Sem az MSZP, sem a Fidesz nem akarja átvizsgálni a NAV-ot, ami Ángyán József és Schiffer András szerint nem véletlen. A hivatal egy volt munkatársa korábban arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezer milliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál. A NAV még azon nyomban, egy hétvége alatt átvilágította magát, és megállapították, hogy nem történt mulasztás. Most a Fidesz-KDNP az MSZP-vel karöltve akadályozta meg, hogy vizsgálóbizottság alakulhasson az ügyben.

A volt fideszes, jelenleg független képviselő Schiffer Andrással, az LMP frakcióvezetőjével közösen a múlt héten kezdeményezte egy olyan parlamenti bizottság felállítását, amelyik a NAV-ról megjelent hírek miatt folytatna vizsgálatot. Ennek megakadályozásáról beszél Shiffer a fenti videón.

Ángyán József szerint a Fidesz-KNDP és az MSZP magatartása azt bizonyítja, hogy egy "néhány tucat gazdasági szereplő által irányított maffiahálózat kisajátította a politikát", és a két politikai oldal csak ennek a maffiahálózatnak a "délelőttös és délutános műszakjai". "Mi más indokolhatná, hogy egyik oldal sem támogatja ezt a vizsgálóbizottságot?" – tette fel a kérdést.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Józsi'bá, ott ültél köztük, részt vettél olyan (titkosított?) kormányüléseken ahol sem hangfelvétel, sem jegyzőkönyv nem készült, nálad jobban "külső" szemlélő nem tudhatja, hogy milyen összefüggés van kormány és a maffia között!
Persze nálunk ez szinte művészi fokon áll - ebben megelőzve az egész EU-t -, hiszen a 2/3 ott abban a nagy épületben törvényerőre emelte a maffia-működést!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
A magyar politika maga a maffia...magukat irányítják. Csak rá kell nézni a fidesz mutyikra.
F_Viktor
Józsi'bá, ott ültél köztük, részt vettél olyan (titkosított?) kormányüléseken ahol sem hangfelvétel, sem jegyzőkönyv nem készült, nálad jobban "külső" szemlélő nem tudhatja, hogy milyen összefüggés van kormány és a maffia között!
Persze nálunk ez szinte művészi fokon áll - ebben megelőzve az egész EU-t -, hiszen a 2/3 ott abban a nagy épületben törvényerőre emelte a maffia-működést!
palika
Hol vannak az újságírók? miért nem főműsoridőben adják hírül, hogy maffia az egész kormányzat és a politika?? hol vannak a kereskedelmi tévék?? mi van itt, mindenki benne van, csak a népet hagyják ki a buliból??? Hát ez nem valami tisztességes!!
dömdödöm
Na most megszopkodtátok az óriás majálisi kerek nyalókát !
1000 milliárd évente huss ! Tehát nem a multikkal van itt a probléma akiknek nekirontottatok hanem működik szépen fűalatt a rekompenzációs rendszer ami tönkrevágta az országot . Tudom mi a válaszotok erre . - A mi ügyünk ! :-( :-( :-(
F_Viktor
@palika: "Hol vannak az újságírók?"

Így, vagy úgy, de a média Orbán kezében van...
Média nagyobb része fityeszesek tulajdonában, érdekeltségi körébe került, maradék része pedig függ a kormánytól (hirdetés). Erre nagyon jó példa a NeoFM esete. Az előző kormányok 1,2-1,3 milliárd forintot fizetett a két legnagyobb országos rádiónak, a NeoFM-nek és a Class FM-nek kormányhirdetésre évente fele-fele arányban.
2011-ben Orbánék csak a Class FM-en hirdetnek, a Neo 700 milliós vesztesége miatt csődbe ment. A 700 millió a kormányhirdetés összege, ami immár nem neki jutott. Véletlenül? Ki a Class FM egyik tulajdonosa? A békemenetes Nyerges Zsolt...
Ez nem kapitalizmus. Ott az állam így nem avatkozik bele a szabad versenybe...
A Klub rádió azért maradhatott független, mert őket a hallgatók adományai tartják el.
A kereskedelmi televíziókat sakkban tartja Viktor a reklám adóval.
Marad még a net, és bezárult a kör.

