A stadionépítésekről és az ifjúság sportos életre neveléséről tartottak kerekasztal-beszélgetést a Tranzit ifjúsági találkozón csütörtökön, Kőszegen.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Meg ugyanolyan fontos lett volna, hogy a vezéred ne szarjon el 2300 munkahelyet a Nokiánál... bár lehet, hogy róluk kiderült, nem szeretnek focizni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dömdödöm
Fontos persze ! Csak nem most kellett volna elkezdeni barátaim amikor nemzetgazdasági vészhelyzet van hanem 1990 ben .Késik a bio agynaptáratok pontosan 23 évet :-(
A Tündik bündije
Meg ugyanolyan fontos lett volna, hogy a vezéred ne szarjon el 2300 munkahelyet a Nokiánál... bár lehet, hogy róluk kiderült, nem szeretnek focizni.
miazavalami
@dömdödöm: Lenne pedig mire fordítani azt a pénzt amit Orbán játékszenvedélyének kielégítésére pazarolnak. Például , azoknak az iskoláknak a felújítására ahol a gyerekek télen nagykabátban ülnek , mert hideg a terem. Kiszökik a meleg a rothadó ablakokon. Vagy a kórházak felszerelésére , hogy ne kelljen betegeknek utazni kilométereket egy vizsgálatért...
Polygoner
No, meg piactereket!:D
Nehogy megfeledkezzünk már erről!
Brother Louie
Teljesen igaza van Kósának. Bár hozzátartozik, hogy sem színház sem mozi nem épül évek óta.

Mert az Állammal ellentétben az emberek - akik az Államot fenntartják, nem engedhetik meg maguknak sem a szinházat sem a mozit. Mert nekik van annyi eszük, hogy tudják meddig nyújtózkodhatnak. És ezekről mondtak le elsőként.
nyanya001
Az lenne, ha nem lenne ezerszer fontosabb a gazdaságot építeni,
de ahhoz hülyék vagytok !
Brother Louie
@nyanya001: tudod úgy könnyű 14 milliárdos stadiont építeni, hogy ha van 30 milliárd adóssága a városnak és jön az Állam, egy tollvonással a felét leírja - kifizetik helyettem.
nyanya001
@Brother Louie: Ami mi fizetünk meg az újabb és újabb adókkal !
Persze ez a Kósának magas mint majomnak a zongora !
Brother Louie
@nyanya001: De legalább tudod mire megy el az 1500 forint, ha kiveszed egy automatából a havi fizetésedet egyszerre. Mert részletekben még többet fizetnél érte.

Vedd úgy, olyan mint anno a Nemzeti Szinházért a téglajegy. =)
Mondjuk az önkéntes alapon volt. Ami most megy az meg nem az.
Brother Louie
Amúgy meg ez a foci ez nem sport. Ez hobbi. pár száz ember hobbija. Akik megélnek ebből. A stadionépítésből, a megbundázott meccsekből, a kokós, kokszos játékosokból meg a sponzorok költéseiből.

A sport ott kezdődik, hogy gumirozott futópályákat építenek, utcai kosárlabdapályákat alakítanak ki, megvilágított placcokat, hogy az emberek munka után ne a pörköltet zabálják otthon nokedlivel hanem megmozduljanak.
De az nem, abban nincs üzlet.

100-200 embert halálra tömni a pénzel az menőbb mint ezreknek megteremteni a spontán sportolás lehetőségét.
dömdödöm
@Brother Louie: ezt jól látod ! de lassan már az utcai alap közvilágítás is probléma lásd Esztergom esete . A foci egyébként a világon a 2. legnépszerűbb sportág ,sokkal többet érdemel mint amit itt kap főleg hogy valaha és nem is olyan régen nagyon komoly hagyománya volt nálunk is .
Brother Louie
@dömdödöm: De ugye az akkori focit meg a mostani össze sem lehet hasonlítani?
dömdödöm
@Brother Louie: azmár a képzés kérdése vagy hiányossága ,lemaradtunk mint a borravaló de nem csak ebben sajnos sok másban is mert nem voltunk képesek megfelelően ápolni a hagyományokat ,olyanokra volt bízva akik nem tettek meg érte mindent . Angliában ,a Németeknél és sok más országban ez elképzelhetetlen lett volna amit itt megcsináltak sajnos :-(
dömdödöm
@Brother Louie: szépen fokozatosan omlott össze az egész ,ott kezdődött hogy a 80 -as évek elejétől évről évre csökkentették a sportág utánpótlás ágazatának központi finanszírozását . aztán betett a rendszerváltás , szponzorációból kellett kifizetni mindent , a szakma egy része szétszéledt , nagyon tehetséges játékosok százai hagyták abba mert érezték hogy bizonytalan a talaj a lábuk alatt ,sok jó szakedzőt kezdtek mellőzni ilyen olyan okokból akik megelégelték és abbahagyták mert alul voltak fizetve . A többit tudjuk mi lett belőle . Lepusztult az egész . A Vválság meg végleg betett ennek is :-((((
Brother Louie
@Hellcat: Ő nem érzi a csődöt mert az ő és a városának tartozását megfelezték.

