A Jobbik nem tartja helyénvalónak, ha egy közszereplő trágár kifejezéseket használ egy politikai vitában – így reagált a párt szerda reggel az MTI-hez eljuttatott közleményében, arra, hogy Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselőt trágárság miatt megbüntette Kövér László házelnök.

Ez alól nem kivétel egyetlen párt képviselője, így a Jobbiké sem – tette hozzá Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője.

Kövér László házelnök kedden azt javasolta a parlamentnek, hogy egyharmadával, 166 ezer forinttal csökkentse Gaudi-Nagy Tamás csaknem 500 ezer forintos tiszteletdíját, amiért sértő kifejezést használt az egyik bizottsági ülésen. A maximális összegű tiszteletdíj-csökkentésre irányuló javaslatát Kövér László azzal indokolta, hogy a Jobbik-frakcióban politizáló képviselő az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság múlt csütörtöki ülésén a parlament tekintélyét kirívóan sértő – ám az indítványban meg nem nevezett – kifejezést használt.

Az MTI megkeresésére Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke azt közölte: Gaudi-Nagy Tamás a jegyzőkönyv tanúsága szerint kirívóan sértő, trágár megjegyzéseket tett és fenyegető magatartást tanúsított Borbély Lénárd fideszes képviselővel szemben.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint a hitelesített jegyzőkönyv szerdán napközben lesz elérhető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.