Szélsőjobbosok szervezkednek a Facebookon. Egy sportcsarnokot szeretnének megtölteni. "István,a király farmerban?" - teszik fel a kérdést felhívásukban.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ott volt a szegedi színpadon minden, amit szégyellünk, minden, amit nem szertünk magunkban... Naná, hogy fáj... Nem lehetett nem észrevenni az arcunkba tolt tükröt... Benne saját vezetőink képmutatása, teszetoszasága és gyógyíthatatlan hataloméhsége... Az őket körülvevő holdudvarok korrupt, mocskos, hazug világa... A „nép” köpönyegforgatása, önállótlansága, birkasága... Az ájtatoskodás... A manipuláció... A butaság... Az erőszak... Az önzés...
Persze... könnyebb Stohl énekhangját meg Alföldi rendezését szidni (mégha részben jogosan is), mint elgondolkodni. Magunkon...
Elképzelem Alföldi Róbertet, ahogy reggel kinyitja a laptopját, elolvassa a megjelent véleményeket, aztán elégedetten hátradől és mosolyog... Nekem az a gyanúm, hogy épp ez volt a célja... Elérni azt, amihez nála jobban ma Magyarországon senki nem ért: hogy mindenki egy színházi tévéközvetítésről, az ő rendezéséről beszéljen...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lajospapa
@Manhattan: Igazad van. mindez benne volt, van. csakhogy! Ezek az első előadásban is benne voltak. Azért volt akkora sikere akkor is. Meg még ráadásul énekelni is tudtak.
mate03
@Manhattan: Szörényi és Bródy gratulált a rendezés -hez Azt hiszem ők tudják hogy mit és miért irtak.Ez arendezés hiven vissza adja a. mai állapotot!
kata53
@Manhattan: Bródynak erről némely dologban más a véleménye! Én vele értek egyet!
bencemacska
@magyarbakancs: Nem kell a körtét az almával összehasonlítani! Más miatt és más hangulatban nézi az ember az egyiket, mint a másikat. a kettő együtt adja egy-egy korszak művészetét!
Ps.:Az alma körte összehasonlítás csak a mondásnak szól! Jobb lenne a görögdinnye - málna összehasonlítás!
magyarbakancs
@bencemacska: Szerintem most minden agyon van politizálva.
És régen rossz ,ha a politika beleszól a művészetbe.
És meg mondja mit nézzél,mit olvassál és mit hallgassál.
Megtörténik mindaz amit leírtam azt úgy hívják diktatúra.
Volt belőle egész szép nagy idő a 20,században.
Nem kérek belőle se jobb oldalról ,se bal oldalról.
Zsuga
Nem nagyon értem a darab és Alföldi elleni gyűlölködést. Legalább is, ha valaki nem csak is kizárólag politikai oldalról akarja támadni azt. Művészi oldaláról tekintve, nem ez az első és egyetlen modern darab, amit nem korhű jelmezben, klasszikus módon rendeznek meg. Egyébként én egyáltalán nem éreztem, hogy Istvánt bármelyik részében is kimondottan negatív szereplőként állították volna oda. Sőt! Érző és esendő emberként, akinek gyötrelmes kétségek között kellett döntéseket hoznia országa érdekében. Koppányra pedig, a másik oldalon, általában szintén nem volt jellemző a negatívum. Persze 1000 év távlatából nem is lehetne határozott véleménnyel lenni egyetlen történelmi szereplőről sem, mikor a ma politikusai és közéleti szereplői is abszolút megosztó kritikát teremtenek az emberek között. Mindenki azt lát egy bizonyos ember személyiségében, amit igazán látni akar.
Minden esetre ez a tüntetés nevetséges politikai húzás a sok ráérőnek. Ha én nem szeretek egy rendezőt, illetve annak stílusát, akkor eleve meg sem nézem a darabját. Ezek meg felháborodottan végignézték, csak azért, hogy indokokat keressenek rá, amiért fel lehet háborodni és tiltakozni ellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.