Európa azért halad rossz irányba, mert nem tudta átalakítani adórendszerét – ellentétben velünk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Szeretnénk luxusadót a frakció még vitatkozik rajta – mondta a miniszterelnök reggel a Kossuth rádióban. (Ez áfa újabb 30 százalék feletti kulcsának bevezetést jelentené a korábbi kormányzati tervek szerint.) A húsáfacsökkentés a miniszterelnök kapcsán elmondta, hogy csak olyan áfa-csökkentésnek lehet értelme, amikor az emberek számára is olcsóbb lehet az adott árú. A havi két kártyás ingyenes készpénzfelvétel eldöntött kérdés – Rogán Antal már kidolgozta ennek megoldását – csak el kell fogadni – mondta Orbán.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
Nem luxusadó kellene, hanem a sokkal könnyebben kivethető és gazdagok részéről nem megkerülhető vagyonadó és kétkulcsos szja. Így a gazdagok, jómódúak sokkal nagyobb mértékben járulhatnának hozzá a közös kiadásokhoz, egyenlő vagy legalább egyenlőbb lenne a közteherviselés.
Ha pedig sikerül őket elegendő mértékben megadóztatni (jelzem, hogy így sem lennének anyagi gondjaik, legfeljebb a kapzsiság és a harácsolás szólna belőlük tiltakozásképpen), akkor az áfá csökkentésnek is lenne mozgástere.
magyarbakancs
Sokan meg Orbán mentes országot szeretne..
nemkati
@Meine Ehre heisst Treue: Amikor a válság idején (ma már talán nem mondhatjuk, hogy tombol a válság, azt mi csak úgy érezzük, mert Magyarországon valóban válság van) arról volt szó, hogy mindenkinek ereje szerint kell hozzájárulni a válságból való kilábaláshoz, akkor bevezetni az egykulcsos adót vagy ostobaság, vagy szemérmetlenség volt. Mint már modntam, de nem lehet elégszer mondani: egy bizonyos jövedelem fölött az ember nem képes ésszerűen költeni, akaratlanul is pazarolni fog. Szemben azokkal, akik - most vegyük a becsületesen dolgozó kiskeresetűeket - nem vagy alig tudja finanszírozni a megélhetését, mint ahogy ma magyarországon több millióan éheznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.