Az egész falut rettegésben tartó bűnbandát bukatott meg az a gazda, aki fagyállót tett a borba, hogy elijessze a visszajáró tolvajokat – értesült a Vasárnapi Blikk.

Miután V- Pál Gyula megmérgezte a saját borát, amibe egy betörő és tolvaj belehalt, a rendőrség nyomozni kezdett. Az adatgyűjtés során bizonyosságot nyert, ami nyílt titok volt a faluban, hogy nem magányos tolvaj, hanem egy kisebb bűnszervezet fosztogatja módszeresen Vácszentlászló házait – olvasható a Blikkben.

Úgy tudják, a rendőrség a meghalt bortolvajnál és feltételezett társainál tartott házkutatások során sok olyan tárgyat talált, amelyek az előző hónapokban tűntek el a falu tolvajjárta házaiból. A fagyállós gazda gyermekeinek játékaiból is előkerült valahonnan néhány darab, bár rejtély, ezeket miért vitték el.

150 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dulcinea
Na idefigyelj Sintér...te aki hajdanán azt zengedezted, hogy kettő hét alatt rend lesz, és 3 éve, hogy még nagyobb rendetlenség és káosz van! Emeld fel a valagad...és erőltesd mán meg magad! Az emberek többsége tényleg örülne ha az kurva zéró tolerancia nem csak az autósok bactatásában merülne ki! hanem vonatkozna az ilyen és hasonló, sőt ettől pitibb, vagy éppen nagyobb bűnbanda felszámolására is!
Akkor talán a javaikat védelmezők nem kényszerülnének hasonló módszerekre!
Mint áram a kerítésbe stb.
És ha már egy rettegett bűnbandát buktatott le a gazda, remélem enyhítő körülménynek számít majd, mikor a T. Bíróság ügyében ítéletet hoz!
silber13
Erről a maffiózóról feltételezni, hogy megérti? Hogy kegyeskedik megmozdulniés valamit csinálni? Hiú ábrándozás!
kedwes
Akkor viszont elismerés, sikerdíj és kitüntetés jár neki!
kopeba
A rendőrségnek nyílvánosan köszönetet kellene neki mondani.
hallgatag
A bünbanda ezután is fog " dolgozni " a vidéki kiskertekben, pincékben...
De végre velük is foglalkozik a yard, nem csak a sajátját megvédö
gazdával...
sokanvagyunk
A gyomirtó stílusosabb lett volna... - ezért, és csak ezért, egy figyelmeztetést megérdemel a gazda.
Kala Majka
Amikor egy országban a becsület és tisztesség helyett a devianciának van kultusza, az már a lakosság felszámolását jelenti.

Amikor egy országban az együttélés íratlan szabályait etnikai diszkriminációval hatástalanítják az írott szabályok, az maga a NÁCIZMUS!

Márpedig éppen itt tartunk negyed évszázaddal a "rendszerváltás" után.
szepwilly
itt az uj slogen..."minden tolvaj tetünek fagyalott!"
human
A kertekből évről évre egyre több minden tűnik el. A rendőrség tehetetlen. A károsultak már nem is jelentik a lopást és a legelkeseredettebb lépésekhez folyamodnak. A bekamerázott, őrjárattal védett erődjükben élő felelősök persze a kisember baját nem érezhetik át. A kertjébe áramot vezető bácsi, most ez a gazda és őket követhetik még egyre többen. Ha minden tolvajt becsuknának akkor sem szűnne meg a lopás, mert másnap más lép a helyükbe. A bajok az életszínvonal romlásból erednek.
bencemacska
Tudja valaki mennyi meggyborba tette a 2 deci fagyállót a gazda? A meggybor önmagában is kemény. Könnyen eszméletlenre ihatja magát a mértéktelenül ivó. Főleg, ha a derítés nem volt gondosan végrehajtva.
pacsni
remèlem, akkor ezekutàn kap valami kituntetèst, mert ha a Sintèrre vàrtunk volna, akkor sintèrèk nemtudtak volna leleplezni ezeket a bitangokat.
Yoda69
Kezet csokolhat a rendorseg a gazdanak. Megoldotta az ugyet helyettuk, bar lehet hogy ezert szabadsagaval fizet.
Nil
Csak a politikus olyan hogy még akkor is lop ha meg van mindene - a szegénységet kell felszámolni - hogy legyen pénze borra- így legyen nyeresége a szőlősgazdáknak -pörögjön a gazdaság- valóban :-)
Vizual
Ettől még a gazda megölte a maffiózót.
KERKA
Kishazánkban egyetlen településen megszünt egy kis időre a bűnözés.Sok település van még ahol tehetetlenek az emberek. Persze nem az emberölés a megoldás, hanem igenis a belügy dolgozzon ki egy hatékony eljárási módszert a rablások megelőzésére.
gabrella
Díszoklevelet neki! Persze, azért nem tökéletes volt a megoldás mert a többi életben maradt.
almalibre
Akkor ideje, bocsánatot kérni, és felterjeszteni kitüntetésre!
Január
Remélem enyhítő körülmény lesz a gazdának, hogy segített a rendőröknek.
@bencemacska: Igen az előállított "kevert" minősége sem mindegy, lehet, hogy a meggybor minőségét nem is befolyásolta a fagyálló.
Hanem a nagyivó csak rátöltött, s egy ártalmatlan lőre is a halálát okozta volna.
Volt olyan ismerősöm, hogy csak rátöltött, és reggel elfelejtett felébredni, még fagyálló sem kellett hozzá.
Január
@Január: Lehet, hogy az ereiben is már alkohol keringett, és nem a vér alkoholtartalmát, hanem az alkohol vértartalmát mutatták a műszerek, mert a többiek csak kórházba kerültek a meggybortól, aki lopta csak az halt meg.
szepwilly
@Nil: egyszerü lenne a megoldas,legalabb az elelmiszerekröl,levenni azAFA-t 7%-ra!
kicsit többen laknanak jol,vagy kevesebben eheznenek,de ez tul egyszerü,olcsobb az EU-t szapulni,meg Gyurcsanyt,Bajnait szidni!!!
jancsipapa
Mi más lenne ? A rendőrség meg most járőrözik .(hogy is volt az "Indul a bakterházban?"- A bakter meg elment a gyorsvonat után lecsukni a sorompót ...
sbl
@szepwilly: Aki tolvajkodik azt a te általad javasolt megoldás nem fogja leállítani.
Hallottál már nyugdíjas betörőről?
Te vagy naív vagy, vagy provokatőr. És persze a két nemzetáruló (A szó szerint!) holdudvarának a tagja.
Nil
@szepwilly: sajnos ez van-de olyan sokan esznek disznóhúst hogy most annak csökkentik az áfáját :-) Nem cél az embereket segíteni ...
Nil
@sokanvagyunk: @gabrella: @yena: @human: tehetett volna bele hashajtót is - ugyanúgy lebuknak - most ő gyilkos lett ... lopás szemben gyilkosság
sokanvagyunk
@Nil: Persze! kényszerítette, vagy kínálta! - ha bolondgomba végez vele, az erdész a gyilkos, nem a galóca...
bencemacska
@Nil: Tudod mennyit ivott?
3 nap alatt a hashajtótól is feldobhatta volna a talpát, ha "eleget" iszik!

Sőt elég mennyiség elfogyasztása esetén simán a meggybortól is, minden adalék nélkül!
silber13
@sbl: 18:41-re : Elárulnád, honnan jött a nemzetárulózási hajlamod egy egészen más témában?
Levendula
Éppen most mondták a TV2 Naplójában, hogy a bortolvaj milyen jóravaló hapsi volt... Erről ennyit. Találtak 2 embert, aki dicsérte...
Mobil123
@Január: @bencemacska: Azért simán összehozzátok a felmentést a gazdának. :-))
Nme is volt fagyálló benne csak a meggybor nem volt még tökéletes.:-))
bencemacska
@Levendula: Biztos jó szívű volt. Adott másnak is a lopott holmiból.
verőce21
Ez egy rövid úton való bűnöző felderítés volt!
Nagy összegű jutalom járna a gazdának, mivel rengeteg pénzt megspórolt az adófizetőknek.
sbl
@silber13: Elárulom, "az egészen másik témájú" topicban.
Nil
@sokanvagyunk: ha bolondgomba végez vele akkor a tudatlansága az oka nem a galóca és nem az erdész - de mindig könnyebb másokat okolni mint saját felelősségünket nézni - egyébként örülök hogy te bűntelen vagy ...
Nil
Ha már annyira keresztények vagyunk - már aki - miért nem gondolkodunk úgy a dolgokról hogy Isten adta-Isten elvette - és ennyi
Kala Majka
@Vizual: !

