak egy multinál.
Gemüs52
Elég szomorú ,hogy ilyen flegmán hazudozó emberek vezetik az országunkat ! Tudják ,hogy hazudnak ,mi tudjuk ,hogy hazudnak .Tehát ,ők tudják ,hogy mi tudjuk és mégis pofátlanul hazudnak tovább . Ezt a vezetést érdemeljük ?
kedwes
Miért, most lesz? Pedig hol van még Bajnai!
MR.Dagadék
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Betaloc
Ha pedig a felcsúti máguson és száz fogú nemzeti rablóbandáján (Viki baba és a megszámlálhatatlan rabló) múlik, az ország még a térképről is eltűnik!
kkalman
Az a béremelés, amit most adnak, az is csak látszólagos. Nem mindenki, és nem egyformán kap, és sok pedagógust el is bocsátanak, a megmaradók terheit növelve.
A Balog - Hoffmann duónak pedig már rég a süllyesztőben lenne a helye.
ila51
@kedwes: ...még lehet hogy a tankönyvekkel is lesznek zökkenők :(
tűzróka0919
Sőt !! Bajnai a teljes oktatást megszüntetné Magyarországon . Igyekezne kiépíteni a tudatlanok társadalmát . Ott 1 elemivel is király lehetne a Hüvelyk Mutyi :))
Tootsy
Ja, mert ok aztan az elmult harom evben a padlasig emeltek a pedagogusbereket, csak majd a Bajnaiek bezzeg nem fogjak ezt utanuk csinalni... Hogy lehet egy ekkora epuletes hazugsagot egy mediaban leadni?
Melyik pedagogus fogja ezt elhinni? Harom eve - erdekes modon pont a fideSS uralom alatt- egy fillert nem emelkedett a beruk,...Es most is csak igergetesek vannak, pedig mar nincs egy honap sem a tanevkezdesig...
entero
@kkalman: Ez csak feltevés részedről.
szaboria1
@entero: Ne lepődjél meg ha igaza lesz mert nagyon úgy néz ki megint átverték Őket. Gallóné is pont ezt reklamálta meg nem ebben egyeztek meg. A PDSZ ezért nem írta alá.
mátmar
Egyre jobban meg vagyok róla győződve, hogy a FideSS az eszementek gyülekezete.Ezek még a gondolataikban is hazudnak.
Feraj49
Mi ez a félelem Bajnaitól ,hogy ennyire rászálltatok ?
Tekla
Ugye nem csak ez a 4 ember ért valamihez az országban?
(Mestersz@rházi- LibásGordon- Gyurcsány meg a másik sarokban játszó Orbánc)

