Tilos lesz nyelvet tanítani Magyarországon intézményi akkreditáció, milliós kaució befizetése és napi szintű, rettenetes adminisztráció nélkül. A Fidesz talán legkevésbé közismert, de messze legveszélyesebb és legostobább lépéssorozata zajlik éppen most - írja a Cink.hu véleménycikkében.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Az ész megáll! Ahelyett hogy ingyenessé téve ösztönöznék az embereket az idegen nyelv tanulásra, inkább gátat szabnak neki.Magyarország jobban teljesít, igaz cigus fecalicus???!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tootsy
Igy lesz hermetikusan elzarva Magyarorszag mindentol es mindenkitol, Europa kozepen, a XXI. szazad elejen...
Mar varom a nemzeti nyelvmutyit, amikor majd eleg lesz az, hogy meszaros lorinc befizeti a kauciot, ezert akkreditaciot kap, es elvileg tarthat nyelvoktatast...

Kafka kispalyas volt ezekhez kepest otletelesben...
Jaj szegeny Magyarorszagnak, ha ok csaljak magukat megint a tronra...(Mert epeszu ember mar nem fog rajuk szavazni...)
martinpalermo
@Tootsy: hello:)) hogy vagy?Tényleg nem komplettek--lesz szavazatuk hidd el,de jövőre itt elszabadul a pokol---és utána, mikor kihirdetik a választási eredményt azonnal csalást kiállt a vesztes:)))
Tootsy
@martinpalermo: Szia, Kedves,... Es igaza lesz a csalast kialtonak, mert ha a fideSS nyer, akkor tuti, hogy csaltak, ha az ellenzek, akkor is, mert most is latni, hogy nincs akkora tamogatottsaguk, szavazokepes nepesseg mogottuk, akikkel folenyesen nyerhetnenek... Tehat nekik is valamilyen modon csalniuk kell,... Bar a "kegyes csalas" fogalma mintha elfogadott lenne a magyar erkolcsok szerint, nemde?...:o))
dr. prédikátor
Az ész megáll! Ahelyett hogy ingyenessé téve ösztönöznék az embereket az idegen nyelv tanulásra, inkább gátat szabnak neki.Magyarország jobban teljesít, igaz cigus fecalicus???!!!
martinpalermo
@Tootsy: szia aranyos---olyan mint magyar erkölcsök---nem léteznek a politikában,,,és bizony sokan, így csak nézünk ki a fejünkből a csodálkozástól,hogy,ilyen lopás létezhet---lételemük:)))
Boszi27
Már jeleztem egy másik erről szólócikknél, hogy ez ifjúság elleni bűncselekmény. Mi más lehetne az az intézkedés, ami gátolja vagy nehezíti a kor követelményeinek megfelelő tudás megszerzését. A szemétségben teljesítünk a legjobban.
Tootsy
@martinpalermo: Igazad lehet, talan nem is magyar erkolcsot, hanem magyar kulturat akartam irni (nyugtass meg, hogy olyan van, legalabb elmeletileg, UGYE?...)
(Tudod, arra a "kulturara" gondolok pl. hogy az "Asszony verve, a penz szamolva jo" (ezert aztan a magyar virtus HELYESLI novero balogh tettet, mert olyan jo "magyarosan" viselkedett, ahogy mondjuk meg a betyarvilagban SEM...), es amelyik kultura (es magyarnota szerint) "Az asszony ha beteg is, kelljen fel, fozze meg a vacsorat, ugy varja-varja, ugy varja ,varja haza az urat" (silbert13 jobban tudja. ezt a notat..:o)). Ahol ez volt a feudalista alapallas, ("kultura"?), ott hova fejlodhetett volna egy putriban szuletett ciganygyerek?
Csizmás Kond
Röviden és csendben...nem a nyelvtanulást tiltják, hanem az akármilyen gyütt-ment nyelvtanárok törvényességét.
Csak itt a propin olvasgatva megláthatjátok hány balkezes nyelvvizsgás fordít, ír cikket amit előbb ki kell találni hogy megértsd...
