Petícióval fordult a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (Klik), sürgetve, hogy vizsgálja felül az általa fenntartott iskolák pénzgyűjtő, "pénzbehajtó tevékenységét", és utasítsa az intézményvezetőket az illegális pénzkövetelések azonnali megszüntetésére.

A szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében kifejtette: az első szülői értekezleten az iskolák, "előtakarékosság" címén, különböző pénzösszegeket gyűjtenek szülőktől. Példaként említették a pedagógusnapi ajándékot, a tanulmányi kirándulást, a múzeumi, színházi belépőket vagy az osztályterem festését, a másolópapírt, a krétát és más dologi kiadásokat.

Az állami fenntartású iskolákban a pedagógusok által létrehozott iskolai alapítványok több ezer forintos csekket adnak át a szülőknek a szeptemberi tanévkezdéskor. Az iskolai alapítványba kell küldeni az adó 1 százalékát is - sorolták.

A közlemény szerint ha a Klik nem utasítja az általa fenntartott iskolákat arra, hogy a tanulóktól és a szülőktől - az ebédpénzen kívül - semmilyen indokkal nem kérhetnek pénzbefizetést, akkor a szülői egyesületek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) fordulnak az iskolákban folyó pénzgyűjtő tevékenységek vizsgálata céljából.

Az MSZOE közölte: a jól finanszírozott, állami fenntartású iskolák akkor működnek etikusan, ha megtisztulnak az évtizedes pénzgyűjtő beidegződésektől.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Dehogynem, szednek bizony. Költik amire akarják,mert a szülő nem meri számon kérni a tanárt,hogy mire költötte.
Kb. 14 évig minden évben fizettem, havonta, nem is keveset,főleg érettségi évben,mert kellett az ajándékokra és egyebekre.
De ma is így van és szedik mindenhol. Itt is vizsgálódhatna a NAV!!!
Nakimaga
"Az MSZOE közölte: a jól finanszírozott, állami fenntartású iskolák akkor működnek etikusan, ha megtisztulnak az évtizedes pénzgyűjtő beidegződésektől."
Eddig szedtek pénzt,ezért se jól nem működtek ,se nem voltak etikusak ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.