Kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett és sztrájkbizottságot alakított két, a BKV-nál működő szakszervezet - írja a hirado.hu. Hamarosan elkezdődnek a tárgyalások a BKV vezérigazgatójával is.

Kétszáz fős leépítést tervez a BKV, ami főként a buszágazatot érinti, ahol 13 százalékos teljesítményvesztés következett be annak hatására, hogy külső szolgáltatónak adták át 150 autóbusz üzemeltetését. Az elbocsátás a buszsofőrökre és egyéb háttértevékenységet végző dolgozókra is vonatkozik. „A létszámleépítés mértéke túlzó", ezért szükségesek a tárgyalások a munkáltatóval - magyarázta Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke csütörtökön a Kossuth Rádióban 180 perc című műsorában.

„A sztrájk lehetősége fennáll, az elsődleges szándék azonban (...) a munkahelyek megmentése". A BKV vezérigazgatója a végleges döntést még nem hozta meg, pénteken lesz az első kollektív munkaügyi vitatárgyalás - fűzte hozzá Gulyás Attila.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

András Szabados
Pedig én úgy hallottam,hogy ez a kormány munkahelyeket fog teremteni. Igaz teremtett is közmunkákat. Ott aztán folyik a termelés. Ebből fog meggazdagodni Magyarország.Nekünk ez is sikerül,mint minden
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
@ila51: Márpedig azok lesznek elsősorban!
ila51
@bretagne: ...már így is elég koszosak a járművek :(
bretagne
@ila51: Nagyon koszosak. Ki kellene cserélni azokat vagy tisztántartani, ha még van értelme. Jól elintézték ezt az országot!
aremy
@ila51: koszosak az igaz de arról nincs adat hogy ez a nagyretek mibe is kerül mert gondolom valami csókos papíron jóó pénzért takarít és ugyan ez a helyet a máv esetébe is
ila51
@aremy: ...az divat , költségszámlákat kreálni :(
varirmag
A kormány megérdemelné hogy minden dolgozó szrájkoljon 1-2 hetet,akkor talán jobban meggondolnák mit csinálnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.