Tarlós István húsz pontban foglalta össze, mit követel a BKK-tól. Mit is követelhet a főpolgármestere a millió gonddal küszködő főváros tömegközlekedéséért felelős szervtől?

Csak nem a tömegközlekedés feltételeinek javítását? Persze hogy nem! Ellenkezőleg. A lerontását! Hogy ne zavarják már annyira a tömegközlekedők az autósokat! Legyen sokkal kevesebb a buszsáv, ne kapjon zöld hullámot a villamos! Legyenek a jelzőlámpaprogramok ugyanolyan érzéketlenek a tömegközlekedés érdekeire, mint az órendszerben! És ne idegesítsék már az autósokat annyi kerékpársávval!

„Az autós közlekedés indokolatlan ütemű és mértékű visszaszorítását meg kell szüntetni." Ezt volt kedves leírni a főpolgármester! Abban a városban, ahol a tömegközlekedés aránya történelmileg igen rövid idő alatt nyolcvan százalékról hatvan százalék alá csökkent. Amiből kiszámítható, hogy az autós közlekedésé meg legalább a duplájára nőtt. Mennyivel kellett volna nőnie, hogy ne legyen indokolatlan ütemű és mértékű a „visszaszorítása"?!

Révész Sándor írása a Nol.hu-n >>>

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Tarlós úrnak fogalma sincs arról mennyit ártanak a személygépkocsik a környezetnek. Nem a dohányosok- az autósok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.