A miniszterek nem fukarkodnak a közpénzzel, ha államtitkáraikról, helyettes államtitkáraikról van szó: sokuknak bújtatott fizetésemelést adnak - írja a Blikk.

A lap arról ír, hogy ez úgy lehet, hogy a jogszabály meghatározza a fizetést, de lehetőséget ad az emelésre is. A 2011. évi CXCIX. törvény szerint az államtitkárok alapilletménye bruttó 997 ezer forint, míg a helyettes államtitkároké 748 ezer, amit a miniszter 30 százalékkal emelhet. A Blikk - a külügyi tárcát leszámítva - megkapta a fizetési listákat, s eszerint a fejesek jól végzik feladatukat.

Az összesítés szerint a legbőkezűbb egyébként az erőforrás tárca. Balog Zoltán miniszter mind a 13 helyettes államtitkárának megadja a maximális emelést, ami a közigazgatási államtitkár bónuszával együtt havi 3,2 milliójába kerül a minisztériumnak. A tárcák a bérek „eltérítését" többnyire a pluszfeladatokkal, s a munkatársak többletmunkájával indokolták. A Miniszterelnökség ennek ellenére nem tervez változtatást.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

űrbán
Szegény hájhagyó miki :D Mekkora lúzer :D :D Nokiás doboz... lopni így kell!! Törvényesen tisztán!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
űrbán
@dr lóherre: Komolyan 22 állása van a zselé fejű WC csészének??
P-Márta
Ilyen piszkos munkát még a Rákosi időben sem csináltak !!!
47 adóemelés, a nép kifosztása folyik. Ellehetetleníteni az embereket, megalázni, aztán szolgákká avanzsálni a szorgalmas embereket is...
Örüljünk, hogy falat jut a gyomrunkba és a levegőért még nem kérnek pénzt...

Az ifjak magukhoz láncolása is elkezdődött: „propeller.hu/itthon/2766709-214-ezret-kapnak-lazar-gyakornokai

"214 EZRET KAPNAK LÁZÁR GYAKORNOKAI HAVONTA
ma, 12:27 propeller.hu 6 hozzászólás
Bruttó 214 ezer forintot keres a Miniszterelnökség 13 gyakornoka július elseje óta, bár érdemi munkát nem végezhetnek.
Tizenhárom kiválasztott, közgazdász- és bölcsészhallgató gyakornok segíti a Miniszterelnökség munkáját július elseje óta, vonatkozó törvények értelmében azonban ügyintézői vagy ügyviteli munkát valójában nem végezhetnek. Ennek ellenére a gyakornokok havi bruttó 214 ezer forintot kapnak a program ideje alatt, amiért a Miniszterelnökség mindössze azt várja el, hogy „alázattal, a köz érdekében tevékenykedjenek a gyakorlati idő lezárultáig”, vagyis december 31-ig - írja az Ezt így hogy? blog. "

A gyakornokok munkáját szakmai mentorok felügyelik és irányítják, és van, aki Lázár titkárságán, míg más a stratégiai és tájékoztatás helyettes államtitkárságon, egyesek pedig a programszervezésen, a protokoll osztályon vagy épp a Miniszterelnökség levelezési osztályán kapott feladatot.”
Hát igen, meglett emberek, akiket ellehetetlenítettek azok meg éljenek meg 22 v. 47 ezer forintból havonta, egyenek, öltözzenek, rezsit fizessenek, gyerekeket ovi, suli, stb.,
ISTENTELEN országot teremtett ez a KÉTSZER BUKOTT miniszterelnök!
kkalman
Na ja! Ha már "megdolgoztak" érte! A nyelvük sima és tövig barna. Feltételezhetően ezek a gyakornokok meglett fideszes, KDNP-s szülők arra érdemes gyerekei, akik úgy nőttek fel, hogy a munkáról még csak az esti mesében sem hallottak.
berkabela
A világon csak nálunk döntenek a kecskék a káposzta szétosztásáról!
Tamara2011
Előbb ugye a FOSZTOGATÁS, majd pedig az OSZTOGATÁS!
Megy ez, csak meg kell szervezni!
Ma neked - holnap nekem alapom.
Érdekbarátságok és érdekszövetségek.
Mindent a pénzért!
*
Szégyen, ráadásul úgy bebetonoznak mindent és egymást.
Kiváncsi vagyok, hogyan és miképpen lehet(na) itt változtatni?!
Békésen, szavazatokkal.
*
Félő, hogy még ott is csalások lesznek, addig számolják majd a szavazatokat, amíg nem jön ki a végeredmény: a nyertes - a FITYESZ!
Aztán nekünk fityiszt a fejünkre meg az életünkre is!
*
Aztán NE ÍGY LEGYEN! - Ámen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.