Nem véletlen, hogy 2011-ben az EU a médiatörvény módosítását bírálta legjobban. Ők már akkor látták hová fog vezetni a médiaszabadság korlátozása.
F_Viktor
@dömdödöm: Így, ha előtte/utána zsebbe tömik a pénzt, könnyű bárkinek is nekirontani, majd a Zemberek megfizetik adók formájában... Ez csak egy hazug fityeszes kommunikáció.
F_Viktor
@hetöndöe: 2006 ősze óta nem titok, ők alkotják a Kubatov legények magját.
Ilyen gyilkosokat szabadítottak 20-22 éves békésen skandáló egyetemistákra a fityesz székházánál!
dömdödöm
@F_Viktor: szinház az egész cirkusz amit kifelé művelnek :-( közben meg megy a síbolás . 2007 óta eltűnt évi 1000 milliárd és most 2013 vége van úgyhogy 6000 milliárd forintról van szó csak a multik esetében amiből legalább 20 % vissza lett osztva :-( :-( :-(
ez bődületes összeg , na ez az igazi hazaárulás :-( :-( :-(
F_Viktor
@dömdödöm: Itt ha ki is derül az igazság, 85 évre biztosan titkosítva lesz.
dömdödöm
@F_Viktor: most már egy két nagyobb multi kiment , majd csak valaki egyszer megunja és úgy dönt hogy kitálal
Szvetlana
ezt a hírt most olvastam a fészbukon:

Mint az Átlátszó kiderítette, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Magyary Zoltán nevét viselő programra kapott 750 milliós EU-támogatásból eddig 106 millió forintot fizetett ki – ennek felét két civil szervezetnek. A Hét Határ Önkormányzati Szövetség 25, a Magyar Vitorlás Központ Nonprofit Kft. 28 millió forintot nyert el egy-egy félnapos konferencia szervezésére, illetve az összefoglaló tanulmányok elkészítésére.

