Csaknem megduplázódott az elmúlt négy és fél évben azon állami vezetőknek, illetve „állami vezetői juttatásokra jogosult" aktatáskásoknak a száma, akiknek soron kívüli és kiemelt egészségügyi ellátás dukál, választásuk szerint a Honvédkórházban vagy a ­SOTE-n - írja a Blikk.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM) kimutatást kapott a Blikk, amely szerint 2009 januárjában, az akkor érvényes jogszabály alapján, még 175-en tartoztak ebbe a körbe, idén július derekán már 311-en.

Az emelkedés jó része az Orbán-kormány idejére esik. Ugyanis a kormányváltás után nem sokkal, 2010 júliusában még csak 184-en juthattak be soron kívül járóbeteg-szakrendelésre vagy műtőbe, és kaphattak elhelyezést tévés-klímás, fürdőszobás, vagyis kiemelt komfortfokozatú különszobában, külön ápolószemélyzettel.

A tárca nem tudta pontosan megmondani, hogy ez éves szinten mennyi kiadást jelent a társadalombiztosítási rendszerben. Azt azonban igen, hogy az elmúlt két évben hány állami jogosult vett igénybe kiemelt és soron kívüli egészségügyi szolgáltatást: tavaly előtt 118-an, tavaly 235-en ragadták meg a lehetőséget.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
Ezért - meg a rezsi csökkentésért - szavaznak a fanok, fannék, békemenetisták, mélyhívők és egyéb faékek a Fideszre és "örök" szövetségesére a KDNP-re, hogy még több díszhülye legyen "egyenlőbb az egyenlők között"!!
Mert Magyarország jobban teljesít!! - mondják "ők" - meg, hogy "jobban élünk, mint 4 éve - mondják "ők" - mert "ők" igen(!) , de az a sok megvezettett 66éves és max. 66-os intelligencia qvóciensel bíró CÖF aktivista is??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@kukac50: Az állatkórház nem jó ötlet, kiszorítanák az állatokat. Inkább "kedvenc" politikusaink helyére is az állatokat fektetném a kórházba. Azok legalább megérdemlik a magas színvonalú orvosi ellátást.
lajospapa
Mit irigykedtek? Ha sokan lesznek ott is megnő a várólista. Akkó meg mi a különbség?
qxy
@tivoli: Te most rám haragszol? mert többek közt ezt is meg terveztem?
Nem tudtam hogy nem szereted a téli sportot. ami nem a " gipszről szól.
De tettem mást is . nem egy szkerózisos és epilepsziás beteget kezeltem és eredménnyel. Csak otthon nem kell hogy ezek gyógyuljanak.
De hagyjuk . Ez nem az az oldal ahol egymást kell licitálni.
További szép napot.
qxy
@tivoli: Ja, el felejtettem a " nevem odaírni.
Márta István.
Möckmühl Süd Str. 12
tivoli
@qxy: Én-e? Már mért haragudnék.
Oszt mivel kezelted üket? bészból ütővel?
qxy
@tivoli: " Természetesen, " de szó szerint.
De egy kettő megérdemelné a vajjal kenegetett bészból ütőt is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.