Persze az áldozat hozzájárulásával. Mert ma is élne, ha nem lopott volna.
keresztapa
Ez az eset, vagy hasonló esetek, elkerülhetőek lennének, ha a hatóságok, szavatolni tudnák biztonságunkat, és megvédenék az értékeinket. Elvárható lenne, hogy zéró toleranciát alkalmazzanak, a legpitibb lopással szemben is. Akkor kevesebb, vagy nem is lenne, miért mérgezni a gazdának a saját borát, nem kellene a szép korúaknak,rettegniük, hogy mikor jön - (ek) a tolvaj- (ok) kevéske nyugdíjért- nyugdíjukért. Mert nem lenne, értelme áramot vezetni a kerítésbe, így védekezvén a tolvajok ellen. Akkor nem a gazda leleményességének köszönhetően jönnének rá a tolvaj személyére! A hatóság kényszeríti a tulajdonosokat személyes vagyonuk védelmére, akkor milyen erkölcsi alapon nyomoz gyilkosság gyanújával a hatóság? Saját elhatározással itta a lopott bórt, saját felelősségére nem ment csak az utolsó percekbe orvoshoz, mert tudatába volt, hogy lebukik!
nehogymá
elég szomorú,hogy az önbiráskodásik fajulnak a dolgok.értem én az indulatot a tehetlen düh harag kikésziti az embert.ha nem tud biztonságban lenni a saját házában,amikor mindent lopnak ami mozditható a hatóság pedig nem tud,vagy akar eljárni.pont azok az emberek vannak kiszolgáltatva az ilyen sokszor pitiáner bünözöknek akik egyébként sem tudják megvédeni maguk.ök nincsenek megvédve.a belügy miniszternek rég lekellett volna mondania,ez a folyamat erösödni fog,egyetlen ország sem engedheti meg ezt.morálisan romboló.a büntetést nem szabad kiengedni az igazság szolgáltatás kezéböl.ehhez az is kéne,hogy ne tudjon senki büntetlenül sorozatban betörni ugyanoda.hozzám bemondásra bejöttek a rendörök,igaz kérdezték bejöhetnek e.de ha azt mondtam volna nem,akkor visszajöttek volna papirral.nem igaz,hogy nem tudták vagy sejtették. mi megy a faluban?most mondjam azt,hogy ilyen esetekben akár a rendört is illene seggbe rugni?amikor nem rég egy gyereket csunyán elvert egy másik,már akkor a hozzászólások jelentös része ránézésböl fellógatta volna.mexicoban történt nem oly régen,hogy a feldühödött tömeg meglincselt 2 rendört.bünözönek nézték öket pedig éppen azért voltak ott ,mert azokat akarták elkapni akik miatt elvoltak keseredve.azt hiszem gyerekekkel szemben gazemberkedtek valakik.nem érezték biztonságban magukat,csak annyit láttak,hogy két idegen ül egy kocsiban és figyel.nagyon csunya vége lett.nekem ez nem hiányzik.TEGYE A RENDÖRSÉG AMI A DOLGA,A TÖRVÉNY HOZÓK PEDIG NE RÖVIDTÁVU HATALMI ELÖNYEIKRE GYÁRTSANAK TÖRVÉNYEKET.
Vizual
@Kala Majka: Ez tény. ha nem lopott volna...
DE azért már nehogy felmentsék mert gyilkolt. Ezt komolyan mondjátok.?

@keresztapa: Te gondolom jogász vagy ! DDDDDTényleg le tudsz írni ilyen zöldségeket. ?
Tekla
@Vizual: Jól tette ,az államnak kellet volna nyilvánosan felakasztani őket!
Vizual
@Tekla: Neked és mindenkinek aki hasonlóan gondolkodik. Ha ezeket pogrom szerűen megölik, fennáll a veszélye annak, hogy Téged vagy valamelyik hozzátartozódat is felkötik, véletlenül. Mert addig a bosszú olyan éééédes. Ugye. ? De ha veled történik meg mert nem volt tárgyalás, tudjuk hová vezet. Utóbb 51 millió áldozata volt.
Gondolkozzatok már. Téged is utolérhet.
A lopások és betörések ellen van más védelem is. Nem olyan drága, de talán egy élet többe kerül. Még A TIÉD IS. Az ürge kára, max. 1000 Ft. Mert szar pancsolt bor volt , és látjuk, hogy fagyállóból csinálta. Máskor másokat is veszélyeztetett, nem beszélve arról, hogy bögrecsárdát üzemeltetett. Ha már tudták, hol lehet bort venni...
többésohacionistát
Mi a más védelem rendőrség ?Ha jól tették volna a dolgokat nem haltak volna meg ilyen egyszerű!Az adott településen mindenki tudta kik ők csak a rendőrség nem?Álságos korrupt velejéig romlott igazságszolgáltatás,várható volt hogy ez ön bíráskodást szül és véleményem szerint ez még csak a kezdet!
Tekla
@Vizual: Na ne! Valahol meg kell állítani ezeket a vadakat ,hiszen ha azt látják ,mindenki így gondolkodik ,hogy ne már ennyiért. Egy szelet kenyérért is sok ,ha ellopják ! Akkor ott hagyhatod a pénztárcádat a padon és ha vissza mész 2 óra múlva még ott találod. Ezért a a közbiztonságért pedig érdemes volna párat hagyni, a kötélen meg száradni. A felkötések hiánya miatt rettegés az élete egy fél országnak ,mert lehet holnap az én anyámat verik össze ,lopják meg ,erőszakolják meg és vagy kínozzák halálra! Utólag meg már tényleg csak a bosszú maradna . Ezért kell elrettentés céljából felakasztani őket ,a kegyetlenkedőket meg karóba húzni ,nem mondtam ,hogy ítélet nélkül!
nehogymá
most kéne a béke menetnek vonulni,számon kérni.évekóta csinálták?az meg,hogy lehet?de ha már ekkora népszerüségnek örvend az önbiráskodás,akkor mindenkit kivégezni aki 2o ooo fölött adót csal.vagy ingyen tömegközlekedik.vagy ha letöri a visszapillantót.mindennek ára van.kissé meredek lesz,de amikor joggal felháborodunk azon,hogy néhány ezer forintért szarrá büntetnek ,vagy megölnek valakit,akkor ez most mi?aránytalan.a rühösnek börtönbe kellett volna menni,végig élvezni az elvonás minden örömét.nem bántom a gazdát,meg is értem valahol,de a problémát nem igy kell .megoldani.most már járöröznek a rendörök?nem kerül ez kicsit többe mintha elötte rendesen csinálták volna a dolgukat?
többésohacionistát
Abszurd és elkeserítő helyzet a probléma sok rétű!Aki nem látja be hogy az egész csőd ami itt megy hazudik!Milyen dolog az hogy vidéken,falvakban már nem mernek állatokat tartani és termelni az emberek?Milyen ország ez?Azért dolgozzunk hogy ellopják vagy az ember megvédi ami az övé vagy teljesen ellehetetlenül és feladja egy élet munkáját!Ez nagyobb bűn mint a gazda mérgezése!Mennyi embernek adta vissza a településen az életét a hitét és újra érik majd a gyümölcs és kukorékol a kakas!Aki nem hiszi járjon utána!
Vizual
@Tekla: Nane ! Egy demokráciában nincs őnbíráskodás. Egy demokrata nem kiállt vérért.
Miért nem mész és teszel rendet. Majd ha visszaütnek...
Ez az anarchia, a szélsőségek sajátja. A rend fenntartása a rendőrség gondja, és meg kell lennie az eszközöknek is. De azért a bűnözés sokban függ a társadalomtól is. Menyire fejlett. A gazdasági problémák ide vezetnek végül is. Ahogy nézem, maradtunk a bunkóságnál, a kishitűségnél. Igaz Pintér erre a feladatra alkalmatlan. Vagy, szándékosan dobták a gyeplőt a lovak közé.
Kíváncsian várom első járőrözésed a "vadak" között. Bátor nő vagy ! Így a képernyő előtt.
sbl
@Vizual: Nem a borosgazda gyilkolt, hanem a tolvaj hülyesége!
Nem ment el időben orvoshoz, ráadásul még tetézte is azzal, hogy másoknak eladott a lopott borból.
Megérdemelte a sorsát, legalább nem fog többet lopni!
Vizual
@sbl: Ez milyen igazság lenne.? Fordítva ülsz a lovon. Nem értitek ezt. Monnyuk azért nem csodálkozom. Moralizáltok, közben előtetetek lopják szét az országot. De nektek egy piás a fő bűnös. Bár Orbán is egyre többször pálinkázgat nyíltan.
Gondold át még egyszer sbl. !
keresztapa
@Vizual: Akinek a rend, a fegyelem, szervezettség, a jogkövetés hiánya zöldségnek minősül, azt én nem tudom elfogadni, csak bűnpártolónak, vagy bűnözőnek.
nehogymá
amiota ember van a földön,azota van bünözés.azok a módszerek amiket itt hiányolnak,az arra volt elég,hogy a bosszu szomját kiélhesse valaki.ugyanugy tele vannak a börtönok a muszlimoknál is.attól,hogy fagyállózza a borát attól nem lesz rend.ö sem volt jogkövetö.azért nem egy beszükült csiba parasztról beszélünk.aki nem ért a vegyszerekhez.a multkor nem volt ilyen egységes a közhangulat ,amikor egy ficko leszurta az iskolás fia zaklatoját.pedig ha valamiért az ember elsö sorban a gyerekéért öl,nem néhány liter najlon hordoban tárolt borért.azért egy felfüggesztett kijár a fickonak.ne mán,hogy vállon veregessék.elsösorban azon kéne elmélkedni,hogy az a szervezet aminek kötelessége szavatolni a jogkövetök biztonságát,az amelyiknek és csak neki van joga ,hogy büntessen mi a fenét csinál?nem vezet jóra ha önálloan intézi a polgár a sérelmeit.nem védi itt senki se a bélát se a józsit .néhány éve mentem a villamoson,egy lehet,hogy részeg fickó egy kb 1o éves forma fiut többször megütött,szidta az anyját,hogy mi az hogy nem áll föl?senki nem csinált semmit,én se.nagyon igaza volt,ugye?az ilyen neveletlen tahó kölök mégérdemli,hogy vadidegen moresre tanitsa,hamár a gyökér szülei erre se képesek.
sbl
@Vizual: Át van gondolva!
Én nem "moralizálgatok!
A tolvaj saját magát büntette meg. Megérdemelte! Egyedül az a bajom, hogy a másik áldozatnak is eladott a lopott borból.

