Egy friss kutatás szerint Magyarországon míg 2018-ban a ténylegesen ledolgozott munkaórák száma 40,1 óra volt, addig 2023-ban heti 37,8 órát dolgoztunk. Amúgy még így is a sokat melózok között vannak a magyarok Európában. 

Az Oeconomus Gazdaságkutató fris tanulmáyna elemzi, hogy evről évre rövidül az átlagos munkahét hossza az Európai Unióban: a ténylegesen ledolgozott heti munkaórák száma 2023-ban 36,1 óra volt az EU átlagában, ezzel közel 2 órával dolgoztak az Unióban kevesebbet, mint 15 évvel ezelőtt. Ebben a trendben szerepet játszik a részmunkaidős foglalkoztatás elterjedése, főleg a nők esetében, mivel a rugalmas munkaidő-beosztás egyre fontosabbá válik a munka-magánélet egyensúlyának előtérbe kerülésével.

Magyarország is leköveti az európai folyamatokat, hazánkban is rövidebb lett az átlagos munkahét az utóbbi 15 évben: míg 2018-ban a ténylegesen ledolgozott munkaórák száma 40,1 óra volt, addig 2023-ban heti 37,8 órát dolgoztunk. Ezzel hazánk az uniós középmezőnyben helyezkedett el.

A leghosszabb heti munkaidő Görögországban volt 2023-ban (39,8 óra), a legrövidebb Hollandiában (32,2 óra).

Egyre kevesebbet dolgoznak a magyarok, talán lusták?Képünk illusztráció: 123rf.com 

Magyarországon is a legtöbbet egy héten a mezőgazdaságban dolgoztak a munkavállalók (38,8 óra), de a szállítás, raktározás területén is hasonlóan magas volt a heti ténylegesen ledolgozott munkaórák száma (38,8 óra). Legrövidebb munkahetük az ingatlanügyletek szektorban (36,6 óra) és a háztartásokban dolgozóknak (29,2 óra) volt idehaza 2023-ban.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ha a megafonos csürhét és a többi ingyenélö fideszesek számát levonnák a magyarok munkaóráiból, akkor föltünne még a fidiótáknak is, hogy a magyarok többsége napi 12 óránál többet robotol,még pedíg szarért-fosért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: te egy kibaszottu buta pötsch! www.arukereso.hu/mosogatogep-c3171/
itt nálunk már több mint 30 éve ilyesmikkel mosogatnak! :)
csak úgy....
@KisTehen: ökör te csak az ártására és a butítására vagy a magyarok ellen tartva!
KisTehen
a német agymosottak meg mosogatnak ... és közben helikopternek képzelik magukat
csak úgy....
@KisTehen: akkor beszéljünk rólad és a magyar agymosottakról, akik még a becsületüket is föláldozzák a dagijuk rozoga oltárán! :) rajtatok már románia is röhög, a dagitok emlékezteti öket a csaucseszkujukra, akinek szintén egy csomó hozzád hasonló idióta fizetett híve volt!
csak úgy....
a magyarok sosem voltak lusták , ök csak sajnos hajlamosak arra,hogy haggyák magukat átbaszni!
a 70 es es években történt,a haverom 1 év letöltendöt kapott mert órrba baszta a munkásör parancsnok kollégáját ,aki kikérövel több mint 3 hónapig csak a fizetésért ment be a céghez!
úgy történt,hogy a srác észrevette az akkoriban még nyilvános,aláírásra köteles bérlapon,hogy a faszi kb. 4 db. ezressel többet keresett ,úgy hogy még a környékén sem járt a cégnek!
mikor rákérdezett a munkásör elvtársra ,akkor az pofátlanúl azt felelte, hogy dolgozz többet és akkor te is többet keresel..., erre ütött a haver! - 4 hónapot ült, a munkásör kollégáját meg nyugdíj elött elviite az ördög egy infarktus alkalmával!
csak úgy....
ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy a dagi ugyan úgy termeli ki a jólfizetett léhütöit,mint anno a kádárrendszer! - oszt csodálkoztak az elvtársak mikor beütött a kakukk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.