A kormányváltás óta örvendetes irányba halad a magyar foglalkoztatás, a Fidesz pedig kitart a foglalkoztatást ösztönző programja mellett – reagált a nagyobbik kormánypárt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján a szocialista Gúr Nándor szavaira.

Az MSZP alelnöke szerint csak "statisztikai bűvészkedéssel" mutatható ki a foglalkoztatottság növekedése, valójában kevesebben dolgoznak Magyarországon, mint a pénzügyi-gazdasági válság 2008. őszi kezdetekor vagy a 2010-es kormányváltás utáni első negyedévben.

Hoppál Péter ezzel kapcsolatban azt mondta: "a kutya ugat, a karaván halad". Kijelentette: 2010 óta örvendetes irányba haladnak a magyar foglalkoztatási adatok, a munkanélküliségi ráta is 10 százalék alá csökkent, és húszéves rekordot döntött a nők foglalkoztatottsága. A számok önmagukért beszélnek – fűzte hozzá.

Elmondta azt is: a kormány kitart a foglalkoztatást ösztönző programja mellett, amelyet az 55 év feletti nők esetében novembertől életbe is léptet. Szerinte azok az emberek is ezt az irányt tartják helyesnek, akik segély helyett végre munkából tudják fenntartani családjukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.