Bár egyelőre még nem tette közzé a pályázat nélkül kiadott állami termőföldek használóinak névsorát a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA), a Blikk szerint igazi nagyágyuk is szerepelhetnek benne, legalább is cégeiken keresztül.

A Blikk megtudta, az ország egyik legbefolyásosabb üzletembere, a Fidesz egykori pártpénztárnoka, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó társaságoknak is juthatott a pályázat nélkül kiadott földekből.

Az NFA azt válaszolta a lapnak, hogy hamarosan közzéteszik a megbízási szerződések közérdekből nyilvános adatait, vagyis hogy kiknek adták oda a 34 ezer hektárnyi állami földterületet művelésre. Ezekre idén összesen 1,6 milliárd forintos állami támogatást kaptak.

A 444.hu Facebook oldalán tett közzé egy fotót, amelyen azt ábrázolta, hogy mekkora területet jelent az a 180 Margitszigetnyi földterület, ami felett Simicska és Nyerges cége rendelkezik.

Simicska agrárcégei: csak idén 1,6 milliárd támogatás

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
tehát akkor a Fidesz-Kdnp jelszó: Lopni, csalni, hazudni, lopni, csalni, hazudni, lopni, csalni, hazudni !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
Ekkora összegek után bőségesen tudja támogatni a Fideszt.
Bespájzol a jövőre, hátha mégis elapad a bőség forrása:))
sentinel216
Még csak nem is nagyon titkolják, hogy az orrunk előtt lopnak! Ebből a lóvéból megint megfizetik a kétharmadot, mert hogy nem mezőgazdasági fejlesztésekre használják, az tuti!
űrbán
simicska neked már megvan a névre szóló lámpavasad.
spu00
Nem zavarja Önöket, hogy cégek nem pályázhattak, s még az sem tudható, hányan nyertek? Ez a pénz egyben nagy, de hektáronkénti 47.000 már nem annyira.Csak megtudják várni, hogy nyilvánosságra hozzák a listát. Tudják én mire lennék kiváncsi, remélem támogatják ? Kik voltak azok és miért akikkel 2009-2010 áprilisáig idő előtt / mármint a szerződés lejárta előtt egy két évvel / aláírták a hosszabbítási szerződést 10-30.000 hektárra. Ez nem érdekesebb, mint 40-50 hektáron vitatkozni?
kukac50
@spu00: 20 milliót igényeltek olyanok akiknek földjük sincs és megkapták.
Az a személy most 30 vállalkozás nevében több megyében adta be a terület alapú támogatására az igényt,földjük csak a virágcserépben van.
Ezért van a visszaosztás, az igazi földtulajdonosok annyival kevesebbet kapnak,mert csak 80-90 %-a jut a jogos támogatásnak.
világlátó
Eddig csak arról cikkeznek, mennyi földet kaptak, mennyi az ezek után kapható támogatás, azaz eddig csak azt hallottuk mennyit kaptak. Talán azt is be kellene mutatni, ők mennyit adtak az államnak, mennyit exportra, annak mennyi a bevétele, mennyit hazai piacra, mennyit adóztak ezek után, hány embert foglalkoztattak, milyen beruházásokat végeztek ezeken a földeken, mennyi érték teremtődött, jó gazdáik villtak e ezeknek a földeknek, vagy egyszerüen csak kirabolják a földek termőerejét, gazdagodnak rajta, költségeik luxuskiadásokba fordítódik, amit könyvelőik, jogtanácsosaik ügyesen elrejtenek. Tiszta képet szeretnénk látni erről az újgazdag rétegről. Talán még mintául is szolgálhatnának a kisebb földeken gazdálkodók számára is. Aztán a panel lakók kiskertjeiről is szólhatnánk, meg a vidéki lakosság kezelésében lévő kisterületü szántók, kertek, gyümölcsösökről is, hátha kedvet tudunk ébreszteni a " nincstelenek " számára egy kis kerti munkához. Hátha a jókedvből újabb földecskék megszerzésére is jut majd. Mert nagy a megműveletlen földterület mindenfelé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.