"Hasítunk", de hiba lenne elbizakodottá válni – mondta a hivatalos látogatáson Japánban tartózkodó Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, péntek reggel felvételről sugárzott interjúban.

A miniszterelnök az elmúlt időszak gazdasági – növekedési, foglalkoztatási és a reálbérek alakulásáról szóló – adatait értékelte. Újólag kiállt az egykulcsos adórendszer mellett, és azt mondta, a 2010 előtti adórendszer kis híján tönkretette az országot, most mégis "ugyanazok a gazdaságpolitikusok ugyanazt a rossz adórendszert ajánlgatják" az embereknek.  "Tartsunk ki a mostani mellett, és jönni fognak az eredmények, ahogy idén is tapasztaltuk" – hangoztatta. Megemlítette azt is, hogy januártól több százezer család jár jól a gyed extra bevezetésével és a családi adókedvezmény kiterjesztésével. Egyúttal jelezte, hogy az alkotmány hosszú távra rögzítette a családi adórendszert.

A különadókról azt mondta, felelőtlenség lenne most vállalni, hogy mikor vezetik ki őket. De – hívta fel a figyelmet – ma lényegében csak a bankszektort és a monopol vagy monopóliumhoz közeli helyzetben lévő nemzetközi nagyvállalatokat sújtják a különadók, esetükben pedig indokolt a nagyobb adóterhelés.

"Bajtársias hangulat" Japánban

Orbán Viktor részletesen beszámolt Japánban folytatott megbeszéléseiről, így arról, hogy szintetikus gumit gyártó vegyes vállalat létrehozásáról állapodott meg a Mol és a Japan Synthetic Rubber, az üzem Tiszaújvárosban működik majd.

Szólt arról, hogy a japánok megfontoltak, "de ha egyszer betették valahová a lábukat, ott kitartanak", ezt mutatja, hogy magyarországi befektetéseik összege 3,5 milliárd euró, ami a kereskedelmi forgalomhoz hasonlóan tovább nőhet a következő években. Japán – bár éppen most tárgyal egy uniós szabadkereskedelmi megállapodásról – rájött arra, hogy hiba lenne egyneműnek tekinteni Európát, ezért vannak kimondottan Közép-Európára és azon belül Magyarországra vonatkozó iparfejlesztési, kereskedelmi, beruházási elképzelései – közölte Orbán Viktor.

Orbán Viktor: Hasítunk

Beszélt a két ország gazdaságpolitikájának hasonlóságairól is. Azt mondta, "bajtársias hangulatban" tárgyalt Abe Sindzó japán miniszterelnökkel, akivel egyetértettek abban, hogy a világ a válság elmúltával nem lesz ugyanolyan, mint korábban, ezért érdemes a válságot okozó módszereket, elveket újakra cserélni, még ha olykor meglepetést, idegességet váltanak is ki.

Exportunk egyharmadának az unión kívülre kell irányulnia

Magyarország érdekelt az Európai Unió sikerében, mert a külföldön értékesített magyar áruk 75-80 százalékát ma uniós tagállamok piacain adják el. Azonban több lábon kell állni, és a kormány célja, hogy 2018-ra a jelenlegi 11-12 százalékról 33 százalékra növelje az Európán kívülre irányuló export arányát. Ez ambiciózus, de reális cél – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor egy előadásában arról is beszélt, Magyarország euróövezeti csatlakozásáról nem években, hanem évtizedben vagy évtizedekben kell gondolkodni. Most azt mondta, ez megegyezik a lengyel állásponttal, Lengyelország a nyáron jelentette be, hogy egy évtizedig nem aktuális az eurócsatlakozás, Csehországban pedig nem is beszélnek erről.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"A növekedési, foglalkoztatási, béradatok szerint hasítunk."

Aludt ki magad hülye gyerek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
"A növekedési, foglalkoztatási, béradatok szerint hasítunk."

Aludt ki magad hülye gyerek!
leszúrt rittberger
@A Tündik bündije: Nagy trükk volt ez a közmunka program, tanítani fogják minden mutatványos- és bűvész iskolában. Eddig ugye a segélykifizetéseket "gyarapította" az a pénz, amiket így osztottak, mostantól a béradatokat.