Lehet kezdeni elölről.
dömdödöm
@Brother Louie: augusztus elején egy 70 körüli spanyol fickó odajött hozzám( munkám során mert külföldi túristákkal foglalkozom ) és azt kérdezte angol nyelven tudom e hogy ki volt valaha a legjobb Magyar football játékos ? Mondom neki Puskás Ferenc . Erre elkezdte sorolni a vb döntős csapat tagjainak nevét Grosics ,Puskás, Czibor,Bozsik ,Lantos stb .Mondhatnám ember a hideg futkosott a hátamon és pulzus 120 volt azonnal egyhelyben álló helyzetben mint Magyarnak és mint focirajongónak .
Átélhettem az akkori Magyar football katarzis egy kis pici részét ésmind ezt 2013 ban !.A fickó Albert Flórira is emlékezett az aranylabdájára !
hallgatag
Lala, elgurult a gyógyszered ??? Vele együtt a ...d is ???
dömdödöm
@Brother Louie: és az előző bejegyzésemhez még ellentételezésül csak hogy érzékeltessem mi folyik itt drága kis hazánkban ,amikor a szegény Albert Flóri
mesélte hogy nem engedte őt be a boztonsági őr az üllöi úti stadionba mert nem volt felírva hogy felveheti a kulcsot és hiába mondta neki de jóember én vagyok az Albert Flórián rólam van elnevezve a stadion ahol dolgozol ,menjél már ki azt nézd megott van fent az elején ,az volt a válasz azt mindenki mondhassa ! :-( Na itt tartunk ,akkor meg mit vártok :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( .
nehogymá
@dömdödöm: emlékezetem szerint a horvátok valami jelentéktelen eseményen a jugo szétszakadás után talán bronz érmesek lettek?azt meg hogy?talán nem csak azok tudtak foci edzésre járni akiknek telt cipöre?ha a gyerek szeretne csak ugy szerelemböl focizni az bizony sokba van.nem egy olcsó sport.
kkalman
"Beszélt arról is, hogy az ellenérvek - amelyek szerint sokba kerül, vagy másra kellene a pénzt költeni - általában a tervezés, az építkezés szakaszában hangzanak el. Ezek a kritikák viszont azonnal megszűnnek, ahogy elkészülnek a stadionok és az emberek birtokba veszik a stadionokat - jegyezte meg."
Na, akkor számoljunk! Hány stadion készült el eddig, amit már nem kritizálnak az emberek?
dömdödöm
@nehogymá: Meg kell teremteni a feltételeit az élsportnak és az fontos dolog . Itt el lett hanyagolva nem csak az infrastruktura hanem maga a hagyomány is elveszett ,a football mint sport lételeme a nemzetnek ,nagyot hibáztak akik nem vigyáztak rá . Maradona azt mondta régen ,nagy a szegénység Argentínában és ő azért focizik és azért hajt minden nap
hogy boldogságot hozzon minden szegény ember otthonába . Megtette ! Az első ember volt a világon akinek még életében szobrot állítottak Argentínában .
nehogymá
@dömdödöm: a lélekre probáltam célozni,annélkül nem megy
dömdödöm
@nehogymá: ha direkt kersztbetesznek állandóan akkor ha beleadod az összes létező lelkedet és tehetségedet akkor sem fog menni . Itt ezt csinálják már régen sajnos :-(((((
crow0131
Elgurult a gyógyszer... Munkahelyet teremtsenek + közbiztonságot + normális eü. ellátást.

Ne veszítsék el honfitársaink a munkahelyüket, majd azt szövegelik hogy 3,04% lett az átlagkereset emelkedés. Illetve rákos daganatú műtét esetén ne kelljen közel 3 hónapot várni a műtétre.
Semmire nem használható stadiont azt tudnak építeni, meg szobrokat állítani. Ezek nem hoznak hasznot csak kiadást növelnek. Sok a rizsa... ELVTÁRSAK KONEC!
craven
Na igen,ugyanolyan fontos...tehát nem fontos!nem ez lenne az amire a pénzt szórni kellene,lenne 1000 másik fontosabb helye...
sport50
megszólalt már megint a" forintgyengítő" kósa!!!ő már csak ért hozzá mi a fontos!!!
silber13
@Brother Louie: Dehogynem épült stínház Debrecenben! A Latinovits színház, pontosabban az az annak nevezett torzó. Mert nincs pénz a befejezésre, de stadionra bezzeg van!
coyote3
Ez a kijelentés hűen tükrözi lajcsika lelkivilágát...
gabrella
Szerintem is, amikor az ország fele munkanélküli,segélyes,és éhezik, akkor fontos a stadion!!!
Azt meg lehet enni. Egyébként meg színház látogatottság is szerintem jelentősen csökkent, mozi meg sok helyen egyszerűen megszűnt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.