Ami az ország "szétlopását" illetzi, igen valóban.
A gordonkahangú Kuncze elvtárs még belügyminiszterként behozta a bűnözők tudatába a "megélhetési bűnözés" fogalmát, ami az ő és a hozzá hasonlóak köreiben bocsánatos bűnnek számít. (Nem a saját személyi tulajdonát lopják...)
Minden naposak a közüzemi berendezések rongálásai. virágzik a színesfém fekete kereskedelem.
Nincs olyan hét, hogy valamelyik vasútvonal, villamosvonal, BHÉV vonal nagy keresztmetszetű kábeleit ne rongálnák meg.
Egyelőre igen csekély következményt von maga után ha a tolvajok lebuknak, holott életfogytiglani fegyházbümntetés lenne a lergenyhébb amit megérdemelnek.
Nem kell csodálkozni különben, Gyurcsány a Velencei tó partját akarta eladni, hogy azután egy bűnfészek épüljön rajta ki.
A "független" magyar(?) bíróság szerint felmentést nyert.

Írod hogy Orbán te szerinted többször is nyíltan "pálingázgat".
Egy bor, vagy pálinkafesztivál kertén belül valószínű hogy nem szenteltvizet fogyasztanak...

Persze a szocik között semmi ilyen soha nem volt tapasztalható...
Igaz ugyan, emlékszem, hogy Horn Gyula gyakorlati bemutatót tartott a SAAB kocsijával, hogy miként is lehet Magyarországot kormányozni.
Ezzel örökbecsű reklámot csinált az autót gyártó cégnek, mert a kocsi még egy az út túlsó - szembe oldali - leállósávjában javítás miatt veszteglő IFA tehergépkocsi első hídjának a kitépése után is megóvta őt és a kíséretét attól, hogy a bemutató halálos áldozatot követeljen.

Az összhatás mindössze annyi volt, Hogy Horn elvtárs egy ideig egy stokival megkoronázva volt kénytelen mutatkozni...

Meg arra is emlékszem, hogy a másik politikai bohócnak Torgyán Józsinak kissé Whiskis árnyalatú hangon beszólt, a parlamenti ülésszakon hogy: Ugyan pubi...

Azután utolsó szűkebb nyilvánosság előtti szereplésekor amelyen az egykori...
sbl
@Vizual: folyt.:szovjet pártfőtitkár a politikusként és emberként is nagyszerű Mihail Gorbacsov - a korábbi főnöke - is megjelent, egyes - eleve rágalomként kezelendő híresztelések - szerint állítólag kissé túlmelegedett a motorja...
Ez különösen azért volt pikáns, mert Gorbacsov közismerten antialkoholista és az országlása idején Hazánkban is kötelező szesztilalmat rendelt ki reggel 09:00-ig terjedő időzónával...
KERKA
Miután elérkeztünk ahhoz a témához, hogy melyik politikus mennyit iszik, akkor említsük meg a Jelcin elvtársat is. megérkezett a repülőgépe az USÁ-ba, kinyílt az ajtó őkelmét ketten is támogatták olyan részeg volt. Aztán jónagyot rókázott. Órákat kellett várni, mire úgy-ahogy tárgyalóképes volt:))
Vizual
@sbl: hehe. Hát nem csalódtam benned. Ennyi ? Kértem, hogy gondold át még egyszer. :)
keresztapa
@Vizual: olvasd a tegnap 21,56 kommentem ahol az okokat taglaltam, és a te válasz kommented, a három betű kíséretébe. Nálam az ilyen válasz nem nyerő, mert személyeskedésbe megy át.
Vizual
@keresztapa: Akkor nem érted a lényeget. Attól, hogy végül is van igazságod, szerintem, attól még amit írtam, azt lehet értelmezni, neked is, újból. De nem fogom.
bukfenc
@silber13: Ja.
Ez a sbl mindenbe bele makog.
szivesen meghívnám egy -fagyállós borkóstolóra! :)
bukfenc
@Vizual: Na, most a századszor nincs igazad.
sbl véletlenül fején találta a szöget!
bukfenc
@többésohacionistát: "látnok" vagy!!!
sbl
@Vizual: Örülök hogy nem csalódtál bennem...
Még tudnék a "megélhetési bűnözés világából más példákat is felhozni amikor a bűnelkövető saját magának tett visszafordíthatatlanul rosszat.

Az hogy egy bűnöző a bűntette - bűntettei folyománya(i)ként kinyírja egyben magát a legkevésbé sem vált ki bennem különösebb sajnálkozást.
Nem kötelező bűnözni ugyanis!
Ráadásul a bűnözők tartása nem kevés pénzébe kerül az adófizetőknek így nekem is, amit lényegesen hasznosabb célokra is lehetne fordítani.

