Az előzetes adatok szerint országosan körülbelül 200 ezer, ezen belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 21 ezer embert vonnak be a november elsején induló téli közfoglalkoztatási programba – mondta el Vinnai Győző megyei kormánymegbízott szerdán Tiszabercelen.

A 2014. április 30-ig tartó programban résztvevő közfoglalkoztatottak egyik fele képzésben vesz részt, másik fele pedig tényleges munkát fog végezni – ismertette a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselői tisztségét is betöltő kormánymegbízott, miután a tájékozódott a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) ár- és belvízvédelmi védműveinek állapotáról.

A megyei programban is hasonló arányok lesznek, a közfoglalkoztatottak például az önkormányzatoknál és a vízügyi igazgatóságnál fognak dolgozni – tette hozzá Vinnai Győző.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pacsni
akkor most viki mondhatja, hogy adott munkàt 200 ezernek! (szegèny hulye)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mátmar
Meg van oldva az utak hóeltakarítása! Ráadásul sokkal kevesebből mintha hómunkásokat kellene felvenni. Meg javul a statisztika. Ki is lehet állítani őket a hófogó rácsok helyett!.
csikknorisz
Lesz megint foglalkoztatásbumm, lehet kampányolni vele. Nem véletlenül most indul ez. Bele kő húzni a statisztikába. Minden hónapban jön áprilisig a KSH jelentés, ezzel együtt a Szenátorasszony mondókája, hogy ennyi és ennyivel nőtt a foglalkoztatottak száma. Debbezzeg a bukott baloldal idején így meg úgy.
qxy
De ahogy ismerem, a havat, mert az jön mert az olyan hülye! akkor jön amikor nem kéne! Minden évben fel vannak készűlve. csak nem arra hogy este esik, mert reggel jönnek a hó munkások. 200 ezer de ki fog dolgozni? ? ?
Orsós Rodrigó
A közmunka létrehozása nem munkahelyteremtés. Ezt egyszer Orbán is elismerte, ennek ellenére továbbra is ezzel javítják a foglalkoztatási adatokat. Nem beszélve arról, hogy a külföldön dolgozókat is beleszámítják ebbe, ami teljes abszurdum.
Amúgy meg ha már a felcsúti vajda olyan büszke a minimálbér emelésre, akkor legalább annyit adjon a közmunkásainak, de csak 49 ezret!!!
csikknorisz
Na és a képzésre ki biztosít előleget? Az Orbánhivatal. Vagyis a Lázárelnökség.
(www.hirado.hu/Hirek/2013/10/08/21/Eloleg_a_teli_kozfoglalkoztatast_kiegeszito_kepzesi_programra.aspx)
Miért a Miniszterelnökség nevű sóhivatalnak volt ez olyan fontos, mikor nem oda tartozik se a képzés, se a közmunka? Kő a kampány Viki vezérnek, meg a jobbnál jobb statisztikák?
csikknorisz
@csikknorisz: Jav. sóhivatal helyett show-hivatal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.