Az Átlátszó oktatás blog szerzője azt írta, hogy egyik ismerőse kapott egy csomagot, magától a miniszterelnöktől. A csomagban egy könyv lapult, melynek címe: István király és műve.

A könyv szerzője Györffy György, aki Széchenyi-díjas történész, a Magyar Tudományos Akadémia tagja is volt. Bizonyára minden most érettségizett diák örül egy ilyen ajándéknak.

A szerző szerint a könyv harmadik kiadása, amit 2000-ben adta ki a Balassi Kiadó. István műve 670 oldalas, 62 térkép és ábrát + 80 oldal képmellékletet tartalmaz.

Orbán Viktor a következő üzenetet küldte a fiataloknak egy könyvjelzőkíséretében:

Kedves Fiatal Honfitársam!
Gratulálok kiemelkedő tanulmányi teljesítményéhez és kiemelkedő érettségi vizsgájához.Bizonyára Ön előtt is ismert, hogy a kormány 2010-ben hozzákezdett a magyar oktatás rendszerének. Az a cél vezérelt bennünket, hogy az átalakítás eredményeként olyan minőségi, színvonalas felsőoktatás álljon a magyar fiatalok szolgálatában, ahol a befektetett munka, a szorgalom és a tudás megtérül. Olyan felsőoktatás, ahol Ön nemzetközi mércével is versenyképes diplomát szerezhet, és kibontakoztathatja képességeit önmaga és hazája javára.Elismerésem jeléül fogadja szeretettel e könyvet Szent István királyunk életéről és munkájáról. További tanulmányaihoz sok szerencsét, kitartást és erőt kívánok Önnek!Orbán Viktor

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Nem könyvet kellene ajándékozni a érettségizőknek hanem munka helyet,megfelelő piac képes diplomát és perspektívát kellene mutatni a fiataljainknak.
Mert 100 fiatal ból 50-70 -en azon gondolkodnak,hogy elhagyja hazáját.
Mert nem lát célt maga előtt csak reménytelenséget.
És azt látja ki közel a tűzhöz könnyen melegszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
Van jópár fogalmatlan akiket azonnal ki kellene rúgni az állásából mind alsó mind felső szinteken :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( és van nagyon sok jó képességű okos és normális ember akik meg ott állnak a munkaügyi központban és nem értik hogy mi az ami éppen történik velük ,miért nincs állásuk ,munkájuk .Az egész rendszer rosszul működik úgy ahogy van ,nem mindenhol ,de a legtöbb helyen ,szerintem :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
bretagne
@bakegya: Csak ott van jelen állandóan!
bretagne
És aki bukásra áll, az is kap? Nem csodálkoznék rajta, ugyanúgy küldi, mint a Köszönő levelet az elhunytaknak is.
bakegya
@bretagne: ez így van.Az 56-os sírgödrök tetején indított,aztán a betegágyak alján is kotorászott (Antal,Horn) Az újratemetgetés a mániájuk,de a neki mindíg szűk haza lakóssága az ássa meg a saját sírját törvényi kötelezettség terhe mellett is,mert a fityisz egypárttrendje így biztosított lesz az idők végezetéig,VAGYONILAG!!!
A magyar ifjúság meg jobb ha időben megjegyzi, holtomiglan,holtodig szent Orbán a király!-ezek az elsőbbségi kűldemények ezt célozzák-államköltségen.
bretagne
@bakegya: Ilyen smucig lenne a kormányfőnk??? Persze, ezen nem csodálkozom, mert még soha senkinek nem adakozott egy fillért sem. Szíjjártó szerint alapítványt támogat, de hogy melyiket, arról hallgatnak. Tehát nem támogat semmit és senkit.
bakegya
Rongyrázó cigánykodás az egész ÁLLAMKÖLTSÉGEN KAMPÁNYOL.Akinek a gyereke értelmesebb az átlagnál és valóban tanulni szeretne azok a családok nagyon megnélkülözik akiknek a tartalékai nem elegendők az orbánkormány taccsra vágott felsőoktatásának finanszírozásáért!!!
Négy ilyen diplomát szolgáltam végig,pofázhat nekem ezek után amit csak akar orbán vitya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.