Ha egy ilyen alak átcsekkoltatja magát a saját tevékenységével a negyedik dimenzióbeli Szentpétervárra, azzal csak a társadalom tisztul.
keresztapa
@Vizual: életszerű felfogással van, @sbl: -nek amivel csak egyetérteni lehet.
miazavalami
@sbl: Azt kifelejtetted hogy nem élelmet lopott a gyerekeinek...
keresztapa
@sbl: minden normál életszerű életet élni akaró,jogkövető személy így foglal állást, mint ahogyan te is. Elegünk van már ezekből a bűnözésből élőknek, meg abból, hogy a rend őrei, mint egy látáskorlátozott viselkedik a tolvajokkal, nem láttam, nem hallottam, nem intézkedek, mert féltem a családom, testi épségemet.
keresztapa
@miazavalami: Azt a gyerekek végzik, nem az apjuk, addig az apa, búsulni megy a borpincébe, még a gyerekek a lopott élelemmel megérkeznek.
Vizual
@bukfenc: Mivel itt nem jelzi a fórum, hogy miben látod az igazát, kérlek írd meg. Én nem találok olyan passzust, az életműve ismertetésében.
miazavalami
@keresztapa: Egy iskolába járok ebédelni. Ott az a szokás hogy a konyhás nénik kiteszik a maradékot. Azt amit a gyerekek nem ettek meg. Elhúzzák a függönyt...
Ma kicsit később mentem. Csak cigány gyerekeket láttam..., sirni tudtam volna!
Felháborít , hogy a szülők megkapnak minden támogatást és még sincs elég étel a gyerekeiknek. Tudom hogy nem olyan sok az a pénz. De én még olyan romát nem láttam aki a mély szegénységben sok gyerek mellett ne cigizett vagy ivott volna. Hiába adják nekik az utalványt amin csak élelmet lehet venni , eladják az ezerforintosat 800 - ért , 700 -ért. A gyerekeiket pedig ellenünk nevelik...
Vizual
@sbl: Na ne sok szívecskét nem én nyomkodtam, de aki nyomta, mint látható, éppen csak a lényeget nem látja. mert mellé beszélsz barátom, és az legyen bármi, a törvény határoz meg mindent. És te nem a vadnyugaton vagy, hogy felülírd. Éppen most mondják, hogy fiktiv cégek vettek fel támogatások lenyúlásában. lassan kiderül hol is az Eu.-s pénz.
keresztapa
@miazavalami: Hát ez az, ahogyan írod született becsődölt kereskedők, ezer forintért, nyolc -vagy hétszázat kapni, nem nagy okosságra vall. De számítása szerint a gyerekek meglopják a hiányzó összeget, hisz erre tanítják a gyerekeket. Figyeld meg a cigány gyerekek szemét azt nézik mit, mikor, hogyan lehet ellopni,
rombolni, ebben élik ki magukat.
miazavalami
@keresztapa: Ebben van valami. :-(
Azért adják el hogy a kocsmába hordják vagy cigit vegyenek belőle. A gyerekek pedig megtanulnak munka nélkül , lopással élni. Mikor én még kislány voltam az átkosban sok roma osztálytársam volt. Teljesen mások voltak mint a mai roma gyerekek. Igaz az ő apjuk dolgozott mert a kmk ért dutyi járt. Az anyjuk nem az háztartásbeli volt. A rendszerváltás után igen hamar elfelejtettek dolgozni. Bár az is igaz hogy őket engedték el a leghamarabb. Az akkori osztálytársaim már többszörös nagymamák , egy putriban az egész család. Elszomorító , hogy ők akik még dolgoztak fiatalon , most azt várják mikor engedik ki az unokát, gyereket a börtönből...
Zsuga
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a boros gazda volt ebben az ügyben a legkevésbé bűnös. Sőt, inkább köszönetet érdemelne a település rendszeresen kifosztott lakóitól és az esetig tökéletesen tehetetlen rendőrség részéről is. Sajnos a rendőrség túlságosan lazán kezeli ezeket a VISZONYLAG apró bűncselekményeket, melyeket később könnyen sokkal súlyosabbak is követhetnek. Először talán csak 1-2 ezer forintnyi értékünktől szabadítanak meg, aztán a büntetlenül megúszott sikerélmény hatására egyre nagyobb értékekre utazva, a kifosztott emberek életét sem kímélve fejlesztik tovább áldásos tevékenységüket. Mint ahogy az erőszakkal fenyegetőket sem lehet megleckéztetni addig, míg nem folyik vér. Volt erre is példa lakóhelyünkön, mikor a tizenéves lányt, aki meg akarta szakítani barátjával a kapcsolatot, sorozatos fenyegetések után - melyeket a rendőrség mindvégig nem vett komolyan - brutálisan meggyilkoltak. Úgy tudom, az illetékes rendőrök kaptak egy kis ejnye-bejnyét és el volt intézve az ügy. Miért is csodálkozunk hát, hogy az emberek saját kezűleg próbálják megvédeni magukat és vagyonukat? Egyetlen normális embernek sem jutna eszébe az önbíráskodás, ha a törvény és rend őrei becsülettel végeznék dolgukat. Persze igaz az is, hogy jelenlegi törvényeink sokszor túlságosan gyengének bizonyulnak ahhoz, hogy a bűnözőket visszatartsa a bűncselekményektől. Tudnám még sorolni a példákat csak a saját bőrünkön tapasztaltak alapján is, A fiam horgászni ment, nem volt szerencséje, mert egy társaság is arra vetődött (bizonyos jó fajtából valók) és elvették a teljes horgász felszerelését. Még örülhetett, hogy nem bántották. Feljelentettük őket, de természetesen a bűnösök nem lettek meg. Máskor a férjem szeme láttára, aki szülei 3. emeleti lakásának ablakából nézett ki a parkoló felé, emelték ki a feltört kocsiból a rádiót. Azonnal hívta a rendőrséget, akik a személyleírás alapján perceken belül el is fogták az akcentussal beszélő tolvajt, de aztán - tudja fene miért - hamarosan el is...
Zsuga
@miazavalami: Szóval, hamarosan el is engedték. Később ugyanott a kocsit is el akarták lopni, de szerencsére a kábelek szétbarmolása után sem tudták elindítani, mert volt benne egy titkos kapcsoló, amiről nem tudtak.
miazavalami
@Zsuga: Na ezt nem értem. Miért engedik el a piti tolvajokat? Ha nem tennék akkor máskor meggondolná lopjon - e. Így pedig egyre nagyobb bűnöket követnek el.
Csalódtam benned. Tudod?:-))
sbl
@miazavalami: Így igaz. Sajnos a legalacsonyabb szinten élők gyermekei sok esetben szinte bele születnek a bűnözésbe.
miazavalami
@sbl: Ez így van. Nincs előttük semmi életforma amit követhetnének. Mert hiába mondják az okosok hogy az iskola óvoda számít , nevel. Kicsit, de amit az ember gyereke magába szív az az otthoni nevelés életforma.
sbl
@Vizual: Így igaz! (Még) nem a vadnyugaton vagyunk. Ha én odahaza - a saját lakásomban, pincémben, stb. mérgező dolgot tárolok elzárva - az a magánügyem.

Ha valaki behatol és ellopja, az már az ő rizikója, hogy esetleg elfogyasztva ledobja a tüzet.
Mondta neki valaki, hogy visszajárólag lopjon, idegen tulajdonból abba illetéktelenül behatolva?
Odahaza mindenki azt tárol amit akar - ha ezzel nem okoz a környezetet közvetlenül veszélyeztető helyzetet.
A glikolos bor biztos hogy senkire nem veszélyes - amíg a tárolóedényben van.

Emlékszem egy magányos "rezes" vállalkozó otthagyta a fogát valahol Tatabánya környékén, mert kábelt akart lopni egy üzemen kívül helyezett bányászati energiaellátó létesítményből, amely azonban még feszültség alatt állt.
Erre különben - a kifogástalanul - kifüggesztett figyelmeztető táblák is utaltak - amit a kábeltolvajlással foglalkozó "természetesen" figyelmen kívül hagyott.
Egy 10kV-os kapcsolócellában kezdte meg a tevékenységét és akkora zárlatot okozott, hogy fél Tatabányán szünetelt emiatt, a villamos energia szolgáltatás.
A tolvajból valóban pecsenye lett. (Nem írom le ennek a közkedvelt éteknek a nevét mert még a végén "rásszista" gyanúba kerülnék...)

A 168 óra című rádióműsor riporternőjének az volt a legnagyobb gondja, hogy miért nem volt feszültségmentesítve a cella?...
Hiába magyarázta neki az energiaszolgáltató főmérnöke, hogy miért kellene?
Ki volt írva, miért hatolt be illetéktelenül?
A hyper-libsi riporternőnek ez nem volt megfelelő magyarázat.
Az "érvelésed" kissé erre hasonlít!

