Augusztusban a fogyasztói árak 1,3%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Ennek oka a háztartási energia árak, a víz-, csatorna- és szemétszállítási díjak, valamint a tartós fogyasztási cikkek és a ruházkodási cikkek árcsökkenése volt.

RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiskutyauto
Az Orbánmaffia megfogadta Churchill mondását: CSAK ANNAK A STATISZTIKÁNAK HISZEK, AMIT MAGAM HAMISÍTOTTAM... így hát bőszen hamisítanak... KAMU AZ EGÉSZ... számmágia... az önajnározó mellverő agymosó szánalmas átlátszó propaganda dübörög itt csak, nem a gazdaság... a lakosság NYOMOROG TOVÁBB!!! Hajrá Orbánfasisztán hajrá Abszurdisztán hajrá Fityiszmutyisztán hajrá Orbanisztán éljen a nemzeti focializmus...
coyote3
Tényleg nagy dolog ez a rezsicsökkentés. Még az elszabaduló élelmiszer árak gerjesztette inflációt is képes visszahúzni :) Ugyanakkor azért majd belekortyolunk ennek a választási fogásnak a "levébe" is ...
valakiaki
Szockapitalizmusnak nevezhetnénk azt ami felé tartunk. Az emberek nem képesek megélni ha évi 6%-kal növekednek az árak miközben a keresetük stagnál vagy elveszítik a munkájukat, egyre többen süllyednek mélyszegénységbe és a belső piac is lebénul. Ekkor beavatkozik az állam, ha kell privatizálja a szolgáltató szektort és mesterségesen nyomja le az árakat, emellett pedig a piacot ellátja jegybanki forrásokkal. Az biztos hogy ilyen még nem volt, meglátjuk hová vezet mindez.
Az látható hogy a klasszikus kapitalizmus itt csődöt mondott, mert nem képes olyan forrásokat teremteni, mint nyugaton, ahol jelenleg még fenntartható, ezért centralizál az állam. Ezzel nem is lenne baj, ha közben nem lopnának el minden mozdíthatót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.