A Magyar Nemzet online kiadása percről percre tudósítva tombolta végig a rendőrség sajtótájékoztatóját a bajai videóval kapcsolatban, ahol megerősítették a jó hírt: a felvétel nem valódi.

Nem valós, megrendezett helyzetet mutat be a felvétel – közölték a sajtótájékoztatón. Lefoglalták azt a telefont is, mellyel a felvétel készült – írja a lap. A rendelkezésre álló adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a felvételt CD-re kiírták, majd a szocialisták székházára juttatták el – tették hozzá.

A rendőrségi vallomás szerint az adathordozót személyesen vitték az MSZP székházába. A felvétel keletkezéséről még annyit elmondtak, hogy hatan voltak a helyiségben, közülük pedig mindenkit kihallgattak.

Arra a kérdésre, hogy ki volt a megbízó, a rendőréség nem adott tájékoztatást, mint mondták, "a felvételt még vizsgálják.”

Ezzel a felvétellel a választás rendje elleni bűncselekmény nem következett be a rendőrség szerint.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A tét nélküli, de szimbolikus értelemben fontos, bajai választási háború soha nem látott indulatokat hozott a felszínre, melynek egyenes következménye a "kamu" videós eset. Aki egyszer is megnézte, tudta, hogy, itt valami bűzlik, de az egymással szembeni gyűlölet lila füstje, amely az ítészek józan ítélőképességét is elhomályosítottta, eltakarta a megrendezettséget, a nyílvánvaló bakikat. Dörzsölt politikusok, ravasz újságírók ugrottak be a trükknek, mert az elmúlt évek tapasztalatai bizonyítják, hogy ilyen "beszélgetések" léteznek, a szereplők nem a képzelet szüleményei, hanem választási anit-hősök. (Csak azokról a beszélgetésekről, nem készül videó.) Ki fog derülni, hogy néhányan pénzt akartak csinálni abból a nagy attrakcióból ami Baján történt. De ezért nagy árat fizetünk, valamennyien: a politikusokról kiállított negatív kép a közvéleményben tovább romlik, mert csalnak lopnak, hazudnak és eladják magukat; a cigányokkal kapcsolatos előítéletek tovább nőnek, mert csalnak, lopnak, hazudnak és eladják szavazataikat; a társadalom pedig immunissá válik a tényleges csalásokkal, választási visszaélésekkel kapcsolatban, mert "ezek" mindíg csalnak, lopnak, hazudnak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@gabrella: A felvétel mindenképpen valakinek a lejáratása miatt történt, ez az egy egyértelmű, hiszen az október 12-i megismételt választást követően október 15-én, a választások után 3 nappal készült. Azt a választást már semmiképpen nem befolyásolhatta, de az igaz, hogy akkor még nem lehetett tudni, hogy ezt a megismételt választást is meg kell-e ismételni.

A lejáratás mindkét félnek érdekében áll, mint tudjuk, a Fidesz nevében tüzifa ígérgetéssel bekopogó "ismeretlenek" is lehettek ellenzékiek, akik a Fideszre szavazásra buzdításul ígértek a Fidesz nevében - mondta Zsigó úr és Kocsis Máté úr - urazom őket de más jelző jár a fejemben.
moiszikf
Szerintem,a Jobbik bérelte föl a rozsomákokat,izraeli pénzből!
De félre a tréfát. Ebből az egészből én csak azt a következtetést tudom levonni,hogy a demokrácia - élén az általános választói joggal - selejtes termék.
coni
Ez a videó sztori jól mutatja az ország szellemi szintjét. Kíváncsian várom, ki volt az a primitív megrendelő (ha volt, és nem a választásra gyúr a jelenlegi rezsim, hogy elejét vegye a későbbi gyanús esetek kivizsgálásának) aki feltételezi Józsiról vagy G.-ről, hogy ha valaki fizet neki egy kőrt vagy ad egy tízest, nem árulja el a videó készítésének körülményeit. Ez az ember csak akkor tartja a száját ha fél.
nemkati
@coni: Nekem az a szomorú feltételezésem van, hogy bárki elkészíttethette ezt a videót. Mára annyira lerohadt a politikai erkölcs, hogy valaki vagy alapból ilyen, vagy ugyanúgy akar visszavágni, ahogy a pofont kapta. Engem nem érdekel már, hogy ki és miért csináltatott ilyen videót, engem már csak az érdekel, hogy ujjal lehessen rámutatni. És ujjal lehessen rámutatni mindenkire, aki bármilyen csalást, bármilyen törvénytelenséget, bármilyen aljasságot elkövet. Bánom is én, ki az, kihez tartozik. Csak takarodjon a közéletből mindenki, akire akármilyen disznóság árnyéka, vagy inkább ténye vetül. És a végén maradjon egy, vagy néhány, akik tisztán állnak a választók előtt és azokra szavazhatunk. Mindegy, hogy kevesen vannak, ha sokan szavaznak rájuk.
gabrella
@nemkati: Politikai erkölcs...? Az mi?
nemkati
@gabrella: Ja, igaz. A politikusok erkölcse... így jó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.