A levont következtetés:
Egy notórius tolvajjal kevesebb rontja a levegőt Hazánkban.
A másik gyanútlan áldozatot - aki ivott a lopott borból viszont tényleg sajnálom!
Vizual
@sbl: Tudod nem hiszem, hogy a fagyállót a borban tárolják. Plusz van egy olyan kategória a büntető jogban hogy"szándék". A gazda elmondta elsőre, hogy a lopások miatt tett a borba mérget. Aztán még bonyolíthatnám tovább úgy pár évig de minek ? Nem a tettet mentegetem, hanem van egy másik olyan kategória, hogy a büntetésnek arányosnak kell lenni az elkövetés súlyával. Stb.
És nem tarthatsz akármit otthon sem, mert vannak szabályok, hogy mit lehet és mit nem lehet otthon tárolni. És sorolhatnám. Mert azt egyértelműen "megállapítható", hogy te szarsz másokra, a törvényre, a társadalomra, a családodra stb. Magyarán egy tájékozatlan ember vagy. Ez a rendszer pedig az ilyen tudatlan emberekre épít, akiknek megmutatta, hogy semmi nem számít. Pedig csak ami ellen ágálsz, azt csinálják veled azok akiknek érdeke, hogy buta polgárok legyenek a magyar földön.
És ismétlem ! Aki bűnt követ el, azt meg kell büntetni. Ebbe a társadalom fontos szerepet játszik, de ez a társadalom jelenleg alkalmatlan bármire is mindaddig amíg a hülyítés ilyen fokon, és nálad látható, ilyen mértéket ér el.
aremy
@Vizual: és ki követte el ebbe a történetbe? no mert akkor vele kezd .
keresztapa
Ok és okozat összefüggése az ami érthetetlen minden liberális eszmével fertőzött személy gondolkodásában. Mi az oka annak, hogy a gazda végső elkeseredésében, saját maga borát hígítsa fagyállóval. "LOPÁS" Miért is? azért mert a tolvaj normális, emberi viselkedéssel nem rendelkezik, a társadalom által elvárt írott és íratlan törvényeket, képtelen felnőtt emberi felfogással értelmezni,a bűnt mert öntörvénye nem engedi. Mást ez a személy nem tud, nem akar megérteni, sajátos felfogása szerint, mindaddig még élet van benne. Mi az a társadalmilag rákényszerített szükségszerűség ami őt rákényszeríti bor lopására, más vagyonának eltulajdonítására, könnyelmű munka kerülő életvitelére. Ez képtelen felfogni a bűn fogalmát, értelmezni meg képtelen elvárás tőle, akkor a társadalom miért törje magát, hogy ez a személy élete végéig, kárt okozzon a társadalom munkából élő személyeinek! Liberális felfogás szerint, ami ez egészséges felfogás torzulásának eredménye a lopás nem bűn, azt nem kell büntetni, csak az a bűnös akitől lopnak,mert van mit ellopni tőle! Isten elleni cselekmény, büntetni a bűnöst mert őneki ez a mindenkitől mindent lopás, éltető elemévé vált. Ivásra nem volt kényszerítve, senki által, csak a megszokása volt az amiről képtelen volt lemondani
Vizual
@keresztapa: Minden cselekménynek van eredménye. Tehát oknak okozata van. De talán nem kellene ilyen filozófiai magasságokba emelkedni. És nem kellene egy jogszabály keletkezésének szükségességét és alapjait megvitatni. Nem itt.
Jogilag te valahol a Thalio elvnél tartasz. Amilyen régi maga az elv, olyan dohos és maradi amit mondasz. Arról, hogy menyi értelme van annak amit mondasz, nem nyitok vitát. Kocsmai szintű okoskodás.
A társadalom felelősségéről már igen. A társadalomnak biztosítani kell tagjai számára a megélhetés, a munka lehetőségét. Ha nem, akkor jön a kábellopás, a rablás, az adócsalás, sikkasztás, a lopás a gyilkosság. Kinek kinek a társadalomban elfoglalt heye szerint. Isten nem szól bele semmibe. Isten ül egy felhő szélén és vidáman tekint le, a szenvedéseitekre.
Nem tudod mi a társadalom, nem tudod, hogy abban milyen törvényszerűségek munkálkodnak, milyen hatások érik az embert stb. Itt jegyzem meg a Propelleren feltett kérdésre, hogy Heller Ágnes milyen tudományt képvisel. Nos itt mondom. A filozófia tudomány az ami kutatja, többek között a társadalom mechanizmusait, meghatározza a folyamatok lehetséges irányát. Stb. Közte az ok és okozat összefüggéseit is.
Én inkább azt mondom, hogy Te sem értesz meg semmit. Ezért mondtam máshol, hogy zöldségeket írogatsz.
Nem vagyok liberális, nem vagyok kommunista, nem vagyok fasiszta. Én sem mondom, hogy Te jobbikos vagy. Már nem sokáig, mert annyi nekik.
Megjegyzem, munkát a társadalomnak kell biztosítani. Most akkor neked van munkád ?
Ennél többet nem ér. Nem tudok olyannal vitázni aki nem ismeri az alapokat.
többésohacionistát
@Vizual: Szeptemberben talán de nem vagyok benne biztos 26%-on volt a JOBBIK!:p Szépen csendben csak befutnak:)
Vizual
@többésohacionistát: Neked legyen mondva. Befutnak. Ja. DDDDDDDDDDDDD.
Vizual
@többésohacionistát: 2013. oktober 30.

"Érdemben növekedett a Fidesz népszerűsége szeptemberhez képest, derül ki a Medián októberi felméréséből, ami a HVG eheti számában jelenik meg. A teljes népességben 33-ról 36 százalékra nőtt a kormánypárt szavazóinak aránya, miközben az MSZP-é 15-ről 14 százalékra csökkent. A Jobbik támogatottsága ebben a körben 9% (szeptemberben 10% volt), az Együtt-PM-é 5% (6%), a DK-é 3% (3%), az LMP-é 2% (2%). A választani tudó biztos szavazók között a Fidesz 52 (46), az MSZP 21 (23), a Jobbik 13 (15), az Együtt-PM 7 (8), a DK 4 (5), az LMP 2 (2) százalékot ért el a kutatásban.

Most Te tedd be amit olvastál !
valakiaki
Mondom én hogy büntetés helyett inkább ki kell tüntetni!
keresztapa
@Vizual: Aki önmagával ennyire elégedett, az tényleg az alap nélküli építményen érzi magát, aki képtelen felfogni,hogy téves elmélet áldozata, a társadalom csak annak tud munkát biztosítani aki munkából akar élni. De a tolvaj az nem a munkából, hanem a tolvajlásból él. A munka akarata őneki olyan mint neked csak a maga felépítményét figyeli, az alagsort meg hagyja a társadalomra. fordított élet, fordított okoskodása, az elmélet soha nem bizonyította az életszerűséget. Heller Ágnes etika,az esztétika filozófia antropológia elméleti kérdéseivel foglalkozik, az élet elméletiségének tudálékos elméletileg bizonyíthatóságát akarja a gyakorlatiság megvalósultságába bevonni, eredménytelenül. Budapesti iskola elméleti elismertsége, Cionista felfogása összefüggő párttagsága miatt részemről nem elfogadható személy.
Vizual
@valakiaki: Jó vagy ! A gazda aki miatt meghalt egy ember...
valakiaki
@Vizual: egy kártevőre gondoltál? Tudtad hogy az ilyen "ember"-ek méltó helyükre, a börtönbe juttatva naponta több mint tízezerbe fájnak neked, mint becsületes állampolgárnak?
Vizual
@keresztapa: Vannak akik munka nélkül akarnak megélni, vannak akik munka nélkül is jól érnek. És vannak akiknek nincs munkájuk, de keresnek, mert a többség munkából képzeli el a megélhetést. Ez a rossz szöveg egy FIDESZES propaganda, az emberek érzéseit célozza meg. Mert az észt csak akkor lehet, ha van alap a befogadónál. Nálad nincs.Mint sok más. Te meg jó alany van. Mert nem mindenki lojális a társadalomban, egymás iránt.
500 ezren elmentek, nagy a munkanélküliség, és csak nő. Nincs gazdasági növekedés, nincs újra termelés, nincs elosztás, csak Eu.-s pénz osztogatás. Szétcsesztek mindent. Nem válaszoltál ! Neked van munkád ?
Vizual
@valakiaki: Mi van fiuk ? Jobbikos szeminárium van itt. mert azokkal értelmesen nem lehet beszélni. Képzetlen idealisták. Javaslom azt a dolgot tárgyaljuk meg,: " ...hogyan lehet egy stadiont szétverni !.." Persze az is egy szint. Én meg majd utána nézek...
valakiaki
@Vizual: nagyon bírom azokat a vad liberálisokat(olyanok mint a zöldeknél a sötétzöldek, zöldek és sötétek szegények), akik valamiféle elefántcsont toronyban élnek a világtól elszigetelten elegáns belvárosi, civilizált környéken és csak pufogtatják a földtől elrugaszkodott elveiket, de sötét rablóval és cigánnyal még nem találkoztak a büdös életbe.
Vizual
@valakiaki: Gondoltam, hogy ide fogunk kilukadni. Ne nyilatkozzál olyanról amiről halvány lila fingod sincs. Ez a liberális már többször előfordult a kommentedben. Tudod-e, hogy a liberalizmus jobboldali, eredendően.A másik ember megbecsülése az értelmes embernek mindig is fontos volt. Pufogtatják ? Hát, de elvek, és nem elvtelenség mint amit Te csinálsz.
Itt most fejezzük be, kérlek ! Mert ez már egy agyament vita lenne. Neked elment az eszed én meg nem tolerálóm. Azt sem amit máshol nekem kritikaként felhoztál. Mármint, hogy személyeskedem. nem akarom, hogy ugyan ebbe a "bűnbe" essél.
ja igen. Lemaradt a statisztikai idézetből, hogy a Tárki megállapítása.
keresztapa
@Vizual: Cionista ember, csak cionista közegben él, gondolkozik ítél.
Kikerülve a közegből, csak értelmetlen hablatyolást tud végezni, ennél még a jobbik is emberibb!
Vizual
@keresztapa: Már megint ítéletet mondasz. Milyen alapon ? Kikerültél ?
többésohacionistát
@Vizual: emlékezetből írtam,talán még echo tv-n is téma volt:)Amúgy meg közvélemény kutatások és a statisztika sosem objektív!Nézzük meg minden egyes felmérés egy párt saját statisztikája például a századvég ami köztudottan a FIDESZ által rendelt információkat közli az emberek közé:)
többésohacionistát
Ja és még egy probléma kör amit valahogy elfelejtenek említeni a Maastrichti kritériumok teljesítése eurónk továbbra sem lesz mehet majd a szabad rablás...Senki nem fogja tudni követni még ennyire sem a pénz útját,mért van az hogy semmi sem elég lopnak csalnak hazudnak főleg baloldalon,a börtön válogatott szépen összeállt!
sbl
@Vizual: Az etilénglikol önmagában nem méreg. Nem árt ha tudod.
Az emberi szervezetben válik azzá, amikor az lebontja az alkoholt.

