Nem akar százezreket fizetni egy közeli hozzátartozója eltemetéséért? Januártól elég lesz, ha fog négy markos legényt, és már indulhat is a temetés, a többi hozzávalót az állam biztosítja. A kormány szerint így szabadabb lesz a viszonyunk a halálhoz, aminek az elmúlt évtizedekben teljesen hátat fordítottak a magyarok. A sírásás azonban nem gyerekjáték, a temetőkben pedig kezdődhet a gettósodás. Ruha? Megvan. Ásó? Megvan. Koporsó? Azt ad az állam. Sírhely? Azt ad az önkormányzat. Megvagyunk négyen? Meg. Egy-két ásónyom, és hopp, már a föld alatt is van a nagypapa! 2014. január 1-jétől így is kinézhet egy magyar temetés, a köztársasági elnök aláírására váró új temetkezési törvény ugyanis bevezeti az ingyenes szociális temetés intézményét. Ha valaki ezt választja, a temetők fenntartói kötelesek lesznek külön parcellát kijelölni a koporsós vagy urnás szociális temetkezési helyeknek, az állam pedig a kellékeket (koporsó, urna, sírjel) adja a temetéshez. Ennek viszont az lesz a feltétele, hogy a hozzátartozók vagy az általuk felkért ismerősök vegyenek részt a temetésben: nekik kell öltöztetniük a halottat, kiásni a sírhelyet, rendezni a ravatalozást, búcsúztatást, illetve a koporsó vagy az urna leengedését, elhantolását.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gala2cse
Mi van akkor, ha adva van egy idős, kisnyugdíjas házaspár, mondjuk papa 80 éves, a mama meg 75 és mozgáskorlátozott. Gyerekük, rokonaik nincsenek. A papa meghal, a mama meg nem tudja eltemettetni, mivel nincs pénze. Akkor 75 évesen, a járókeretjével, ásóval a hátán kivonszolja magát a temetőbe és ha szerencséje van, még életben is marad míg kiér és neki áll ásni a sírt? Ez nonszensz.
Ilyet Auswitzben csináltak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csikknorisz
Dehogynem, majd Vandy Ajna forgat Pista bácsival zombihorrort.
darwin
@gabrella: Én eddig azt hittem,hogy a középkorba visznek a nagy vallásosságukkal.De fejlődnek.Már az őskorig jutottak.
gabrella
Először tönkretették az emberek nagy részét (ebben benne volt az összes rendszerváltó tetű) utána meg temesse el magát még valaki.
Ennél undorítóbb tényleg csak a haláltáborok voltak.
szaboria1
Ez egy rém álom. Máris megy a húzavona melyik temetőt jelöljék ki itt nálunk is. 3 temetőnk van
kecskes laszlo
@szaboria1: Ebben már én is egyetértek,mert haLÁLA UTÁN AZ iSTEN ELŐTT MINDENKI EGYENRANGÚ egyenlő ,TEHÁT NEM LEHET és nem szabad KÜLÖNBSÉGET tenni !
darwin
@szaboria1: Az lesz a Nemzetitemető ?
@kecskes laszlo: Mindenki egyenrangú,kivéve a gyevi bíró.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.