Mert ahogy a szavazókat látom ,még a dédunokáink is ezeknek annak egy újabb esélyt négyévenként . Miközben mindegyik mögött a tetűhintások állnak és viszik a földünket, a vizünket stb. A gyárainkat már megvették és tönkre tették ,hogy tőlük keljen vásárolni,mint Palesztinában ugyan azt csinálják . Idegen gondolkodással tesznek tönkre mindent ,mindenhova berágják magukat , ezeket a paprika jancsikat meg veszik kilóra. Aztán nem csinálhatsz már semmit ,hogy ne avatkoznának bele valamilyen törvény biztos tiltja azt amit kitalálsz . A kutyának kötelező biztosítani azt amit az állampolgárnem kaphat meg! Bár az egyik "haszid zsidó " (youtube nyirtass) tört magyarsággal kijelentett ,hogy az ország és föld az nem azonos ,de a földet nem lehet elvinni. A huszárok is mind tisztességes zsidó emberek voltak.
Ti meg felváltva szavazgatok ,hol erre a bábura ,hol arra, akik leadták az uniónak úgy a történelmünket ,hogy Mátyás román király. A párom a vitéz lászóra fog szavazni ,ez biztos, én szebb jövőre, mert vannak unokáim .
irén48
@entero: Ha mindenki diplomás akor ki dolgozna és miböl fizetnék a tanárokat .Ügyan ügy kell a kétkezi münkás mint a tanár.Csak az a külömb ség hogy ha amunkás valamit nem jol csinál ki rugják adig a tanár azt mondja a diáknak huják vagytok az is maradtok és még meg is dicsérik.Onan tüdom ot laktam mint gonok és ott dolgoztam 11 évig és tapasztaltam
jancsik68
Miért hazudozik egy un. keresztény kormány?Miért magyaráz mindent másképp ,mint ami a valóság?Azért,mert KERESZTÉNY!!Azaz minden aljaságra képes.
tivoli
Én bizton állítom, hogy a legtöbb tanár úgy lett tanár, hogy semmi hasznos munkához nem volt tehetsége.
Anno az én apám is azt mondta: Te, fiam leszel mérnök, te fiam leszel orvos, te fiam nem értesz semmihez, veszünk neked tanári diplomát. Oszt majd meglátjuk, mire mész vele.
tivoli
@egyember: Olyasmi. Kár, hogy nem tanultam tovább.:(
kkalman
@entero: Nem tudom, mi a feltételezés szerinted a részemről, de az elmúlt három év arról szólt, hogy nem azt csinálta a kormány, amit mondott, illetve nem azt mondta, amit csinált. Orbán is megmondta, nem az a fontos, amit mondok, hanem az, amit csinálok.
Innen a "biztos" tudat bennem, hogy a pedagógusokat átdobták, mint sz@rt a palánkon.
egyember
@tivoli:
Még megteheted. Több faiskolában hirdettek pótfelvételit ...
vukkocska
@Tekla: kár, hogy betiltották a kurucinfót. Szerintem szóhiányod van, csak rossz lapra tévedtél. Általában itt kulturált társalgás folyik, kivétel, ha olyan jön ide, mint Te vagy. Foglald le magad, építsd a turul-bevásárlóközpontot.
tivoli
@vukkocska: Ha Tekla ma, 08:17-re gondolsz, bizony mondom néked, nagy igazsága vagyon.
vukkocska
@tivoli: A második sorig jutottam, az elég volt. A többi részét meg egy nagy katyvasznak tartom. Ettől még mindenkinek a saját véleménye az igazsága. Ha az nem sértő és nem bántó még el is tudom fogadni.
kukac50
Így sem lesz! Nem Bajnai hanem a Fidesz van kormányon,Balog és Hoffmann hibáztatható,azért mert nem lesz túlóra fizetés több órát kell adni ami kötelező, és ha utána számolnak elmarad a béremelés. A Fidesz be akarja vezetni,hogy ingyen oktassanak a tanárok.
tivoli
@vukkocska: Ha nem olvastad, miért küldözgeted? :-) Ne sértődj meg mindjárt, lehet, hogy te is úgy gondolod, csak másként fogalmaznál.
vukkocska
@tivoli: Persze, hogy végig olvastam. :) Nem vagyok sértődős, nem arról van szó, hanem arról, hogy jelzésekkel van teli a hozzászólás. Tekla azok táborába tartozik, akinek teljesen feleslegesen mondják, hogy Bajnainak semmi köze a libákhoz, és ne szarházizzon senkit. A lába nyomába nem jöhet egyiknek sem, s ezzel a stílussal biztos nem is tartozik a személyes ismeretségi körhöz. Ha valaki így kezdi, bármilyen nagy igazsága van, nálam már nincs igazsága.
Pálinkafőző Rézüst
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
tivoli
@vukkocska: Ebben teljesen igazad van. De most képzeld el, hogyha ő személyében van megsértve, nem fogja érdekelni, hogy te miként vélekedsz róla.
soljanka
Azt azért ne felejtsük, hogy nem az elmúlt három évben nem emelkedtek a pedagógus bérek.
Nyomta az MSZP-SZDSZ kormány mindenbe a pénzt - főleg nokiás dobozba-, de a közalkalmazottak az ő idejükben is le voltak kaksizva.