Egyetlen törvény nem tiltja a fagyálló otthoni tárolását!

A gazda különben ott rontotta el, hogy a borba fagyállót és nem jófajta erős hashajtót rakott.
Pl. fenoftaleint. Az tényleg ártalmatlan, viszont aki ilyen anyagot beszed több napig garantáltan oda lesz szögezve az árnyékszékhez.

Akkor hozzá sem szólnának.

Annak idején annál a cégnél ahol a nyári termelési gyakorlataimat végeztem a közép és a főiskolai években - volt egy alak, aki mindig megette a mások kajáját, meg megitta az akkoriban védőitalként osztott tejet. (Az akkumulátorokkal tevékenykedőknek járt az ólommérgezés megelőzésére-semlegesítésére.)
Egy idő után a kárvallottak összebeszéltek és egy teljes gyógyszeres ampulla fenolftalein tablettát beletettek egy literes üveg tejbe. (Akkoriban még ez volt a tej kiszerelésére használt alkalmatosság.)
Az illető a munkaidő végén lehúzta!

Saját későbbi bevallása szerint már a Szigetszentmiklósra tartó HÉV-ről valahol Csepel külterületén le kellett hogy szálljon, de az első bokorig sem jutott el...
Valamikor éjfélre tudott csak hazakecmeregni és még két napig ha csak ránézett valamilyen ételre, azonnal rohanhatott a WC-re.

A Cég két hétig röhögött rajta!
Innentől kezdve bárki, bármit tárolhatott a hűtőgépben soha semmi el nem tűnt.

Ezt a fagyállós alakot meg egy percig nem tudom sajnálni, csak azt akinek adott és gyanútlanul megitta!

Különben kíváncsi lennék akkor is tombolna-e benned az ügyeletes emberbarát, ha folyamatosan téged loptak-e volna meg?
Vizual
@sbl: Gondolom Te is fagyállóval turbósítod a borodat.
Engem is megloptak már. Nem kicsit. Elrendeztem. De nem öltem meg.
Csak megjegyezném. A salétromot sem tiltja semmi. De ha valaki...
Vizual
@többésohacionistát: Persze, hogy nem. Akkor hol is van az a 24 % . ECHÓ. Melyik műsorban, mert néha nézem.
sbl
@Vizual: Én nem vagyok borosgazda, tehát nincs mit turbósítanom.
Elrendezted...
És lett foganatja?
A salétrromsó (KNO3) sok mindenre felhasználható.
Még diák koromban vegyészkedtem.
Ha nincs, megteszi a Hypermangán kristály is porrá őrölve.
Nem akarok viszont recepteket adni, önjelölt robbantásmániásoknak.

De a papír-zsebkendővel nagyobb hatást lehet elérni - megfelelő kezelés után.
Ha valaki egy kicsit is tanul vegyészetet, akkor tíz-tizenötféle anyagot képes házilagos eszközökkel háztartási anyagokból összeállítani.
Vizual
@többésohacionistát: Látod ! Pedig ha beszélgetünk, sok félreértésre adhat okot, ha "emlékezünk. " A statisztika alakítható, csak a kérdéseket kell feltenni, arra amit ki akarunk hozni. Mostanában inkább kérdések nélkül hamisíthatják. A közvélemény kutatások pedig reprezentatív és az általában közelíti a, reprezentálja a valós helyzetet.
A börtön válogatottal kapcsolatosan pedig, tudni kell, hogy Orbán, azzal , hogy a kontrollokat leépítette, meghiúsította az ellenőrzést. Emlékeztetlek a közeli napokban egy kiugrott NAV-s által elmondottakra, a föld és trafik mutyira, és stb. Az lehet a FIDESZ öszödi beszéde.
De valahogy Orbán nem találja azt a válogatottat. Az nem elég, hogy mondod. Tegyél már ide valami tényszerűséget is. Neked nem hiszek.
bencemacska
@sbl: Sok etilénglikolt felhasznál a kozmetikai ipar, és még nem hallottam a hidratáló szerek okozta mérgezésről!

Az etilalkohol is méreg! Sőt a konyhasó is méreg! Ha kellő mennyiségben alkalmazzák!

Arra a kérdésre még senki nem adott választ, mennyi "fagyállós" bort loptak el?
Lehet, hogy az alkohol mérgezés is halálos lett volna?!
sbl
Mivelhogy az etilalkohol is méreg - a kémia szerint...
Vizual
@többésohacionistát: Melyik van börtönben ? Tudod neveket felsorolni nekem sem esne nehezemre. csak tudod egy társaságban elmondták, hogy az Orbáni hatalom a volt 8 év árulóiból tevődik össze. csak nézzél neveket. Meg van egy csomó amelyik megmaradt a névtelenségben. Nos ott lehet mondani, hogy az állam titkait árusították ki. Ezek a névsorok meg nektek van ott. Csont, amin rágódhattok. Az mindegy, hogy igaz vagy nem. Fő az, hogy az ilyen szerencsétlenek ne lássanak az orruknál tovább.
De elfelejtetted a büntetéseket oda írni.
De már bocs, Te ezt komolyan beszopod ?
többésohacionistát
@Vizual: Mindegyiknél ott van a büntetési tétel olvasd el!:
Szilvásy György
Júliusban két év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék Szilvásy György volt szocialista titokminisztert és Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját kémkedésért. Emellett három évre eltiltották őket a közügyektől. Szintén bűnösnek találták és egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Laborc Sándor volt NBH-főigazgatót, amiért nem tárta fel az elődje által elkövetett törvénysértéseket. Az elsőfokú ítélet ellen a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban nyújtott be fellebbezést, amelyben Szilvásyra és Galambosra hosszabb időtartamú, Laborcra pedig letöltendő börtönbüntetést kért.

Benedek Fülöp
A Fővárosi Ítélőtábla 2011. március végén jogerősen másfél év három esztendő próbaidőre felfüggesztett börtönre és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélte az egykori agrárminisztériumi szakállamtitkárt, a szocialisták földügyekért felelős bizalmi emberét, amiért 2006-ban hivatali hatalmával visszaélve egy pákozdi természetvédelmi terület privatizálásában és építési telekké nyilvánításában segédkezett. Egy másik ügyben Benedek Fülöp ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt tavaly októberben emeltek vádat, amiért valótlan tartalmú tanácsadói szerződésekkel próbálta leplezni a Szilvásy György egykori titokminiszter lesencefalui nyaralója elé szánt facsemeték beszerzését és elültetését, amit az agrártárca ilyen módon fizetett ki. A vádirat szerint Benedek – mint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet (NFA) is felügyelő szakállamtitkár – rávette annak elnökét, hogy kössön fiktív tanácsadói megállapodást az alsótekeresi faiskola vezetőjével. A cég Szilvásy akkoriban épülő villájához szállította a harminc különleges szelídgesztenyefa-csemetét, amelyekért az NFA 2,8 millió forintot utalt a faiskolának.
többésohacionistát
Zuschlag János
Szeptember közepén szabadult a börtönből Zuschlag János volt szocialista politikus. Zuschlagot 2011-ben ítélte jogerősen hat év szabadságvesztésre a Szegedi Ítélőtábla bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett csalásért, amiért bűntársaival együtt 2003-ban civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetéstől, a fővárosi önkormányzattól, az Európai Uniótól, illetve az MSZP pártalapítványától, a Táncsics Alapítványtól elnyert több tíz milliós támogatásokat. A szocialistákból álló bűnszervezet a legnagyobb kárt az akkori Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumnak okozta, amelyet akkor Gyurcsány Ferenc vezetett, és a pályázati döntéshozatalból Mesterházy Attila, a tárca akkori politikai államtitkára (ma az MSZP elnöke) is kivette a részét.

Weiszenberger László
Befolyással való üzérkedés vádjában két és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság Weiszenberger László volt szocialista politikust. A tettre a Zuschlag-ügy nyomozása során derült fény, de az ügyészség elkülönítette a két nyomozást. Az eljárás adatai szerint a volt szocialista képviselő, aki 2003-ban még meglévő Területpolitikai Kormányzati Hivatal kistérségi megbízottjaként együttműködött egy kiskunhalasi cég ügyvezetőjével és egy kunfehértói motel bérlőjével egy vissza nem térítendő – 17 millió forintos – pályázati támogatás megszerzésében. A támogatás kifizetése után Weiszenberger felhívta a motel bérlőjét, és ötmillió forintot kért tőle, azt állítva, hogy a pályázat elbírálását koordináló minisztérium egy meg nem nevezett munkatársának kell visszajuttatnia a pályázat elfogadása fejében, valamint neki is jár valamennyi a közbenjárásért.