Nem kis összegek ezek sem:))
ila51
@Szvetlana: sőt majd még a Tenisz klub , hogy a közmunkásoknak lehessen hol teniszezni , regenerálódni :(
GeoCravker
Ha én biztos lennék abban, hogy Ángyán nem csak egy sértődött figura...
Aki keveselte a baksist.
valakiaki
Az eddig is közismert volt hogy a magyar politikát át meg átszövik különféle gazdasági érdekcsoportok, de a politika itt igazán maffiaszerűen orbánnak "köszönhetően" kezdett el működni. Orbán az elmúlt években semmi mást nem csinált, mint rendszerszintűvé tette politikai-gazdasági maffia működését.
sport50
azért érdekes,hogy miért nem írták alá...
Sede
és most mi lesz?
megmondom: az égvilágon semmi.
minden megy tovább, úgyanúgy, ahogy 23 éve már.
ez egy következmények nélküli ország.
anatole-farkas antal
Sokat lehet hallani külföldön is a magyar adó zsebre játszásáról. Csak egy példa, van egy lista, sok millióval tartozókról amit meg lehet tekinteni mindenkinek. Ezek az adósok több millióval játszanak. Egy példa. B.Lajosné, több mint tíz millióval tartozik, de külföldi cégei vannak, milliós magyar vállalkozásai. 0-kilóméteres új Mercedese. Tehát a felsoroltak több mint nyolcvan százaléka hatalmas pénzekkel bír. Ezeket miért nem szedi be a NAV, csak azért mert érdekeltek és némi pénzt kapnak ellen súlyként.
anatole-farkas antal
Már több alkalommal is lehetett hallani ezeket a vádakat ami igaz. Egy-két olyan pénzügyi guru, zsidó-magyar irányítja a magyar politikát amiből lehetetlen kilépni. Mint tudjuk is, a Miniszter elnök csak egy báb, vagyis neve van a gyereknek, Teljesen mindegy mit akar a nép, majd először megmondja az árnyék vezetőség hogyan legyen és majd csak ezek után lökik a nép felé mit is akarhat. Amiről már mernek írni, a NAV-ról, de sohasem merik megtenni, hogy ellenőrzése alá vonja a nép ezt az igazi maffia pénz kereskedelmet. Ami még ide is tartozik, lehet szidni Orbánt, Gyurcsányt, Antalt, ez egy röhejes szemfényvesztés, akit igazán lehetne szidni azt nem lehet mert a háttétből vigyorog és irányítja a csőcseléknek nevezett magyar embereket.
zilikutya
Teljesen igaza van! Az egész országgyűlés, kormány, stb. mind csak cirkusz a népnek! Valójában nem ők irányítják az országot, csak őrült pénzekért cserébe eljátsszák, amit a maffia parancsol! Hová süllyedt ez a szerencsétlen kis ország...
Sede
@zilikutya: ahová hagytuk süllyedni - mi, választópolgárok.
magyarbakancs
Ez nem hír.
Az lenne a hír ,hogy mióta teszi ezt a maffia evvel az országgal.
bukfenc
@Sede: Hát ezért kéne a poogáárháború!!!
Agyon lőni ezt a sok "nemzetrontót!!"
magyarbakancs
@Sede: Szerintem meg sokkal több.
A mindenkori hatalom először maga hatalma megerősítésével foglalkozott minden áron.
Aztán majd ha maradt valami abból jutott a népnek.
Sede
@bukfenc: a "mi" politikai "elitünk" pontosan tudja, hogy a magyar néppel büntetlenül megtehet bármit.
1992-ben (tehát 21 éve) egy ózdi ház falára festették a következő szöveget: "BIRKA NÉP, MEDDIG TŰRSZ MÉG?"
azóta is...
Sede
a történeti hűség kedvéért: a gyurcsány-féle demokratikus koalíció parlamentben ülő tagjai sem írták alá a bizottság felállítását célző kezdeményezést.
Vizual
@F_Viktor: Már ne haragudj, de valahogy teljesen tele a t@m ezzel a hezitálással. Miért a FIDESZ vagy MSZP : Addig amíg csak beszéltek és nem léptek fel ellene, hatásosan addig csak röhögnek rajtunk a maffiózók. Ahhoz, hogy bárkit leváltsunk tenni kell,. és mit olvasok ? Csökken a FIDESZ-t leváltok tábora. Nos, ha a többségnek a rabszolgaság, a megaláztatás kell, meg az, hogy hülyének nézzék minden szinten, át hagyjuk. Magam elmentem ebben az esetben.
Vizual
Ja igen ! Az MSZP okulva abból, hogy a Jobbik aláírt valami kezdeményezést amit az MSZP csinált, nem ír alá semmit ami jobbik. Mert ugye sapka volt rajta, most nincs.
F_Viktor
@Vizual: Jövőre kiderül, hogy Kertész Ákosnak igaza van-e, vagyis a magyar alattvaló nép e?
A közvélemény-kutatási adatoknak nem hiszek, olyan nagy mérvű a félelem, hogy telefonos megkeresésre (ismert a név, cím, telefonszám, stb.) a Zemberek nem merik megmondani az igazat. Lásd közszolgák, tanárok, állami vállalatok dolgozói, de egyszerű, versenyszférában lévő munkavállalók is (CBA!) anyagi egzisztenciájuk érdekében nem merik elmondani véleményüket, mert a fityesz szinte mindenre rátelepedett.
Én is azért merem kinyitni a számat, mert külföldi cégnél, külföldön dolgozok évek óta.
Sede
@F_Viktor: nem kell a válaszra 2014-ig várni.
elég visszatekinteni az elmúlt 23 évre...
Kala Majka
Egyáltalában nem magyar ügy! VILÁGPROBLÉMA!

Ilyen a rendszer, amit tankkal-bankkal és terorral tart fent egy törpe minorítás.

Vigyázat! NEM ZSIDÓZOK! A naponta bérmálkozó keresztény embereket ugyanolyan bűnösöknek tartom, mint a monetáris maffiát!
Kala Majka
@ila51: !

Volt már kutyakozmetikára is pénz, nem emlékszel?

