Több mint egy évig tartott, de bevitte a rendőröket az iskolába a Belügyminisztérium. Az eredeti terv az oktatási intézmény bejáratánál ácsorgó őrökről szólt, idén már a járőrök vihetik vissza az iskolakerülőket, hamarosan pedig iskolarendőrök, úgynevezett bűnmegelőzési tanácsadók gondoskodnak a rend és a biztonság fenntartásáról az iskolák falain belül. A munkájukr részleteiről egyelőre keveset árulnak el, volt rendőrök és jogvédők viszont nagyszabású drograzziától tartanak.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
Azok a rendőrök,akik nem végezték el az iskolát,most lehetőséget kapnak a folytatásra is ???
varirmag
"Sárosi Péter, a TASZ drogpolitikai programvezetője a hvg.hu-nak azt mondta: leginkább attól tartanak, hogy az iskolarendőr kiszúr magának egy-egy hátrányos helyzetű gyereket, akit aztán folyamatosan figyelni fog. Ha pedig ennél a gyereknél kétszer egymás után is drogot találnak, az új Btk. alapján már nem választhatja az elterelést, mindenképpen ítéletet szabnak ki rá. Ha ráadásul egy 18 éves diák drogot ad át a 17 éves társának – márpedig az iskolákban leginkább így, egymás között terjednek a tiltott szerek – akár letöltendő börtönbüntetést is kiszabhatnak rá."

Miért baj az ha kiszűrik a drogozókat ???

Baromarcú taszos, nektek a minnél rosszabb , annál jobb !!!. Sz@r habosítók
Andrea16
Miért csak a diákokat akarják elővenni? A mi sulinkban nem csak "rosszalkodó" diákok vannak, a tanárok is tesznek egy-két megbotránkoztató dolgot, tessenek elhinni! Ja, de hogy kuss, mert a pedagógusok szentek? Ühüm, jó, hogyne...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.