Persze ettől még amit Balog/Rózsika páros csinál az kabaré.
vukkocska
@tivoli: Különösen ajánlom az utolsó sorait figyelmedbe :) Ha te érted, örülök. Túl az ellentmondásosságán, még értelmetlen is. Itt nem személyes sértődöttség van nála, hanem - mint ahogy írtam fent is - katyvasz.
kréta
@Tekla: Nálad a pont. Így igaz, sajnos.
lópicigáspár
Ha a fideszen múlik, se bére, se állása sem lesz senkinek!
vukkocska
@soljanka: szelektív az emlékezeted. Medgyessy 50 %-os fizetésemelést adott, ígéretének megfelelően és nem csak a pedagógusoknak, a kórházi nővéreknek is. Ugyan ebbe majdnem belerokkant az ország, de ígéretét betartotta.
Pálinkafőző Rézüst
@Tekla: Vitéz László (így írandó) már elment sajnos...és hülyeségek okán ne emlegesd...
tivoli
@vukkocska: Meg adott 19000-et a nyugdíjasoknak is.
soljanka
@vukkocska: 2002-ben. Nagyon jól emlékszem rá - amúgy nem volt az 50%.
A reálértéke annak az emelésnek azért elég szépen megkopott a következő években.
Mellette észrevétlenül eltűnt a könyvtámogatás, ruhapénz, aztán a 13. havi.

Ha a felcsúti bandája nem lenne betojva a választásoktól,akkor most sem lenne.
Bár én azért még kivárnám azt a nagy emelést...
entero
@kkalman: Kiderül az októberi fizetésnél. Az óvónők eddig sem kaptak jóformán, csak fizetést, szóval ott eleve nem igazán volt pótlék, mint a tanároknál. Náluk jelentős béremelkedés várható, a tanároknál már lehetnek csalafintaságok. Barátom tanár, az anyja az igazgatónő, most osztályfőnök lesz, és elhiszed nekem, hogy minden emelést, pótlékot meg fog kapni? Az ismeretség, család azért most is sokat számíthat.
kkalman
@entero: Oké! Várjuk meg az októbert. Biztos lesz rá lehetőség, akár itt a propin is, hogy visszatérjünk a témára.
dömdödöm
megint egy egetverő baromság ,futószalagon gyártják ! :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
kkalman
@dömdödöm: Nem! Fizikai gyaloghuszár voltam, amíg az egészségem engedte.
Már fiatalkoromban sem tudtam volna elviselni egyszerre 20-30, vagy még több gyerek idétlenkedését a tanórán, most meg frászt kapok csak attól, amit pedagógus ismerőseim mesélnek, meg a sajtóban megjelenik.
szaboria1
@entero: Lesz nagy meglepetés, mert Galóné is rájött átverték Őket. A PDSZ jól értelmezte pénz csak úgy lesz ha elvesznek más kiegészítő béreket és elbocsátások lesznek. Nem tudom te hogy éreznéd magad amíg eddig túlóra pénzként kaptál mostantól az megszűnik de az óraszámod meg megemelkedik. Magyarul nem lesz itt nagy béremelés csak vakítás. Attól féltek a tanárok sztrájkkal kezdik az iskola évet.
vukkocska
@soljanka: Az a világválság idején volt. Ami tényleg a világot rengette meg. Az emberek jelentős része tudomásul is vette annak ellenére, hogy jelentős része a 13. haviból rendezte a karácsonyt. Én is így voltam vele. Most Orbán válságról beszél, azért vezeti be azt a sok adót, ami egyébként meg nincs, csak a fejében.
soljanka
@vukkocska: ki lehet mindent szépen magyarázni. 2008-ig nem volt válság, a bérek azonban nem emelkedtek addig sem.
Ne essünk már bele a fidesz-fanok hibájába, akik kritka nélkül minden éljeneznek, amit a Párt tesz.
Ha az mszp-szdsz kormány olyan jól teljesített volna, akkor nem lenne most ennek a mutyi-bandának kétharmada.
Ha abban a fene nagy világválságban a kormányhoz közeli Hagyó-félék, bkv-s végkielégítősök, tanácsadóknak juttatott 100ezres fizuk, az elit gyarapodása a megszorítások mellett nem lettek volna, akkor nem nyeri magát agyon a fidesz.
Ugyanez ment, csak kisebb mértékben. Ha ők is meghúzták volna a nadrágszíjat, akkor a lakosság egy vállrándítással elfogadta volna a megszorításokat.
Ha Gyurcsány tökös gyerek lett volna, akkor odalép a lábukra, de nem tette. Talán szerette volna, de így meg kicsinálták.
Bajnai hiába végezte jól a dolgát - addigra az mszp lenullázta magát erkölcsileg. Egy Mesterházyval - baloldali orbánnal - meg esélye sem volt, és nem is lesz.
Szóvallegyünkegy kicsit reálisak: ezt a baloldal elqrta...
vukkocska
@soljanka: akkor legyél reális :) Szerinted Medgyessy mit csinált. Nézz utána, majd meglátod, olvashatod. Csak egy két dologra reagálok: Hagyóval mi van? cca 4 éve korrekt vádiratot sem tudtak összehozni, mert ígérgettek hamis nyilatkozatért fűt-fát. Ennek is utána nézhetsz. 100 ezres fizukról beszélsz, hiba volt, hogy ilyen keveset adtak, mert most 15 perces telefonos tanácsért 670 ezret adnak. Kismiskák ahhoz képest, ami most van. Csak a fidesz ezzel hergelte az embereket 8 éven keresztül. Vétett az MSZP, mert büntető eljárásokat kellett volna kezdeményezni, és nem tűrni. Soha nem mondtam, hogy a baloldal nem hibázott. De közel sem voltak akkora botrányok, visszásságok, mint ahogy azt a fidesz harsogta. Persze, a mostani helyzethez viszonyítva megy szinte egyenlő volt a nullával. Nem csak azért lett a Fidesznek 2/3,. mert az MSZP elrontott dolgokat, hanem azért, mert az emberek nem mentek el szavazni. az ország 53 százaléka ment el szavazni, s annak a kétharmados többségével győztek. Alig több, mint a fele. Gyurcsány több okból tökös gyerek, mert nem vett fel fizetést - most egyet mutass ilyet -, mert iszonytató sok beruházás volt, mert bírálta saját pártját és ösztökélte a jobb munkavégzésre. (Öszödi beszéd) MSZP-t nem saját maga nullázta le, hanem a Fidesz szokásos karaktergyilkossága. Ugyan az, amit most csinál Bajnaival. Orbán külföldön dicsérte a világválság idején tett intézkedései miatt, itthon mocskolta. Ugyan az, mint az EU-val. Ott feneket nyal, itt meg gusztustalankodik. Elit gyarapodás? Ha ezt kifejtenéd.
soljanka
www.vg.hu/kozelet/politika/54-millios-fizetes-steiner-pal-varoshazi-tanacsadojanak-315015
www.origo.hu/itthon/20090809-bkv-vegkielegites-megkezdodott-a-nyomozas.html
www.atv.hu/belfold/20130620_hagyo_per_a_bkv_32_8_millio_forintot_fizetett_lobbitevekenysegert
pestisracok.hu/bkv-per-aba-es-antal-is-kapott-penzt/
belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/144594/1/belfold/Hunvaldper_minden_onkormanyzati_politikust_meg_lehetne_gyanusitani