Ki érdekelt, hogy közben emberek százai fagytak meg a ligeti padokon. Az úri kaszinóban a kutyáknak is több jár, mint a kaszinón kívülieknek, nem?
Sede
@F_Viktor: "Jövőre kiderül, hogy Kertész Ákosnak igaza van-e, vagyis a magyar alattvaló nép e?" - írtad Te.
"nem kell a válaszra 2014-ig várni. elég visszatekinteni az elmúlt 23 évre..." - jegyeztem meg én.
mely rész nem érthető?
ila51
@Kala Majka: na ugye ! mert Ők legalább nem panaszkodnak , hogy kutyául megy a soruk ...:(
zilikutya
@Sede: Megfigyeltem, hogy az elmúlt 23 évben bárki, bármelyik oldal, párt volt hatalmon, a kisember sorsa egyre romlott, egyre nehezebb lett számára az élet! Az urak meg operabáloztak, járták a világot, az adófizetők pénzén! Annak idején Torgyán az egész világot bejárta. Elment Argentínába, hogy meggyet importáljunk onnan! Persze az egész csak egy hülyeség volt, de így elutazhatott oda is ingyen! Megjegyzem, 1977-ben voltam utoljára nyaralni, 1 hétig a Mátrában! Rám férne egy kis környezet- és levegőváltozás, de nem tudom megoldani! Úgy hogy én már nem tudom, kire szavazzak tavasszal! Úgyis szívás lesz a vége!
Sede
@zilikutya: megértelek, én is így vagyok vele.
ebből a pártkínálatból nem kérek én sem.
tisztítótűz kell ide, vagy marad a lassú, de biztos kimúlás.
cserélgettük már éppen eleget az elmúlt 23 évben ezeket az élősködő pártokat, politikusokat - mindig csak rosszabb lett.
nincs más gyógyszer a "gyilkos kórra": kasza, kapa, szívlapát...
hogy okulhasson az utánuk jövő politikus garnitúra.
zilikutya
@Sede: Sajnos úgy beépültek már a társadalom minden részébe, hogy ezek ellen nem lehet azt tenni, amit írtál! Pedig ez lenne az egyetlen járható út! Ez a rezsicsökkentés is! Nem vagyok ellene, örülök neki. Első blikkre! Aztán lemegyek a boltba és 200 ft egy liter tej! Az energián lehetne spórolni, de élelmiszert muszáj vásárolni! Van egy betegségem, le vagyok százalékolva, őrület, hogy mibe kerül a gyógyszer! Elvették a nyugdíjas-kedvezményeket, hiába vagyok leszázalékolva, nem válthatok nyugdíjas bérletet, mert még nem vagyok 62 éves. A dolgozó bérlet havi 6500 ft lenne. De ennyit nem bír el a kis költségvetésem. Jegyet veszek, az 300 ft/db, aztán ha valamiért be kell mennem a város központjába, akkor 600 ft oda-vissza az utiköltség! El vagyok keseredve! Nem látok semmilyen megoldást!
Sede
@zilikutya: hidd el, ha előkerülnek a kaszák, menekülni fognak a patkányok - bármennyire is berágták magukat a társadalomba!
nincs az a diktatúra, amit ne lehetne elsöpörni.
HA van ÖSSZEFOGÁS és vér a pucákban.
és ez a két legnagyobb probléma a magyarok többségénél...
F_Viktor
@Sede: A 23 évvel arra utalsz, hogy Kertész tudja a tutit?
Emlékezz, egy választás kivételével az utóbbi 6 választáskor le lett váltva a kormány, vagyis a választók kifejtették véleményüket, hogy köszi, de nem kérünk belőletek.
F_Viktor
@Sede: Írod:
"ebből a pártkínálatból nem kérek én sem.
tisztítótűz kell ide, vagy marad a lassú, de biztos kimúlás."

Nincs semmi gond a pártkínálattal. Pár törvénymódosítással én rendet tudnék rakni :-)
Gondolok arra, hogy:
1) Két lista lenne. Pártlista és egyéni képviselői lista. A pártlistát megnyerő alakít kormányt. Egyéni listán nem lehetne pártszínekben indulni, csak függetlenként.
2) Az egyéni képviselők nincsenek 4 évig bebetonozva, körzetében egy bizottság bármikor kiírhatna a körzetben egy új választást.
2) A bejutó egyéni képviselőknek kutya kötelessége lenne saját körzetét képviselni, egyben féke és egyensúlya lenne a kormánynak is.

Ekkor nem fordulhatna elő olyan eset - ami jelenleg mindennapos -, hogy nincs idejük egy szavazás előtti törvényt, vagy törvénymódosítást elolvasni, hanem a frakcióvezető bekiabálása (utasítása!) után nyomkodják ész nélkül a szavazógombokat! Nem fordulna elő, hogy sz*rik a körzetére, annak szavazóira akik bejuttatták a Parlamentbe, csakis pártjának érdekeit veszi figyelembe.

