Majdnem húsz éve kerülgeti a magyar igazságszolgáltatás az egykori kommunista vezetők felelősségre vonását, de végül rászánta magát az ügyészség, hogy vádat emeljen az utolsó, még élő személy ellen. A 92 éves Biszku Béla belügyminiszterként biztosan felelős volt az 1956 utáni megtorlásokért, de az ügyészség nem ezt veszi elő, hanem a forradalom leverése után eldördült sortüzeket. Ezeket viszont korábban már sokat vizsgálták, és várhatóan nehéz lesz bizonyítani, hogy Biszku és társai közvetlen parancsot adtak volna.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pacsni
a viktort hàny èvszàzadokig fogjàk elkerulni, hogy megkapja mèltò buntetèsèt?
Ha tènyleg igaz, hogy Bèla ilyeneket csinàlt, akkor viki sem kulomb, mert o is tonkretett legalàbb annyi embert mint Bèla! csak màs modon csinàlja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Miért nem 20 évvel korábban vizsgálták? Eddig miért nem volt fontos?
Egy 90 év feletti embernél ez már felesleges és undorító!
Meghalhat mire bírósági ítélet lesz!
Valaki ennek az embernek a hátán szeretne magasabbra törni!
Október 22-én jelentik be a tárgyalás időpontját,ez Orbánnak sem dicsőség,hanem inkább aljasság.
szablyafűrész
@kukac50: Eddig azért nem volt fontos,mert 98-2002 között zajlott az Orbán-család és a cimborák gazdasági megerősítése, ez volt az elsődleges !

Most azért lett fontos, mert most zajlik a Zorbán-család és a cimborák politikai megerősítése, elégre a volt Mszmp-es fidesznyikek úgy kommunistának, hogy vörösebbek,mint a vörös csillag volt anno !

Kiváltképp a volt Kisz-titkárok...jajj de utálják a kommunistákat, meg pfúj,meg phű...de erről Orbán, Dajcs, Varga Misi, Rogán ( volt Kisz-führerek ) is tudna bővebben beszélni...
verőce21
@miazavalami: (20:28) Hiába szajkózod, hogy "orosz állampolgárok lettünk volna", mert ez nem igaz!!!
Az oroszok itt voltak '56 előtt is, mégsem lettünk orosz tagköztársaság, és az '56-os események után sem lettünk volna, ahhoz már túl messze volt a II. vh. utáni egyezkedés.

Biszkunak pedig bűnhődnie kell, mert megtestesítője volt a terrornak! ('57-től hivatalosan is, mint belügyminiszter.) De már a "forradalom első napjaiban a XIII. kerületi pártbizottság tagjaiból, párttagokból és munkásokból fegyveres csapatokat szervezett a felkelők ellen." - Vikipédia

De a "szovjet" megtorlással is, más sem ért egyet veled! pl. Jajmár sem:
"A megtorlás (én annak nevezem) viszont túl szigorúra sikerült, igen, lehet, hogy szovjet nyomásra. (A diktatúra ilyen, de a hű kiszolgálóit én nem védem.)"
miazavalami
@verőce21: Ez a te véleményed az enyémet ismered!
De így szép az élet...:-)
verőce21
@miazavalami: (19:02) Nem csak az én véleményem, másoké is!
A tiéd pedig tarthatatlan álláspont, ezt megbeszéltük. :)
miazavalami
@verőce21: Lehet hogy te megbeszélted magaddal , mert én nem emlékszem rá...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.