Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a koraszülések és a csecsemőhalálozások aránya eleve kiemelten magasnak számít - mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke csütörtökön az MTI-nek a miskolci megyei kórház koraszülött osztályán történt halálesetekkel kapcsolatban. Velkey György arra is kitért, hogy ehhez az intézményhez tartozik Heves megye ellátása is, amely ugyancsak "nagyon rossz koraszülési arányú térség".

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
Talan nem kene megint egy nyavalyas statisztikaval takarodzni, mert a kovetkezo cikkben arrol lesz szo, hogy tulajdionkeppen a csecsemohalalozas most meg alacsony is volt, csak az az erdekes, hogy ilyen rovid idon belul es egy helyen tortent,...Mindenkeppen gusztustalan, hogy ilyen erzes nelkuli emberek kezeben van a korhaz vezetese, cinizmusbol jeles, es meg ok akarjak a gyaszolo szuloket beperelni kb. hitelrontasert,... Hmmmm
dömdödöm
A tüdőrák egyébként csak azért tüdőrák mert ott diagnosztizálják mert ott fedezik fel ,egyébként egy máshol kifejlődött rák áttéte a legtöbb esetben :-(
miazavalami
@dömdödöm: Azok a sofőrök ott fertőződtek meg. A családjuk sose kapott semmilyen kártérítést.
Azért remélem , van esély arra hogy előbb utóbb azért kitisztul.
Brother Louie
Velkey György közölte: a magas koraszülési aránnyal összefüggően a csecsemőhalálozások száma is ebben a három megyében a legmagasabb. Példáként említette, hogy tavaly Borsod-Abaúj-Zemplénben a csaknem hétezer szülésre 49 csecsemőhalál jutott, míg például Vas megyében kétezerre 12.

Ez aztán nagy különbség. Egyik 0,7 % a másik 0,6 %.
miazavalami
@dömdödöm: A pesszimizmusod lehengerlő...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.