Elemzők szerint visszatért a fogyasztói bizalom Kelet-Közép-Európába, amely minden eddigi várakozást meghaladó növekedési lendületet ad a magyar gazdaságnak.

RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
A Merrill Lynch is besz*pta a félrevezető foglalkoztatási adatokat. Majd pont a 3 hónapig foglalkoztatott részmunkaidős közmunkások pörgetik fel a fogyasztást a 35-40 ezres fizetésükkel.
nemkati
Valamit nem vettek figyelembe ezek az elemzők.
- A közmunkások ugyan álmodoznak akkora jövedelemről, amiből az éhenhalás küszöbéről bejuthatnak az éhenhalás előszobáján túlra helyett az emberhez méltó megélhetésről, de ez sajnos még egy darabig csak álom marad a számukra.
- A nagy többség, akik nem a felső tízezerhez (százezerhez?) tartoznak, eddig visszafogták a kiadásaikat, hogy egyáltalán túléljenek, és pont nem azért, hogy tartalékot képezzenek - erre ugyanis már nem futotta. Ha az anyagi helyzetük javulna (ez erősen kérdéses), a többlelet akkor sem vásárlásra fogják költeni, hanem annak csak egy részét, a többit tartalékképzésre, okulva a hitelfelvevők tragédiáiból.
- A hitelfelvevők, köztük a devizahitelesek továbbra is küszködni fognak a törlesztésükkel, ők nem fognak hanyatt-homlok vásárolni

Tehát? Marad a felső 10-100 ezer, akiknek pártunk és kormányunk hosszú időre bebiztosította a magas jövedelmet, na meg azok a vállalkozók, akik számíthatnak hosszútávú növekedésre, vagy legalább magas hozamú túlélésre. Kérdés, hogy ők mit választanak: a költekezést (beruházást?), vagy a tartalékképzést. Az egyik ugyanis a munkahelyteremtést, míg a másik a bankok túlélését jelenti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.