Karácsony előtt hajrázik a befizetésekkel az ELMŰ-ÉMÁSZ, és még az is lehet, hogy a hirtelen többletet a rezsicsökkentések miatt keletkező veszteségei kompenzálására használja fel – írja a Hvg.hu egy panaszos fogyasztóra hivatkozva.

Kiszámlázták azt a decemberi fogyasztást is, amit az ügyfél még el sem használt, sőt, amit még csak be sem jelenthetett, mivel az erre adott határidő még le sem járt. A meglepett fogyasztó az ügyfélszolgálattól végül azt a választ kapta, hogy ha egyszer havi villanyóraállás-bejelentő, akkor a becsült fogyasztást kiszámoló második számlát nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja – írja a Hvg.hu.

Egy fővárosi fogyasztó mindenféle külön komment nélkül eljuttatta a laphoz a két legutóbbi villanyszámlája tételsorát: mindkét tételt igazoló egyenlege 2013. november 7-én kelt, az egyiket, a 14 371 forintosat november 22-i fizetési határidővel, a másikat, a 12 840 forintosat december 4-i határidővel küldte ki a szolgáltató.

"Az ELMŰ decemberi dupla számlázásával kapcsolatos írásukhoz kapcsolódva mellékelten küldök két számlamásolatot" – kezdődik egy következő levél. Mindkét számlát decemberben kell befizetni, az elsőt 6-áig, a másikat 21-ig. "A több számla egy időben kiküldése nem egyedi jelenség, az E.On például akár három-négy számlát is egy időben küld ki, de eltérő – havonta egyszeri – befizetési határidővel. Jómagam közműszámlákat átalány rendszerben, csoportos beszedési megbízással egyenlítem ki" – írja a levélíró. Hozzátéve: "El tudom képzelni, hogy aki nagyon kiszámított pénzből gazdálkodik, annak pont karácsony idején, a havi kétszeri befizetés gondot okozhat." – olvasható a lap cikkében.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nézzék a jó oldalát, a hívek nyugodtan tapsolhatnak, hiszen ilyen rövid idő alatt kétszer is csökkent a rezsijük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hajhagyma
Áprilisban küldtek 12000 ft tulfogyasztási dijjat ,,,a nyáron elromlot a mosógépem azota nem megy az őszes lámpa ki van cserélve 20 w-s izzóra a hütőgépet minden nap leállitom 4 órára ...most kiváncs vagyok a tulfogyasztási dijjra hogy menyi lesz ...( és még a televiziom is csak a félhetes hiradokor kapcsolom be .) ha most is ki jőnn a túlfogyasztási dij bemegyek és rájuk boritom azt a jó neézz iroda asztalukat ,az már biztos !!!
hajhagyma
@hajhagyma: ez azért a szemétség legmagasabb foka hogy karácsonyra küldik ki ezt a számlát...egy baromagyú kitalálsziója!!!
Nil
@nahát: vagy fűtesz vagy nem
villany - fogyasztás sokat csökkent - persze biztos lehetne még de 22800 forintból nem lehet megélni és az önkéntes munkáért nem fizetnek. Öreg és csúnya vagyok tehát a munkaerőpiacon nem utánam kapkodnak - viszont még 7 év a nyugdíjkorhatár - próbálom eladni ami életem során összegyűlt - nem sok de sokan vagyunk így, tehát telített a piac és a könyvek ma már nem kelendőek. A ruhákból dömping van, - Öt gyereket neveltem fel egyedül- szerinted mennyi tartalékom lehet? De ők legalább sínen vannak -bár néha vannak zökkenők. Nem vigasztal a tudat hogy az emberek többsége bajban van - mert tudom hogy lenne megoldás csak a politikánk ez nem célja.
És még valami 26 éve nem hajlandó az elmű csak az én vezetékeimet bekötni a villanyórámba ... tehát hiába csökkentem a fogyasztást ha más belepörgeti és nekem kell kifizetni - ja és azzal se gyere hogy a gyerekeim támogassanak - nem az a dolguk - van saját családjuk, saját számlákkal ...
Nil
@nahát: ha kártyás órám lenne akkor villany és gáz nélkül élnék - hajrá fejlődés, hajrá XXI. század
kukac50
A rezsicsökkentés az csak kamu!
A kéményseprés 2112-ben 2125 forint volt,2013-ban 3150 forint.
Dumálnak a rezsicsökkentésről köznem emelik az árakat.
Orbán így próbálja átvágni az embereket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.