Az Év Háza idei fődíját egy 180 négyzetméteres lakóház nyerte el Sóskúton. A nyeregtetős, tornácos, hőszivattyús, kőzetgyapottal szigetelt ház 54 millióba került. A tulajdonos szerint a rezsicsökkentés megöli az energiatakarékosságot.

RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
kicsit drágább mint az ócsai nagyházak...
verőce21
Ez az épület csak azért nyerhetett, mert kevés volt a pályázó. :)

Tőlem nem kapott első helyezést, mert nem logikus az indokolatlanul nagy és sok üvegportál, ugyanakkor a magas energiabesorolás miatti többletgépészet. A 12 m2-es szobák zsákutcák! 16-18 m2-esnél nem szabad kisebbet még hálószobának sem tervezni, nincs elég levegő bennük.
Mivel ugyanazokkal a jogosultságokkal rendelkezem, mint ez a tulajdonos(sőt még építész és statikus tervezői jogosultsággal is), sokkal olcsóbban kihoztam volna ezt az épületet. (Valószínűleg, csak túlozni akart a tulaj.) :)
csa-csa
@verőce21: enyhén szólva is laikusként egyetértek! Hány 10-12 nm-es "luk" lehet egy 180 nm-es házban? mekkora konyha, fürdő, (mondjuk a WC-nek nem kell nagynak lennie ha megfelelő a szellőzése) előszoba, nappali, stb...?
Másik
@verőce21: épületgépészként osztanom kell a véleményed.

Tudom, hogy esztétikán nem érdemes vitatkozni, de ez egy rusnya nagy hodály.
Nem tudom hányan fognak nyomorogni ekkora alapterületen, de szerintem jóval nagyobb az optimális+ egy kis rátartásnál az biztos.
Egy szép részlet volt a képen, a kutyu. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.