A Bors szerint többen veréssel fenyegette meg az István, a király rendezőjét, Alföldi Róbertet, és a rockoperában játszó színészeket.

Alföldi Róbert rendezése a szegedi közönség köreiben sikert aratott, ám miután az RTL Klub augusztus 20-án leadta azt, kommentelők hada fordult a Nemzeti Színház korábbi igazgatója ellen.

A Bors több kommentet is kiemelt: „Ütős lett a modern feldolgozás. Hát, ha találkozok ezzel a... Alföldivel, akkor valóban az lesz. Ütős.", „Húzzanak a dögkútba!", „Alföldi a sátán lelkéből táplálkozik. Horrort tákoltak össze, és támadják a nemzet emberi és közösségi méltóságát." A Borsnak Alföldi Róbert nem kívánt nyilatkozni, de sajtósa azt mondta, hogy a rendező a bemutatóval „letette" a darabot, ezzel részéről elintézettnek tekinti a művet.

Közben a Facebookon egy eseményt is létrehoztak, "Tiltakozás Alföldi újabb gyalázata ellen' névvel. Eddig 313-an jelezték, hogy ott lesznek augusztus 30-án a Papp László Sportarénánál.  Az oldalon például ilyen képek tűnnek fel:

Veréssel fenyegetik Alföldit az István, a király miatt

Itt érdemes idézni néhány hozzászólást az esemény lájkolóitól:

"Tegnap este néztem Szörényi nyilatkozatát... Hát nagyot csalódtam benne... No, meg az emberek, a nézők..."

"Undorító, hogy hova süllyedt ez az ország! Cigány miniszterelnök, drogos és közveszélyes színész, buzi színházigazgató... Mi jöhet még?!"

Vali Pauza Tarlósné csodálkozik azon, hogy 2013-at írunk: "a kereszténység és Szent István meggyalázása ez a megközelítés,csodálom,hogy engedik előadni!!"

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Emberek, ez csak egy történelmi mű feldolgozása, egy más nézőpontból. Van akinek tetszik, van akinek nem, ez egy szabad ország, a másik véleményét illik tiszteletben tartani.
Az országot nem a darab, - bár vitathatatlan, hogy felrázós, ami rá is fér erre a népre - de a fogadtatása jellemzi :((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@entero: Ez is egy átdolgozás,mégsem hinném,hogy barbárság lenne.

www.youtube.com/watch?v=Xew8SXUMxsE

Barbárság az,ahogy ekézik Alföldit mássága ,illetve köztudott liberális beállítottsága miatt.

Mellesleg jegyzem meg,aki felnégyelteti a testvérét és körbehurcolássza az országban,az vajon nem barbár?
JAJMÁR
@entero: Nekem is tetszik amit belinkeltél.
ropeller.hu/itthon/2765158-szorenyi-mindenki-szabadkomuves-en-is
JAJMÁR
@JAJMÁR: @entero: propeller.hu/itthon/2765158-szorenyi-mindenki-szabadkomuves-en-is
entero
@Dr.luigilongo60: A rock és a komolyzene mindig is közel állt egymáshoz, Alföldi mássága meg marhára nem érdekel. Egyébként István nem akarta felnégyeltetni a testvérét, a nők olyan erőszakosak mindig...:-))
verőce21
"...koncepciója érdekében feláldozta Alföldi a zenei minőséget, ami egy operánál fontos. Nem körültekintően gondolta végig, ki milyen énekesi képességekkel rendelkezik - fejtette ki Szörényi Levente." - ez mindent elmondott és kifejezett a darabról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.