Egyre több magyar keres munkát az Európai Unió gazdaságilag fejlettebb országaiban. A külföldi munkavállalás sok kockázata közül a legjelentősebbek azok, amelyeket egy esetleges betegség, baleset...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
Hat igen, ez a legnagyobb buktatoja a kulfoldi munkavallalasnak, ezert kell beszelni minimum alapfokon azt a nyelvet, ahol dolgozni kivannak.
Ha viszont talalnak egy munkaltatot, akkor azok 99.0%-ig biztosan be fogjak jelenteni oket mind az adohatosag, mind a tarsadalombiztositas fele.
Kulfoldon nem kell elbliccelni az adofizetest, mert nincsenek embertelen adotorvenyek, amik het bort huznak le az allampolgarokrol.
Viszont jo pelda: ha kulfoldon dolgozol, hazajossz egy honap szabadsagra, akkor csak akkor leszel jogosult a ma.o.-i alapellatasra, ha balesetet szenvedsz, vagy szivrohamot kapsz, es a mento visz be. Az osszes tobbi ellatas coki, mindenert fizetned kell, megpedig ugy, mintha kulfoldi allampolgar volnal, vagyis, ha pl. van egy served, amivel 2 eve kuzdesz, de csak egy eve mentel ki dolgozni, es mondjuk a szabid alatt akarod itthon megmuttetni magad, akkor ugy fognak kezelni otthon, mint egy brit allampolgart, akinek 4-500 ezer forintos havi fizetese van UK-ban.

Vagyis, magyarul : sz@rt ersz Ma.o.-n a magyar allampolgarsagoddal, de Ivan Szergejevics nyugodtan atjohet Ukrajnabol gyogyitani INGYEN a koszvenyet, ha ugy akarja.
Ezt a vitya elintezte nekunk...
Most meg me'g tobb afrikai diakot kivan importalni, mint amennyi eddig is atjott. Csak tudnam, minek?...:o(((
qxy
De a betegbiztosító ad olyan kártyát is ( ha kéred) hogy otthon is ugyan az az ellátást kapd. De most már, eleve olyat adnak .legalábbis itt Németországban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.