Igaz annak a szerencsétlen munkanélkülinek így se, úgy se volt munkája, de most már legalább papíron "bért" kap, nem "segélyt".
jameska
Igen, hasítotok... bőrt a hátunkról!
adrenalink
3 éves késéssel ugyan, de beindult a gyorsnaszád...?!
silber13
Te Viktor! Már megint bekapcsoltad a Münchausen turbódat, meg a Háry - féle forszázst? Te figyu csak!Te napról napra lököttebb leszel!
bukfenc
@A Tündik bündije: ha már ott volt- megmutathatta volna hogy tud atommagot hasítani-!
Kala Majka
Jé!

Vagy ötéves koromig játszottuk ezt a játékot!

"-Adj király katonát!
-Nem adok!
-Ha nem adsz hasítok! (szakítok, de mindegy!)
-Hasíts ha bírsz!"
YAK
Remélem nem atomot. Ha már Japán.
hallgatag
Hasitunk...mint a svájci ujságíró oirja:
Megy a magyar fideszes turistahajó a vizesés felé
...dübörög a gazdaság, a hajófedélzeten...
és jön a szakadék...
silber13
Úgy hallani, hogy Kicside Csapamuki névvel tiszteletbéli harakiri bajnokká kiáltkák ki, és követelik a nagyközönség előtti bemutató megtartását
szablyafűrész
Hasítunk ! Mint Fukhusimában atomot ! Olyan is lesz a vége...
DR Eric CARTMEN
Volt már "nekirugaszkodás"- meg minden. Szerintem inkább új kezelőorvos kéne.
coni
"Hasítunk.. – mondta Orbán Viktor..

Ők igen, de mi lesz velünk???
kukac50
Hasít Orbán hátrafelé,fordítva ül a lovon.
Az ország egyre rosszabb állapotba kerül,annak ellenére,hogy Magyarország jobban teljesít azt szajkózzák.
űrbán
Ezt a csúti elme roggyant patkányt nagyon sürgősen neutralizálni kellene már!
Maszlag
Csak vigyázzon, nehogy a szél kikezdje a mellét.
hetöndöe
Ezt a fingfürészelést hívod hasításnak te idióta?
nusika
Orbán Viktor: Hasítunk"- Háááát nagyot " hasított " a baráti kőr ez a 4 év alatt!
hajhagyma
@űrbán: és ez még nagyon enyhe kifejezés erre hogy milyen ő
bukfenc
@coni: A "hasításról" eszembe jutott a vágóhidakon -a ketté hasított sertések!
Morbid, de. elképzeltem őt is a kampóra akasztva...
Meine Ehre heisst Treue
@A Tündik bündije: Igen, hasítunk, lefelé a szakadék mélyére. Ennél jobban csak egy kizsírozott szakadékban tudna hasítani az ország, hátszéllel.

A gazdagoknak és jól keresőknek nyilván nem jó a 2 kulcsos rendszer. Egy szűk kisebbséget kell támogatni, miközben a többség szív ezerrel.

"...csak a bankszektort és a monopol vagy monopóliumhoz közeli helyzetben lévő nemzetközi nagyvállalatokat sújtják a különadók..."

Azok pedig szépen áthárítják a termékeiken keresztül a polgárokra, hiszen a végfelhasználó az emberek, akik, használják, megveszik ezeket.
coyote3
Méghozzá jó nagyot az ország pénzéből...
almosd
Pont a japánoknak akarja elmagyarázni a gazdasági növekedést ez a Csuti ,majd a nyuszi viszi a puskát, hasítunk , egyenesen mi vagyunk az isteni szél(kálmán).
Desischado
Szegény japánok, hamarosan ráfognak ők is jönni, hogy elmebeteggel hozta őket össze a rossz kami! Hazugovics megtáltosodott, vagy mi? Hasítunk, íme itt az új jelszó! Hasítunk bizony, a gödör legaljára, ők meg azt sem tudják, hogy "hasítsanak" felfelé! Ez tényleg elmeroggyant, mert el is hiszi, amit mond! Mondjuk, ha az ő szemszögéből nézzük, akkor igaza van, mert ők aztán tényleg hasítottak, három és fél év alatt! Hogy nem szakad rá az ég!
stone
Valóban így van: Az egész fidesz slepp hasít az látszik..
- nyerőgép üzletág
- dohány
- földek
- stadionok (építői)
- felcsúti polgármester
- stb.
verőce21
Büszkék lehetnek Orbánra nemcsak a magyarok, de a "visegrádi négyek" is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.