Az MSZP szerint hiába próbál úgy tenni Szócska Miklós, mintha az egészségügyben is minden a legnagyobb rendben lenne: az Orbán-kormány a csőd szélére juttatta a kórházakat – reagált Tukacs István ellenzéki országgyűlési politikus vasárnapi közleményében Szócska Miklós nyilatkozatára.

Az egészségügyi államtitkár sajtótájékoztatóján jelentette be: uniós támogatásból mintegy 60 milliárd forint forráshoz jut az egészségügy, a pénzt kórházfejlesztésekre fordítják.

Tukacs István szerint ugyanakkor a "krónikus forráshiány és az egyre kevesebb itthon dolgozó orvos és szakápoló miatt megroppant a betegellátás". A várólisták hosszabbodnak, a drága magánklinikák megfizetésére képtelen családok életkilátásai pedig rövidülnek.

Hangsúlyozta: a 3 év alatt az egészségügyből kivont több mint 300 milliárd forintot nem ellensúlyozta az államosítással megspórolt pénz, így a kórházak tartozása 2013 végére több mint 100 milliárd forint lesz. Van kórház, amely a kormány által utalt havi keretéből a béreket és járulékait tudja csak fizetni, vagyis gyógyszerre, kötszerre és egyebekre egy fillér sem marad – tette hozzá.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uborkakulcs
De, még az a jó, hogy az MSZP minden kórházat felvirágoztatott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.