Nem másolhatom ki az egész google-t.

Nem tudom mi a lópikulát kell még kifejtenem. Attól, hogy most egy aljas, trófer banda vezeti az országot, még nem nevezhetem szende szűznek az előző bagázst.
És igen: én is azok közé tartozom, aki miatt szívom a kétharmadot, mert 2010-ben nem mentem el szavazni.
A Mesterházy-féle mszp-re nem akartam, Gyurcsány nem volt, Bajnai nem akart.
A többi meg szóba sem került.
Azzal, hogy a másik is lop, csak kevesebbet, én nem vagyok kisegítve.
JAJMÁR
Nincs meg a fedezete ennek a béremelésnek. Ez inkább átcsoportosítás lesz, megvonják a túlórapénz nagy részét, emelik az óraszámokat. Vagyis, el kell küldeni a ped. egy részét, a túlórát meg majd lecsúszhatják. (???)
Voltak térségek, pl. Bp. ahol a dupláját keresték, majd ezek kevesebbet kapnak, a vidék pedig egy kicsit többet. Ez egyébként igazságos.

A tankönyvekkel és minden egyébbel nagy gondok vannak és lesznek, hiszen még mindig nem tiszta mi kinek a feladata, mit visel az állam, és mit az önkormányzat. Pl. kréta eszköz, vagy fenntartáshoz tartozik?

Az egész program egy felfújt lufi!
Pálinkafőző Rézüst
@entero: megint fájt az igazság?? :) Tudod egyáltalán, hogy mit radíroztattál:::?? :) Szerintem nem...:))
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Tényleg nem, mert nem én voltam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.