Nőtt a hiteladósok száma. A bizonytalanság miatt azok sem fizetnek, akiknek van pénzük. Kormány- illetve bírósági döntésre várnak. Tavaly óta számottevően nő a problémás devizahitelek állománya. Ebben jelentős szerepet játszik, hogy az arra egyébként képes adósok közül is mind többen adják fel a fizetést abban bízva, hogy a kormányzati adósmentéssel vagy éppen a bírósági döntések nyomán végül nem is kell fizetni, véli a Napi.hu cikke. Az attitűd terjedését nemcsak a banki tapasztalatok, hanem az MNB adatai is alátámasztják. Március végétől szeptemberig 50,82 százalékról közel 2,4 százalékponttal, a történelmi csúcsot jelentő 53,21 százalékra emelkedett a nem fizető devizaalapú lakáshitelek aránya, a bankoknak így már 967,5 milliárd forintot kell elkülönítetten kezelniük.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
Lehet,hogy van néhány pénzügyi spekuláns,aki kivárásra játszik,de akinek a házán van a jelzálog,és a gyerekeivel hosszú évek óta benne laknak és benne is szeretnének maradni,az nem játszik.Ha van munkája és fizetése,akkor fizet.Még a dupla törlesztőt is,erőn felül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@JAJMÁR: (17:23) "Harci zajos" lesz még a bankokkal vívott "szabadságharc" az elkövetkező hónapokban. Erre jó időszak a tél, hogy "tűzszünetet" kap mindkét sereg. :)

Sajnos a devizahitelesek problémája csóválja már a magyar exportorientált gazdaságot, aminek egyértelműen nem jó az erős forint (285 Ft/EUR alatt) - A most következő hónapokban viszont várhatóan magasabb, csapkodó sávban fog ingadozni az Euro ára, éppen a bizonytalanság és a kormány nagyobb játéktere miatt.

Az árveréseket természetesen nézegetni szoktam, általában flottában adják már a lakásokat is, megtekinthetőség nélkül! Természetesen azokat, amelyek már egyik banki érdekközösségnek sem kellenek. :)
JAJMÁR
@verőce21: 17:50 Nem hiszek az ilyen szabadságharcokban :))). Azt hiszem, ha valóban meg akarták volna oldani a problémát, megoldották volna.
Már évek óta fogja a magyar gazdaságot, minden halogatás árt. Valamiféle reményt ad majd a Kúria általános állásfoglalása, -ha majd lesz ilyen-, de ez is inkább a halogatás kategória.
hacsak... látom kibontakozni a bérlakás rendszerét, /üzletét/, hiszen az emberek többsége lakni akar valahol.
Ezért figyelmeztetésnek szántam a fenti hsz.-t, aki fizetni tudja, fizesse a hitelét!!! Ha nem fizeti, ha könnyelmű és lemarad, a tartozás halmozódik és kamatozik, végül elúszhat minden.
lajospapa
1.Az előző kormány, méghozzá az előző Fidesz kormány találta ki a devizahitelezést.
2.A szocik nem állíthatták le, mert kitört volna a botrány, mert tényleg sokkal jobban jártak a kölcsön felvevők. Ez masszívan így volt a 2010 évi választásokig. Miután Kósa úr és a többiek ügyesen ecsetelték várható csődöt, elszabadult a pokol.
3. Régóta létezik bankfelügyelet elég jó fizetéssel. Vannak szakmák, ahol a z esetleges figyelmetlenséget. balesetet súlyos börtönbüntetéssel sújtják. Mondjuk egy gyalogosgázolást, vagy egy balesetvédelmi oktatás elmaradása esetén ha baleset történt. Mondjuk a bankszakma nem ilyen, a felügyelettel együtt. azért olyan kevés a fizetésük.
4. A hitelügyletnek két szereplője szokott lenni. A bank és az adós. Ezek közül a bank az aki mindig jól jár, az adós esetleg ki bírja fizetni a sokszor meggondolatlan lépései következményeit. Vagy az ostobaságát. A tanulópénz mindig drága.
5. A kormány előbb utóbb kénytelen lesz a problémát a társadalom vétlen tagjaira szétteríteni és velünk megfizettetni. Köszönjük!
verőce21
@JAJMÁR: (18:21) Értettem én, hogy figyelmeztetésnek szántad a pénzügyi analfabétáknak, de mindenképpen kivezetteti a kormány a lakás devizahiteleket ! Akár fizeted most a deviza havi törlesztést, akár nem!

A bankoknak engedni kell a jogosulatlan kamatfelárakból, mert jócskán túlfizették már a kuncsaftok az arányos törlesztést. Rendezni kell egyenként a számlákat, vagy tönkremennek a bankok! Az o.p kibírja, megmondta a kis p..sányi!

(Mit gondolsz ki fogja sajnálni a R...eisent, ha kivonul és egy labanc bankkal kevesebb lesz az országban? Egyik kirobbantója volt a devizahitelezésnek. Tisztességesebb üzleti magatartás kell!)
"Tiszta üzlet, hosszú barátság!" :)
JAJMÁR
@verőce21: 20:19 A Kúria állásfoglalásán sok múlhat.

Igen, csak ki tudja már -ki emlékszik-, milyen a "tisztességes üzleti magatartás?" Egyébként egyetértek :)

propeller.hu/szorakozas/2826883-devizahitelek-errol-dont-kuria#c984771
verőce21
@JAJMÁR: (20:31) A Kúria valószínűleg olyan döntést fog hozni, amiben múlt pénteken a színházban az érdekeltek megegyeztek. :)

(Mire a ruhatártól elérkeztek a nézőtérig, már mindketten "beszéltek németül") :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.