A Fidesz szerint javulnak a családok életlehetőségei a pénzügyi rezsicsökkentéssel, amelynek három lépése több millió embert érint.

Puskás Imre, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón rámutatott, hogy három fő intézkedést vezettek be a pénzügyi rezsicsökkentés keretében: ingyenessé tették 150 ezer forintig a készpénz felvételt bármelyik ATM-ből havi két alkalommal, kiterjesztették az árfolyamgátat és bevezették a kilakoltatási moratóriumot április 30-ig.

Ezeket segíti a jegybanki alapkamat folyamatos csökkentése a Magyar Nemzeti Bank által – tette hozzá.

A képviselő elmondása szerint 6,5 millió embert érint a készpénzfelvétel ingyenessé tétele havi két alkalommal 150 ezer forintig. Hangsúlyozta, hogy ennek korábban az emberek megfizették az árát, mert a bankok nemcsak áthárították a rájuk kirótt különadót, hanem extraprofitot is szerettek volna elérni.

A devizahiteleseket segítő intézkedésekről kifejtette, hogy már a 90 napon túli késedelembe esett hitelesek is beléphetnek az árfolyamgátba, így ők is visszatérhetnek ahhoz az euró- vagy svájcifrank-árfolyamhoz, amellyel a hitel felvételekor számoltak.

Puskás Imre megnyugtató megoldásnak nevezte a kilakoltatási moratórium április 30-áig történő meghosszabbítását.

"Az MNB időről időre csökkenteni tudja a jegybanki alapkamatnak a mértéket, ami azzal a következménnyel jár, hogy a forintban hitelt felvevőknek a törlesztőrészlete ugyancsak jelentősen csökkenhet, ez havi akar több tízezer forintot is jelenthet" – mondta a politikus.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Ez olyan mint a bérlet árának csökkenése- teljesen mindegy mennyi amíg nem tudom megfizetni ... a rezsicsökkentéssel is a nagyfogyasztók járnak jól-én pl. be se kapcsolom a konvetort úgysem tudom kifizetni - csak imádkozhatok egy enyhe télért

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.