A miniszterelnök reméli, hogy az igazságszolgáltatás mielőbb állásfoglalást hoz a devizahitelek ügyében.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban péntek reggel felvételről sugárzott interjúban azt mondta: miután a bankok a hitel nyújtásakor minden szakmai ismerettel rendelkeztek, és erősebbek az adósoknál, "tudni szeretnénk, az igazságszolgáltatás szerint vajon nem a bankoknak kellene-e viselniük – mint a józan erkölcsi érzék diktálná – az árfolyamváltozásból fakadó veszteséget".

A másik kérdés, amelyben a kormány állásfoglalást vár, hogy szabad-e a bankoknak egyoldalúan, az adósnak kedvezőtlenül módosítani a kamatot.

Hozzátette: nem befolyásolhatja a bíróságot, de bízik a gyors döntésben, mert az a véleménye, hogy már "tegnap is késő lett volna". Ezért kéri az igazságszolgáltatást, hogy amint lehet, hozzon világos állásfoglalást.

A kormányfő mellbevágónak nevezte, hogy a bankok – mint a Gazdasági Versenyhivatal megállapította – kartelleztek a végtörlesztés meghirdetését követően. "Így nem lehet bánni az emberekkel. Végre kigondol a kormány egy devizahiteleseket segítő megoldást, egérutat, kinyitja az ajtót, és akkor a bankok összeállnak és együttesen visszazárják" – mondta. Szerinte ez is sürgetőleg kellene, hogy hasson az igazságszolgáltatásra.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Engem meg az vágott mellbe te cigány, hogy ekkora maffiahálózat van a felső 10000 ben és a NAV se néz rátok és senki nem csinál semmit...ja és hogy te vagy a feje...na jó nem vágott mellbe, tudtam már rég...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@kkalman: Erre a mondatodra gondoltam:
"Érdemes a bankokat b@ßogatni."
Erre kérdeztem, a végéről lemaradt-e a kérdőjel?
kkalman
@F_Viktor: Láthatod a b@ßogatás eredményét. Amit a kormány rájuk lőcsölt adó formájában, azt mindet továbbhárították. Ezért nem is akartam kérdőjelet tenni a mondat végére, mert a következő mondatokban már a jelent és a jövőt is leírtam.
F_Viktor
@kkalman: Én odatettem volna azt a kérdőjelet :-)) De így is értem, s egyet értek veled.
Desischado
@bretagne: Egyetértek, és én hangoztatom is!
coni
A kormányváltás kezdete óta mentik a devizahiteleseket, aminek az lett az eredménye, hogy a bedőlt hitelesek száma az ötszörösére nőtt.

Most, hogy kiderült, hogy rengeteg pénzből csak rontottak a helyzetükön, szükség lesz a választások miatt egy népszerű bűnbakot keresni, akinek a nyakába lehet varrni a kudarcot.

Választék van: elmúltnyócév, Gyurcsány, Bajnai, kisebbségek, IMF, EP, EB, Multik, offshore lovagok, Merkel, Clintonné, komcsik, egészen Antalig bezárólag.

Bár a bankok valóban kéznél vannak és itt-ott már kint a "for sale" tábla is, ezért ez valóban jó választás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.