Gergényi Péter
Tizennégy egykori és jelenlegi rendőri vezetőt, köztük Gergényi Péter volt rendőrfőkapitányt elöljárói intézkedés elmulasztásával és más katonai bűncselekménnyel vádol az ügyészség, amiért 2006 őszén elmulasztották felelősségre vonni beosztottaikat, eltűrték az azonosító jelvények...
többésohacionistát
hiányát, s nem védték meg a tévészékházat. A brutális rendőri intézkedések a szocialista kormány és annak vezetője, Gyurcsány Ferenc politikai túlélését szolgálták az őszödi beszéd miatti tüntetések idején.
többésohacionistát
Tátrai Miklós
Több bűnügyben is együtt szerepel Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV korábbi értékesítési igazgatója. A Sukoró-ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletével vádolják Tátrait, Császyt, továbbá Markó Andreát, a pénzügyi tárca korábbi szakállamtitkárát és F. Zsolt értékbecslőt, aki „szakmaiatlan, valótlan” indokok alapján alulértékelte a kaszinóberuházás helyszínének szánt sukorói állami területeket, míg felülértékelte Joav Blum izraeli befektető cserébe fölajánlott pilisi és albertirsai gyümölcsöseit. Ha az állam és Blum közti 2008-ban kötött csereszerződést időközben nem bontják fel, és tavaly a bíróság nem minősíti semmisnek, akkor a vádirat szerint 1,3 milliárdos kár érte volna az államot. A büntetőper első fokon a Szolnoki Törvényszéken folyik. Az ügyben 2011 októberében hivatali visszaéléssel gyanúsították meg Gyurcsány Ferencet, ám ellene bizonyítottság hiányában végül nem emeltek vádat. A moszkvai magyar kereskedelmi képviselet törvénysértő eladása miatt májusban emelt vádat az ügyészség. Tátrai és Császy, továbbá Horváthné Fekszi Márta, a Külügyminisztérium volt államtitkára és Székely Árpád volt moszkvai nagykövet különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt állhat bíróság elé a kereskedelmi kirendeltség áron aluli, az államnak több milliárdos kárt okozó értékesítése miatt. A Fradi-pálya eladása miatt is eljárás folyik Tátrai és Császy ellen, akik ez ügyben még „csak” gyanúsítottak. A nyomozás eddigi adatai szerint 2008 áprilisában előzetes értékbecslés nélkül, áron alul adták el a stadiont a skót tulajdonban lévő Esplanade Kft.-nek. Emellett nem kötöttek ki biztosítékot arra az esetre, ha a vevő nem tesz eleget vállalt kötelezettségének, és nem újítja fel a stadiont.
többésohacionistát
Hagyó Miklós
A BKV-ügyben Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettest és társait bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel, zsarolással, hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel, másfél milliárdos károkozással vádolják. A Kecskeméti Törvényszéken tavaly júniusban kezdődött büntetőperben tanúk meghallgatása folyik, így egyelőre nem tudni, mikor születhet elsőfokú ítélet.
többésohacionistát
Molnár Gyula
A Fővárosi Ítélőtábla a napokban hivatali visszaélésért nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte másodfokon Molnár Gyula szocialista politikust, volt XI. kerületi polgármestert, míg Lakos Imre volt SZDSZ-es alpolgármester hat hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Mindkettejüket többmilliós pénzbüntetéssel is sújtotta a tábla, ráadásul Molnár Gyulát két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Ennek pikantériája, hogy szeptember végén derült ki, hogy a szocialisták újfent Molnár Gyulát indítanák jövőre a kerület országgyűlési képviselői tisztségéért. Azért ítélték el őket, mert 2006-ban a XI. kerületi Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül próbáltak átjátszani egy 38 hektáros önkormányzati telket egy magáncégnek. Az ítélet nem jogerős, és várhatóan harmadfokon a Kúrián folytatódik.
többésohacionistát
Kaszab Csaba
A Fővárosi Ítélőtábla 2011-ben jogerősen két év börtönbüntetésre és öt év közügyektől való eltiltásra ítélte Kőbánya egykori szocialista alpolgármesterét társtettesként, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalásért. Az ítélet szerint 2000 végén Kaszab Csaba – aki a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke, illetve a kőbányai önkormányzat beruházási és városüzemeltetési bizottságának a vezetője is volt – egy építési munkákat kérő ismerősével megállapodott: ha az ismerőse megkapja az önkormányzat által is finanszírozott társasházi felújítási munkákat, akkor az azok után járó díjak felét visszautalja Kaszabnak. Végül a vagyonkezelő összesen több mint 32 millió forintot fizetett ki a Kaszab ismerőse által vezetett társaságnak öt kőbányai társasház felújítása után. Az igazságügyi építésügyi szakértő azonban megállapította: mind az öt házat jelentős túlszámlázással újították fel. A kifizetett összegből az akkori szocialista alpolgármester 17 millió forintot kapott vissza az ismerősétől.
többésohacionistát
Szabó Loránd
Dombóvár független, korábban MSZP-s polgármesterét a Kúria tavaly januárban jogerősen kétéves, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kétrendbeli, részben folytatólagosan, felbujtóként elkövetett sikkasztás, valamint hivatali visszaélés miatt. Az ítélet szerint Szabó Loránd azzal követte el a sikkasztásra való felbujtást, hogy 2003-ban és 2004-ben képviselő-testületi felhatalmazás nélkül utasította a hivatal pénzügyi irodájának vezetőjét, hogy 211 millió forintot utaljon át önkormányzati tulajdonú cégeknek pályázati önerő igazolására. Hivatali visszaélésben pedig azért mondták ki bűnösnek, mert 2009-ben egy fideszes önkormányzati képviselőnek tanácsnoki állást és pénzt ajánlott azért, hogy álljon el egy ellene indított rágalmazási pertől.
keresztapa
@többésohacionistát: Nagy könnyelműség volt, ennyi tényt felsorolni, ezt a bűnpártoló úgy sem értékeli, nem vevő rá, mint a többi bűnelkövető,bűnös lelkek bűnben élnek.
Vizual
@többésohacionistát: Ezek közül a Zuschlag volt börtönben. Mindenhol van ilyen. A többieket meg felmentették, vagy nem jogerős, vagy éppen másik ügyben hurcolják meg. A legtöbbjüket első fokon elengedték, és csak "a" valaki sugallatára kezdték újból.
Ez, hogy úgy mondjam... Igen folytasd. De ha lehet olyanokról tegyél említést akiknek jogerős ítélete van és már a bevonuláson gondolkodnak. Bövitheted, pld. jobbikos, Fideszes. Bár ezeket majd április után.
Vizual
@keresztapa: Egyetlen tény ami mindenben azonos, az pedig a koncepciós perek menete, most a választások előtt. Bár neked mindegy...
keresztapa
@valakiaki: tegnap 10:34-re.Képmutató politikusok, másoktól olyant várnak el, amit ők maguk sosem tesznek meg. Magyarán, köznyelven, hogy mindenki felnőjön értelmileg, és érzelmileg a falvak , kistelepülések cigány veszélyére. "Az elit negyedekben luxuskörülmények között élő politikusok és "jogvédők", akik közelről csak ünnepi alkalmakkor látnak cigányt, lehetőleg ne papoljanak hátrányos megkülönböztetésről" és "rasszizmusról".)
A helyiek szeretnék, ha a régi, megszokott életüket élhetnék. A falvak lakói, joggal vannak felháborodva, a cigányok tömeges bűnözése miatt, érthető a falvak ellenszenve. A cigányokkal szemben megnyilvánuló ellenszenvnek nincs köze a "rasszizmushoz". A pártok ezt még nem tudják, de a semmitevésüket, a rasszista ragadvánnyal mentesülve vannak, a érdemi megoldás alól.
Vizual
A rasszizmus az egyéneket tudományosan nem igazolható módon „tiszta” rasszokba sorolja be. Ehhez a testi jegyek kihangsúlyozása mellett az utóbbi korszakban egyre inkább kulturális szempontokat, gyakran pedig egyes feltételezett közös tulajdonságokat vesz alapul, amelyeket egy-egy rasszra általánosan jellemzőnek tart.[5] A rasszista gondolkodásmód szerint a rasszok közötti hierarchia igazolja az egyének és csoportok diszkriminációját, megkülönböztetését. A 20. század legelején előtérbe került antiszemitizmus, illetve ennek német nagybirodalmi változata, a nemzeti szocializmus a rasszokra vonatkozó nézetei és politikai elképzelései tekintetében annyiban különbözött a nyugat-európai gyarmatosítók nézeteitől és elveitől, hogy Európán belül élő emberekre is alkalmazta ezeket. /Wikipédia/
nehogymá
azt azért nem értem,hogy máshol ilyen esetekben a rendörség lakossági forumot tart ez nálunk mért nem szokás?az azért nagyon érdekes lenne,ha egy faluban vagy rossz hirü környéken megprobálnák elmagyarázni mért nem ér szart se a munkájuk.mért nem lehet számon kérni?én szetném tudni,hogy a helyi rendör vagy rendörök mit csinálnak a fizetésükért?mert csak az ut szélén vagy a bokor mögött lehet látni öket amikor autokra vadásznak.ha nagyon elszalad a fantáziám akár be is lehetne perelni öket,ha a közbiztonság tartosan látványosan romlik.
többésohacionistát
@Vizual: Ejj ejj azért többet néztem ki belőled hogy legalább elolvasod mielőtt butaságokat írsz!
Júliusban két év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék
Szilvásy György volt szocialista titokminisztert és Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági
Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját kémkedésért. Emellett három évre eltiltották őket a
közügyektől Befolyással való üzérkedés vádjában két és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság Weiszenberger László volt szocialista politikust.A Fővárosi Ítélőtábla a napokban hivatali visszaélésért nyolc hónap letöltendő
börtönbüntetésre ítélte másodfokon Molnár Gyula szocialista politikust, volt XI. kerületi
polgármestertA Fővárosi Ítélőtábla 2011-ben jogerősen két év börtönbüntetésre és öt év közügyektől való eltiltásra ítélte Kőbánya egykori szocialista alpolgármesterét társtettesként, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalásért.
szablyafűrész
@sbl: 2013. november 12., 12:48

