A Tárki Magyarország uniós tagságának megítéléséről közölt adatokat Augusztus 30-án, pénteken. Három nappal ezt követően, Szeptember 2-án közölték, hogy felcseréltek két számot.

Évtizedes trend fordult meg az ország európai uniós tagságának megítélésével kapcsolatban, valamivel többen gondolják hátrányosnak a tagságot, mint ahányan jónak - közölte a Tárki múlt pénteken.

Ezzel szemben az igazság az, hogy változatlanul a magyarok csaknem harmada, 32 százaléka tartja jónak azt, hogy az ország az EU tagja, míg 22 százalékuk ennek ellenkezőjét gondolja.

A társadalomkutató intézet nyári, országos reprezentatív felmérése szerint jelentős azok aránya is (39 százalék), akik szerint a kérdés nem dönthető el egyértelműen.

A magyarok 22 százaléka szerint az ország EU-tagsága inkább rossz, 32 százalékuk szerint viszont inkább jó, míg 39 százalékuk véli úgy, hogy nem értékelhető egyértelműen az uniós tagság Magyarországra kifejtett hatása.

A közlemény szerint az adatok nagyon hasonlítanak a 2011-es, azaz a legutóbbi adatfelvétel eredményeihez.

A felmérés eredményeiből kiderül az is, hogy az iskolázottsági szint, valamint a jövedelmek emelkedésével nő a tagságot pozitívumként értékelők száma: a legfeljebb érettségivel rendelkezők között tízből hárman, a diplomások körében viszont már tízből öten tartják azt jó dolognak.

A legrosszabb jövedelmi helyzetben lévők alig negyede áll kedvezően az uniós tagsághoz, az anyagi gondok nélkül élők körében az arány 61 százalék.

Ugyancsak az átlagosnál több támogató van a foglalkoztatottak, a budapestiek, a dél-dunántúliak és az internetezők, valamint a politikailag aktívak körében.

Pártpreferenciák szerint csak az Együtt-PM szövetség tábora emelhető ki: az átlagoshoz képest csaknem kétszeres, 58 százalékos az EU-tagságot jónak tartók tábora körükben.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Na most akkor mi van??!! Ha most felcserélték, akkor eddig hány ilyen csere-bere volt vajon?? Na eddig sem hittem a közvéleménykutatásoknak, de ez után meg végképp nem!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
P-Márta
Na igen, mutyi-Orbán diktátornak nem izlik az Unió ellenőrzése, a pénzügyek, ugye??? - ezekbe sehogy nem lenne jó, ha belekotorásznának, mert ott lapul a lényeg, a visszaélések, stb., stb.,

Már senki sem hisz ennek a mutyi-Orbánnak, itthon sem - csak a csápolói - külföldön sem! - visszamenőleges jogszabály alkotásokkal és érvényesítésükkel, ki az a jómódú befektető, aki pont ide jön hozzánk...???

Mutyi-Orbán meg örülhetett a szám elírásnak, eszébe sem jutott olyan nagyon reklamálni!
Másik
@Csodapók: :)))))))

Akkor most át kell írni az indexen a hülyézős cikket? Vagy a várjunk még vele, hátha tévedésből jelentettek tévedést.
Lehetne újraszámlálást kérni?
A legtisztább egy új felmérés elkészítése lenne a tévedők kontojára.
valakiaki
A tárdki bejelentette, hogy tévedésből túlmérte a fidesz támogatottságát is, valójában ha ma lennének a választások a párt be sem jutna a parlamentbe. Sajnos összekeverték a DK-val :)
A hír nem igaz, de legalább szép :D
Másik
@Január: Ahhoz már öreg vagyok, és egyet értek Churchillel :)

De az utolsó mondatomat tartom. Újra elkészíteni a Tárki költségén. Hadd kínlódjanak egy kicsit, hogy most mit hazudjunk. :)
RÁKOS
@Csodapók: és a sebész meg vak volt mert nem látta a rósz lábat ...és őt is meg kellet müteni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.