Kósa Lajos országgyűlési képviselőként folytatná politikai pályáját, négy polgármesteri ciklus után jövőre nem indul a debreceni városvezetői posztért.

"Debrecent szolgálni, ez az én feladatom, bármilyen poszton is" – fogalmazott a fideszes politikus pénteken Debrecenben, ahol mintegy négyszáz meghívott előtt értékelte az elmúlt tizenöt évet.

Kósa Lajos jövő ilyenkor már nem lesz polgármester

A vezető kormánypárt ügyvezető alelnöke azt mondta, jövőre új korszak kezdődik az állam és az önkormányzatok kapcsolatrendszerében, és hosszú töprengés után döntött úgy, hogy a parlamentben szolgálja tovább Debrecent. Utalt arra, már korábban is felvetette: nem jó az, ha túl hosszú ideig áll egy ember egy város élén, és nyilvánvalóan ez a tény is hozzájárult a mostani döntéséhez.

"Ha a debreceniek megtisztelnek, és megbíznak, hogy a várost képviseljem a parlamentben, akkor ezt szeretném csinálni" – mondta a politikus, kifejezve meggyőződését, hogy a város következő polgármesterével, bárki legyen is az, együtt tud majd dolgozni Debrecenért.

"Visszahódítottuk a várost önmagunknak", ez az elmúlt tizenöt év legfontosabb eredménye – fogalmazott Kósa Lajos, aki 1998-ban, 34 évesen lett Debrecen polgármestere.

Ennek legfontosabb szimbóluma az átalakított főtér a Nagytemplom előtt, amely önmagán túlmutató beruházás volt. A város szívében a lélek lakik egy templom formájában, mögötte a Református Kollégiummal – mondta a polgármester.

Kósa Lajos hosszan sorolta az elmúlt másfél évtizedben megvalósult, illetve jelenleg is zajló beruházásokat – Főnix csarnok, Kölcsey Központ, uszoda, jégcsarnok, repülőtér, ipari park, a  2-es villamos és a nagyerdei stadion folyamatban lévő építése –, továbbá méltatta a Debreceni Egyetemmel való példaszerű együttműködést.

Külön is kiemelte a városlakók munkáját, akik "az erőt, bátorságot, összefogást sugárzó városvezetéssel" karöltve Magyarországon példa nélkül álló fejlődés részesei voltak az elmúlt években.

"Debrecen és a debreceniek úgy találtak magukra, hogy felemeltük a fejünket" – jelentette ki Kósa Lajos, aki mindezért köszönetet mondott a város polgárainak.

A polgármester szavai előtt Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök, Kovács Eszter családorvos és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója méltatta Debrecen elmúlt tizenöt éves fejlődését.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Hányhatnékom van ettől a szeméttől! Az igaz, hogy épültek dolgok, főleg a stadion, meg a szökőkutak, de a villamos áll, fel van a város szabdalva, munkahelyeket nem teremtett, ha valaki segítségért folyamodik hozzá, azt vagy nem fogadja, mert épp nincs fogadóórája, illetve tüzelőre való segítségben nem fogad, és elküldi az embert az ingyenkonyhára! Ez tény!!! Megszedte magát, miből tudott 120 millióért házat építeni?! Egyáltalán nem érdekli a Debreceni emberek sorsa, csak az, hogy megszedje magát! Azért megy a parlamentbe, mert onnan még többet lehet harácsolni! Lajos, az én szavazatomtól coki!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hajhagyma
sok ilyen jó hir kellene szép hazánknak
bukfenc
@aremy: Valahol hallhatta, hogy, már fényesítik neki a lámpavasat!!
bukfenc
@Sede: Remélem a köv.polgármesternek az lesz az első dolga, hogy elszámoltatja azt a tolvajt!
nezelodo
Nem csodálkoznék, ha a városában mindenütt zokogó polgárokat lehetne csak látni a hivatalokban, közterületen a munkaügyi központokban. Ha mégsem, majd kivezénylik zokogni a közmunkásokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.