Az etilénglikol egy sűrűn folyó, édes ízű, mérgező folyadék. Fagyálló folyadékként használják. Egyszerűbb elnevezése a glikol. Szerves vegyület, a kétértékű alkoholok (diolok) közé tartozik.

Újra vizsgázhatsz !
bencemacska
@szablyafűrész: Helyesebben dialkohol-éter. Vizes oldata a fagyálló.

Volt valami igazság abban, ami írt a hatásmechanizmusáról, de ő maga sem értette igazán.
A szövegéből az vehető ki, hogy alkohollal együtt mérgez, holott az elsősegélynyújtás egyik eszköze az alkohol!
sbl
@szablyafűrész: Az etylinglikol önmagában nem mérgező.
Pontosabban ugyanúgy mint a nagy mennyiségben fogyasztott etylalkohol.
Csak az etylén glikolnak kisebb a dózisa.
Alacsony olvadáspontja teszi alkalmassá arra, hogy vízhez keverve annak levigye a fagyáspontját, tehát az - hűfőfolyadékként nem fagy meg az európai hőmérsékleti viszonyok mellett. (Mongóliában az ottani hőmérsékleteken már nem alkalmazható.).
Vizual
@többésohacionistát: Egyiknek sincs vége.
többésohacionistát
@Vizual: Ez már a Magyar igazság szolgáltatás hibája,hogy lenne vége amikor a csillagos eget is lehazudják?Te sem gondolhatod komolyan hogy ezek az emberek mind ártatlanok!Amikor egyértelmű bűnesetekben évekig nincs ítélet azok az elkövetők is ártatlanok,mert fellebeznek trükköznek ameddig tudnak?
Vizual
@többésohacionistát: Láttuk mi történt a "Sukoró" ügyben. Politikai támadások sora. Titkosított aktákkal. Látszik az ügyön, hogy erőltetett.
többésohacionistát
@Vizual: ...:S:DXD Én nem Sukoróról beszéltem de sebaj,te még akkor is az ártatlanságukat fogod szajkózni ha a rács mögött rohadnak,én nem fogom tétlenül nézni hogy amíg én becsületes állampolgárként teszem a dolgomat minden hájjal megkent maffiózók lopjanak ki alólam amit lehet és tegyék tönkre az országot!Mert ezek nem mások,hát ezt adta nekünk a fenemód nagy demokrácia és a liberalizmus!
bencemacska
@sbl: Már megírtam neked : Halálos dózis emberre: 1,5 g/ testtömeg kg

Tudományosan: LD50 (orális) patkányon mérve>2000 mg/kg.

Ha nem érted, ne vitatkozz!

Ps.: Si tacuisses philosophus mansisses!
Vizual
@többésohacionistát: Az élet jelenleg nem olyan egyszerű, mint ahogy te, egy egyszerű ember azt elképzeli.
De nem okollak, hogy nem látod a fától az erdőt. Kicsit tájékozóttabnak kellene lenned, hogy a semmi nézése ne homályosítja el az elméd. Igy csak a hangok után tudsz tájékozódni.
Ha valaki elkövetett valamit azt egy eljárásjogi törvény szabályozza, ami meghatározza mi is a bizonyíték, és egy másik szabályozza, mi a bizonyíték és annak bizonyító erejűvé tétele, ,ilyen eszközökkel. pld. / Kriminalisztika,/ De sorolhatnám tovább ezeket a tudományokat, köztük a filozófia, amely elősegíti a büntető eljárások igazságosságát.
És nem a krehács harsona. Te semmit nem értesz.
keresztapa
@többésohacionistát: Ne vesztegesd az idődet, felesleges magyarázatokra, mert aki nem tud, felfogni életszerűen bizonyított maffiózó cselekedeteket,azon egyszerű oknál fogva hogy ahhoz először rendelkeznie kellene becsülettel.
kukac50
Mivel a rendőrség nem képes rendet tartani, nem képes tenni semmit a kisebb értékű tárgyak ellopásának ügyében,mindenki úgy védi meg a sajátját ahogy tudja.
Köszönjék meg a rendőrök,hogy saját borát feláldozta a tolvajok ellen.
sbl
@bencemacska: A TV-k valamelyikében a kitűnő Zacher doki közérthetően elmagyarázta az etylénglikol hatásmechanizmusát az emberi szervezetre.
Ezt szerintem tovább recézni nem kell.

A gengszterváltás hajnalán a '90-es évek elején is volt egy glykolbotrány, akkor is borral.
Ha jól emlékszem akkor az osztrákok is benne voltak és rendkívül ártott a magyar borexportnak.
Szerintem itt ezen a ponton az eset tárgyalása akár le is zárható.
Adott volt egy notórius tolvaj, aki a bor mellett gyakorlatilag mindent lopott azokból a házakból ahová betört.
Az egyik károsult megunta ezt és feláldozott egy adott mennyiségű bort, amit glykollal megpancsolt.
A tolvaj rajtavesztett, miután ivott a preparált borból.
Az orvosok nyilatkozatai alapján, ha időben szakszerű orvosi ellátást kapott volna, csakúgy mint az a fiatalember aki szintén ebből a borból ivott és meghalt.

Utóbb az is kiderült, hogy a borlopáson kívül sok más bűntény is volt a számláján.
Viszont azzal, hogy tökéletesen kivonta saját magát az élők világából, a környezetének tett jót.
Felszámolta saját magát...
többésohacionistát
@Vizual: Kár a szót pazarolni,úgy vélem ugyanolyan bűnös az aki nyilvánvaló bűnözőket mosdat mint aki elkövette a cselekményt,mert kihasználva mások tudatlanságát képes őket jó színben feltüntetni és ezáltal legalizálni tettüket!
bencemacska
@sbl: Nem vitatom, amit leírtál, sőt annak minden szavával egyetértek.

Csak szigorúan szakmai szempontból nem léphetek át a téves megállapításokon.

Maradjunk annyiban, hogy a konyhasó is lehet méreg, csak mennyiség kérdése.

Az etilénglikolt nagyon sok esetben használják állagjavítóként, (élelmiszerekben, italokban, kozmetikumokban,stb).
A borászatban is íz- és állagjavítóként használták, de nehéz észrevenni, hogy mennyi a sok, ezért letiltották. (Elsősorban szép lesz tőle a bor!)

Az osztrák hamisítási ügy annak idején nagy port vert fel.
Vizual
@többésohacionistát: Talán igazad van. Kár szót pazarolni arra aki nem ért semmiféle, érvet, csak szajkózza a könnyen megtanulható rigmusokat. Olvasd újra ! Nem érted ?
Nos akkor egy, régebben az egyik fórumon olvasott viccel had világosítsam meg az elmédet.

A hírekben bemondták, hogy Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak. A hír igaz. Csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.
sbl
@Vizual: Ez a vicc úgy szól (különben a volt Szovjetunióban ugyanolyan viccsorozat volt, mint akkoriban nálunk a rendőr viccek) eredetiben:
A Jereváni Rádió jelenti: ... Moszkvában Mercedeseket osztogatnak...
Vizual
@sbl: Nagyon belejöttél a magyarázásba ! Ne röhögtessél ! De nincs baj.
sbl
@Vizual: Ok nélkül általában a gyengeelméjűek szoktak röhögni.
Fordulj kezelőorvosodhoz és gyógyszerészedhez!
Vizual
@sbl:... vagy a gyenge elméjűeken. És alapos okom van rá. Okoska.
sbl
Ennyire telt? Kezdesz kifulladni? (Vagy már eleve kevés volt a municiód egy érdemi vitához...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.