Járóka Lívia - aki az EP-ben az európai romastratégia jelentéstevője - üdvözölte a tagállamokhoz intézett bizottsági észrevételeket, kritikákat és konkrét javaslatokat. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra: bár mindegyik szakpolitikai területen hoztak pozitív intézkedéseket a tagállamok, a roma közösségek szinte alig vesznek észre pozitív változást saját mindennapi életükben. Hangsúlyozta ezért, hogy a keretstratégia számos kezdeti hiányosságát és hibáját szükséges még orvosolni ahhoz, hogy a romatelepeken is érezhető javulás legyen az évtized végéig. A képviselő hiányolta a számszerű célok kitűzését, a tagállami tervek megfelelő finanszírozását, a roma közösségek és a civiltársadalom erőteljesebb bevonását, valamint a területi megközelítés markánsabb hangsúlyozását.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
A legnagyobb hiányosság az, hogy maguk a cigányok nem hajlandóak az integrációra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nahát
Nem mi akarjuk őket, ők akarnak közöttünk élni! Akkor tegyenek is érte!
A Tündik bündije
@nahát: Na, most kivételesen nagyon egyetértek veled.
A Tündik bündije
@varirmag: A roma értelmiség - az a maroknyi kiugrott ember - úgy utálja a saját fajtáját, mint varjú a rohadt tököt, úgyhogy eszében sem lesz látogatni őket. A politikai pártoknak meg csak szavazóbázisnak kell, viki bá' ki is mondta, hogy rejtett erőforrások.
Polygoner
@nahát: Nem akarnak, csak kénytelek!
Valakiknek el kell tartani őket - így vagy úgy -, arra meg bárki jó nekik, még akár mi is!
Csodapók
@A Tündik bündije: Tőlem is most kapta az első lájkot. :)
human
Amíg a magyar is alig kap munkát, addig reménytelen a romaintegráció is, mert valójában nekik is ugyanaz kell, mint a magyarnak. Megbecsült munka, alamizsna helyett fizetés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.