Amikor Európában nálunk legmagasabb az ÁFA, itt a legmagasabb mennyiségű adónem, akkor elvárom kormányomtól, hogy ez a rengeteg elvonás pozitívan látszódjon a Zemberek életszínvonalán is!
Vizual
Ha valaki megcsinálja az adóbevallását de nem fizeti be az adót, az adóhiány és nem büntetendő, ha nem csinál tételes adó elszámolást és kiderül, az adó csalás. No, itt van a kutya elásva. E miatt, szerencsére, sok kisvállalkozás megúszta a börtönt, bár nekik nem fizettek a nagyok. (Körbetartozás pld.)
Vizual
Ángyán pedig kikérte magának, hogy csatlakozzon a bal oldalhoz, legalább laza szövetségben. Nem tette, most, hogy saját érdekei sérültek a másik Orbán kreálmányhoz csatlakozott. Majd megvívja egyedül a harcát. Eddig tetszett neki.
Sede
@F_Viktor: most nem lesz leváltva a kormány.
legutóbb a szocik két ciklust kaptak, most megkapja a fidesz is.
le van itt kottázva minden.
mi, választók a bohóc szerepét kaptuk a cirkuszban.
és tökéletesen el is játszuk.
F_Viktor
@Sede: A kormányt leváltani nem lesz könnyű, főleg, hogy a választási informatika rendszer is 2010 év vége óta a kezében van.
kopeba
Ezt már mindenki tudta. 1991 óta a szervezett bűnözés irányítja az országot.
creativehun
Rég vallom,hogy a 90-es rendszerváltásnak hazudott hatalom átmentés túlzottan simán,zökkenőmentesen,vér nélkül zajlott. A politikus urak azóta is nagyon a nyeregben érzik magukat és úgy gondolják,érzik,hogy bármit megtehetnek mert a birka nép úgy is zokszó nélkül tűri.Majd ha 89-90-ben megnyitották volna az aktákat és az előző rezsim haszonélvezői,tartótisztjei,politikus bűnözői a lámpavasakon lógtak volna...akkor mopst nem érezné azt a politika,hogy bármit megtehet büntetlenül!
kukac50
Kár,hogy nincsen a parlamentben több ilyen politikus,sajnos.
F_Viktor
@kukac50: Kiugrott és megmondó fityeszes politikusokra gondolsz?
Desischado
Az biztos, hogy a magyar nép javarésze birka, - senki ne vegye sértésnek, - de ideje lenne már felébredni! A "rendszerváltás" óta dúl a szabadrablás! Ennek kéne már véget vetni, én személy szerint szivesen látnám börtönben, vagy közmunkán ezt a korrupt bandát, természetesen, teljes vagyonelkobzás mellett!
bukfenc
@F_Viktor: Csalódtam benned!! :((
Azt hittem egy új "csevegera", egy új igazságosztó szórja itt az igét!
Akkor arról írj. - ha itthon lennél - mit tennél??
F_Viktor
@bukfenc: Külföldön dolgozom, de itthon élek. Általában 3 hetet dolgozok és 3 hetet vagyok itthon pihenőben. Igaz, cégem bérel egy lakást Londonban, de nagyon ritkán használom, ugyanis munkám nem helyhez kötött, a világ bármely részén lehet megrendelésünk (szolgáltató cég vagyunk).

Engem nehéz lenne Che-hez hasonlítani, nem vagyok politikusi alkat :-))) Igaz, volt egyszer egy gondolatom a polgármesteri posztra 2010-ben, de amikor jobban beleláttam az önkormányzatok működésébe, akkor tudatosult bennem a politikus és a becsületesség(re való lehetőség) közötti hatalmas szakadékra, ezért nagyon gyorsan letettem erről az ambíciómról.

Egyszerű választópolgárnak tartom magam aki megpróbál ahol csak lehet tájékozódni, az igazságot kihámozni a sok zagyvaságból. Nem tartom magam vörös ködtől nem látó balosnak sem, bíráltam Gyurcsányt is mikor volt miért. A szakértelmet becsülöm. Ezért szoktam Bajnai munkáját elismerni.
kukac50
@F_Viktor: Olyanokra akik nem értenek egyet Orbánnal és a Nép érdekében képesek szólni, és nem nyomják a gombot mindenre mint a hűje gyerek.
bukfenc
@F_Viktor: Egy közös van bennünk szerintem - A BAJNAI !
Számomra azért etalon, mee nem a politikán, hanem a gazdaságon keresztül közelíti a problémákat mo-n..

A politika szubjektív, a közgazdaságtan objektív.
Gondolom ez mindenre magyarázat!!
bukfenc
@F_Viktor: Engem nehéz lenne Che-hez hasonlítani, nem vagyok politikusi alkat :

Pedig azt hittem, -amolyan -csevegera-kasztrómajszter lehecc :))

Máá külsőre!! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.