Az életpályamodell részeként a béremelés 160 ezer pedagógust érint, közülük 105 286 átsorolását végezte el az állami intézményfenntartó - mondta a köznevelési államtitkár kedden.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uborkakulcs
Hát.Engem egy kicsit meglep, hogy a pedagúgusokat úgy kezeljük, mint a hímes tojásokat. Nyilván ez a húzás, a választási kampány része. Mielőtt belekezdenék,leírom, hogy a pedagógusok munkákáját, mesze menően elismerem, és alapját képezik a társadalomnak.Másik oldalról viszont felmerül bennem az a kérdés, hogy az országot eltartó verseny szférában, miért nem volt példa még, ilyen mértékű bérkiigazátásra? Vajon a verseny szféra dolgozói rendelkeznek e az éves szabadságuk felett, további - a tanszünetek idejére gondolok - összevontan több hónap fizetett szabadsággal??? Vajon a tanárok ledolgozzák, a heti 40 órát??
Valamiért, engem ez zavar. Többet fizetek adóba, mint a tanárok többsége,arra kell gondolnom, hogy meddíg van munkám, többet dolgozom órában. Nyilván a versenyszféra miatt nagyobb a stressz is ami minden nap ér, mégis a kormány leszarja a fizetésemet. Vicces 4 %-ról beszélnek. Tudom,miért nem mentem tanárnak? Ha mindenki tanár lenne, nem lenne pénz, amiből őket kifizetik. Én - ösztönzésképpen - azért nyári szünidőre nem fizetnék távolléti bért. Ha va szabadság azt, ha nincs akkor fizetetlen távollét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.