A Fidesz-KDNP arra szólítja fel a bankokat, hogy november 1-jéig javítsák ki a devizahitelek hibáit, a szerződéseket pedig módosítsák az ügyfelek javára - közölte Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője csütörtökön Visegrádon.

A Fidesz a devizahitelek kialakulásáért a bankokat tartja felelősnek, ez egy hibás termék - nyomatékosította Rogán Antal a sajtótájékoztatón.

Kijelentette: ha a pénzintézetek november 1-jéig nem javítják ki a devizakölcsönök hibáit, és nem módosítják a szerződéseket, arra az esetre a kormánypárti frakció felhatalmazta a kabinetet, hogy megoldási javaslatát - akár a bankok kárára - terjessze be a parlament elé, amely még idén dönteni fog.

A megoldási javaslat iránya "elég egyértelmű", ugyanis a devizaalapú jelzáloghitelek kivezetését fogják célul tűzni, "és ezeknek gyakorlatilag a forintosítását végrehajtani" - fogalmazott Rogán.

A politikus hangsúlyozta ugyanakkor azt is, az nem indokolt, hogy a devizahitelesek jobban járjanak, mintha ugyanabban az időszakban forintban adósodtak volna el.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
@nyanya001: Ennyi maradt a Nemzeti Ügyek Kormányának a "nagy pofából"!!
Két hete még arról beszéltek, hogy "megmentik" a hiteleseket, mostanra már csak saját magukat mentegetik!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pesti
@Január: Ez a lényege!Az a fránya magyar gazdaság úgy teljesít, hogy egyre csak gyengül a valuta értéke. Ki a hibás?Na KI?
Január
@pesti: Fejétől bűzlik a hal, csak a végén kezdik el tisztítani. Itt ki a fej?
Ki lenne? - a kormány, csak négyévenként "tisztítják".
nemkati
@Január: Ennek a bűzlő fejnek, a bűzlő szájából dőlő szavaknak nagyon ultimátum szaga van. Én is kíváncsi vagyok, a bankok mit lépnek. A pórnépnek és a csökkentagyúaknak viszont jó szöveg, hogy a kormány védi a népet a rabló bankokkal szemben.
Január
@nemkati: Nem értem Rogánt, hiszen a forint árfolyamára főleg a kormány tevékenysége van hatással, azt pedig tudjuk, hogy milyen.
A bankok önmérsékletet a kamatok nagyságában tudnak tanúsítani, abban, hogy Ők is viselnek némi terhet, és nem hárítanak mindent tovább a hitelesekre.

Itt kellett volna újragondolni a magyar törvényeket, amikor ezt a hitelnemet bevezették, és a partnerség felé terelni a hitelezés valamennyi résztvevőjét, mert a törvényeink lehetővé tették a banki egyoldalú magatartást, tehát úgy hárítanak át minden terhet/költséget az adósra, ahogy akarják, függetlenül attól, hogy azokat a terheket/költségeket az Ő magatartásuk okozta.
A nagy gondot még abban látom, hogy bizony minden adós hitelének növelni fogják a futamidejét, azért mert a hitelt vissza kell fizetni, és a törlesztő rész helyből három részre megy, - kamatra, árfolyamváltozásra, a maradék pedig a tőke törlesztésére. Normális esetben, pedig csak két részre kamatra és a tőkére.
nemkati
@Január: A normál eset a forinthitel, devizahitelnél mindig van harmadik rész, az árfolyamváltozás. Ezt kellene három felé osztani, az államnak és a banknak átvállalni és a hitelfelvevőnek a maradék 1/3-ot fizetni. Nekem ez tűnik igazságosnak. De az tény, hogy az árfolyam nagymértékben függ a kormány működésétől (tehát az államtól), így lehetne az a nagyobb rész, ugyanis ez a kormány csak olyasmit tett, mondott eddig, amitől nőtt az árfolyam. Azt meg mondogassák csak maguknak, hogy "hibás termék", mert ők vezették be ilyen hibásan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.