A házelnök szerint a szétdarabolt ellenzék miatt jelenleg nincs igazán "ellenfele a pályán" a Fidesz vezette kormánynak, de nem árt az óvatosság. Kövér László erről a Fidesz százhalombattai szervezetének meghívására, a Pest megyei városban tartott politikai fórumon beszélt szerda este.

A 2014-es országgyűlési választás lehetséges kimenetelét latolgatva a politikus úgy fogalmazott, hogy a Jobbik nem "partiképes", a csekély támogatottságú LMP-ről nem igazán tudni, mit képvisel, a három baloldali párt pedig egymással, illetve pozíciókért küzd.

"Karaktergyilkosságoktól hemzsegő, aljas, lejárató kampányra kell készülni" – hangsúlyozta Kövér, aki szerint a jelenlegi kabinet szeretné a már megkezdett munkát folytatni.

Már csak azért is, mert rengeteg erőfeszítésbe telt 2010 óta az országot visszahozni annak a szakadéknak a széléről, ahová a Gyurcsány-Bajnai kormányok juttatták – közölte.

A lejárató kampány közepette és ellenére "nekünk kell a legkitartóbban és leghatározottabban megszólítanunk a bizonytalanokat", mert elképzelhető, hogy épp rajtuk múlik majd, ki lesz kormányon – mondta a házelnök.

Kövér László az elmúlt esztendők erőfeszítéseit összegezve az "alapoktól", vagyis 2010 nyarától vette sorra, mi mindent kellett tennie a Fidesz által vezetett kabinetnek azért, hogy Magyarországot történetének egyik legsúlyosabb válságából kijuttassa.

Bajnai országlása alatt, amelyhez a talajt Gyurcsány Ferenc készítette elő, kétszeresére nőtt a munkanélküliség, és nem kifejezetten a gazdasági világválság egyenes következményeként, elvesztette az ország gazdasági szuverenitását, holott a baloldali kormány 2002-ben egy kifejezetten felfelé ívelő gazdaságot örökölt meg – mondta.

Szerinte nem szabad elfeledkezni a 2006-os őszi "rendőrterrorról", és ezzel összefüggésben a jogállam megingásáról, vagy a 2008-2009-es, cigányokat ért sorozatgyilkosságról sem.

Volt oka annak, amit a 2010-es választások második fordulójának éjszakáján Orbán Viktor mondott, miszerint élete legnehezebb feladatára készül – hangsúlyozta Kövér, majd szólt az akkor "romokban heverő" gazdaságról, kiemelve a költségvetés 500 milliárdos hiányát.

Hozzátette: Bajnaiék, illetve az EU illetékesei tudtak erről, mégis, amikor az új Fidesz kormány kérte, hogy a súlyos örökség miatt ne kelljen a 4,3 százalékos államháztartási hiányt tartania, nemleges választ kapott.

"Innen indult az úgynevezett unortodox gazdaságpolitika", amelynek lényege, hogy a költségvetési "foltozáshoz" szükséges pénzt a kabinet onnan vette elő, ahonnan korábban még senki: a bankoktól, illetve a multiktól – mondta Kövér László.

Az átalakított közteherviselési rendszer következményeként mindenféle ürüggyel hatalmas támadás zúdult az országra, a nemzetközi pénzvilág, illetve a "nyugati lakkcipőket fényesre nyaló hazai kedvenceik" mindent megtesznek, hogy megint ez utóbbi kör kerüljön hatalomra. Azok, akik az őszödi beszéd szerint is 2006-ban elcsalták a választásokat – tette hozzá a házelnök.

Kövér László a már megkezdett munka folytatásának szükségessége mellett érvelve kijelentette: noha eddig 800 törvényt alkottak és 400 országgyűlési határozatot hoztak, számos teendő lenne még, például a romló demográfiai helyzet javítása érdekében.

Szerinte minden mást ennek a munkának kellene alárendelni, egyébként 2050-re 7-8 millióra fogyhat az ország lélekszáma, és a lakosság fele az 50 évnél idősebbek táborát gyarapíthatja.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Tudjuk köteleslacibácsi, toljátok is rendületlenül éjjel-nappal, mint a kakukkos óra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyuri Géderről
Ha így is lenne, a fideszkdmp a saját módszerével fog szembesülni.
Desischado
Kövérnek is van bőr a képén! Más szemében a szálkát is meglátja, de magukéban a gerendát sem! Ha itt aljas, lejárató kampány lesz... nem lesz, már van! Hála a fityisznek!
kukac50
A Fidesz normális érvelős igaz mondós kampányt nem ismer csak hazug rágalmazókat.
A szóvivőjük csak a másik pártokkal tud foglalkozni,az helyett,hogy arról beszélnének,milyen programjaik vannak.
Nem lesz megszorítás, ennek ellenére 27 fajta adót bevezettek, miket vezetnek ki mennyivel emelkedik az életszínvonal,mit tesznek,hogy ne közmunkában kelljen tengődni 49 ezer forintból családoknak,hanem elfogadható bérért termelő munkában dolgozhassanak.
A versenyszférában miért dolgoznak ma 26 ezerrel kevesebben,mit kormányváltás előtt?
valakiaki
Már megszoktuk tőletek, semmi újat nem mondtál!
hetöndöe
@Dr plágium: Szerintem már 2002 óta nyomják folyamatosan az undorító ocsmányságaikat ezek a fitymaszos rohadékok.
Dr. Felipe
Jaja lőrés szemű csapajev elvtárs. Kik is kezdték az aljas, lejárató kampányt a BKV buszok hátulján?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.