Nem szeretnék mostanában a saját gyerekem lenni. Különösen iskolásnak lenni. Az iskolaigazgató valójában nem iskolaigazgató, csak odarakták bábozni, minden döntést mások, másutt hoznak meg helyette. Az ajtónál rendőr áll. Nem csinál különösebben semmit, csak esetleg ütögeti a gumibotjával a tenyerét. Különösebb dolga nincs, időről időre jelentést ad az igazgatónak a tapasztalatakról, bizalmasat, írásban. Testi fenyítést természetesen alkalmazhat, de csak arányosat (olyat kapsz, kisfiam, hogy nyulat fogsz!) A gyerek eloson a rendőr mellett földre sütött szemmel, de nem tud haladni, mert egymás szoknyájára lépnek a papok és szemből is jönnek. Ha szerencséje van, azért beér órára még a tanár előtt, kiveszi a Nemzeti Tankönyvellátó kötelező tankönyveit és meggörbedt háttal ül. Unatkozik, mert már a tanár sem mer egy jópofa megjegyzést ellőni vagy kísérletezni valami újjal. Naná, nem hülye. Látta a Holt költők társaságát. A tökéletesen szürke falanszterből csak a napi kötelező...

Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
Folyt. köv.:
A tökéletesen szürke falanszterből csak a napi kötelező testnevelés zökkenti ki. Igaz, hogy hat osztály van egyszerre a tornateremben és három a focipályán, máskülönben nem szervezhető össze ez sehogy sem, de akár legalább három lépést is megtehet szabadon. Sípszótól sípszóig.

Épp csak a futószár hiányzik.

És ha már futószár: a lovas nemzet gyermekei majd lovagolni tanulnak. Ezt, mondjuk, nem értem, a magyar lóra termett, minek akkor tanulni. A lovaglásnak különösen a belvárosi kerületekben lesz kiemelt értelme, de ez mellékszál.

Lovagol tehát a gyerek a Dob utcában és arról ábrándozik, hogy ha még ezt is túléli, milyen jó lesz, akkor talán bekerül egyetemre és akkor aztán milyen jó lesz neki...
gibgab
@kréta: Köszi! Nagyon hasznos és nagyon korrekt tájékoztató.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.