martinpalermo
@Tootsy: Kultúra,Nehezen észrevehetően de van--főleg zeneisége jó ennek a nemzetnek.Fordított világ van,a kultúra,nagykövetei--nem igazán jelentős emberek.Most is felmondott egy fejes--kinek még érettségivel sem rendelkezett,és miniszter ,volt,pocsolyát csinált tavaly a Balatonból---idén pedig a Tisza tóval tréningezik-jóllehet ez nem egy kultúr barom.De a kúltura körül is pozíció harcok vannak megállás nélkül.:))látom azért a mulatóst nem feledted el:)))))
Tootsy
@Csizmás Kond: Ebben most kar volt velemenyt nyilvanitanod, mert pl. a legjobb baratnom, aki rakos, amde ket nyelvbol egyetemi diplomaja van, nyelvtanarkent elt addig, mig az Anyukajat nem kellett foallasban otthon 10 evig apolnia, de most keptelen elmenni dolgozni a rossz fizikai allapota miatt, ezzel az uj rendelkezessel meg a lehetoseget is elvettek tole annak, hogy legalabb nehany tanitvanya legyen. Egyebkent szinkrontolmacskent is dolgozott 30 evvel ezelott, dislexiasokat is tanitott - SIKERREL! -, sot, kulfoldieket is tanitott magyarra, akik egy kukkot sem beszeltek semmilyen mas nyelven a sajatjukon kivul. Oneki minden papirja igazi es legmagasabb szintu, de egyenlore a gyogyszerei kivaltasa es egy villamosberlet vasarlasa is gondot okoz neki, nemhogy millios kauciot tegyen le olyanok otletere, akik magyarul is makognak, mint pl. az ex "alamfo", a doktori diplomas. Talalj ki valami mast ennek a baromsagnak a vedelmeben, ha tudsz.
Tootsy
@martinpalermo: Tudod, az elso ferjem gyakorolni akarta ezen jogat, vagyishogy az "asszony verve..."...:o(( Mit ne mondjak, nagyon gyorsan otthagytam,...
A zenei eletrol csak annyit: ezt tudom, de amig Akos a nagy muvesz-zeneszerzo, asszem, nem leszek buszke meg szegeny Kodalyra sem,... (Pedig hogy imadtam enekelni az altalanosban is, meg a konziban is a korusmuveit...:o))
martinpalermo
@Tootsy: :(( téged vert a férjed ?uram- atyám ezt nem tudtam,sajnálom:((A vak egere!!! Nézd, a zene világa nagyon színes,s ha nincs is már meg az a régi,művészeti élénkség,vannak kik ,nem vetik oda az enyészetnek.Persze az én véleményem--nincs zenei műveltséggel megtámogatva,viszont az megadatott,hogy különbséget tudjak tenni--az igazi és a rettenetes között!zenében is.
Tootsy
@martinpalermo: Ne ijedj meg, csak meg AKART EGYSZER utni, es masnap szepen becsomagoltam, es otthagytam ot. Annyi volt a "bunom", hogy hortobagyi palacsintat csinaltam aznap, es o ingerulten es faradtan jott haza, megkerdezte, mi a kaja, mire en mondtam a fenti nevet, mire belem akart rugni, mikozben azt harsogta, hogy neki ilyen vendegloi kajat ne csinaljak, csak porkoltet meg sulthust, rantotthust,... (Karatezott, tehat egy joliranyzott veserugast akart velem maganszorgalombol gyakorolni, en sirdogalva bementem a haloba, aztan elaludtam, o viszont bezabalta az egesz jenaiba es a sutobe bekeszitett kajat. O 196 centi magas volt, en meg mindig csak 152. Ennyit arrol, hogy ki mit visel el. Egy nonek sem kell elturni, hogy egy ferfi durva legyen vele. Minden nonek van vesztenivaloja, ha egy garazda, durva emberrel marad, akar felelembol, akar szamitasbol...)
martinpalermo
@Tootsy: Aranyos kicsi nő.Ez így leírva is durva,és nehezen érthető.Hogy mi ,és hogyan fáj, azt csak az tudja akinek a lelkét,s( testét )így összetörik,és látom, mint egy hátizsákot vitted távol hazádtól is.:((Persze az lenne az igaz mit írtál---de haza csak ott van hol jog is van---de meg is lehetne fordítani---nálunk szabad a vásár--Tiborc panasza,csak "nyafogás" volt ahhoz képest amikről mostanság panaszra nyithatná száját.Remélem az író,és a kor szelleme megbocsájtja merészségemet:))
kiskutyauto
Magyarok! Meddig tűrjük még ezt a kommunáci agyhalált, ami tombol-rombol a hazánkban? Talpra magyar!
Csizmás Kond
@Tootsy: Kezdjük ezzel: "Ebben most kar volt velemenyt nyilvanitanod"
Miért volt kár ?...neked miért nem kár ?
...szerintem mást akartál írni csak nem tudtad helyesen kifejezni magadat.
Továbbá, nem tudom a pontos tervezetet, de ahhoz, hogy valaki nyelvoktatásról hiteles diplomát adjon ,vagy általa lefordított szöveget hitelesítsen oda valamivel több kell mint egy diploma...és hogy jobban megértsd pl egy gépkocsivezető a sikeres vizsgája után akár oktatói állást is vállalhat.
Csizmás Kond
@Tootsy: Ja és kimaradt a barátnőd...kérlek azért senki nem hibás, hogy ő gondoznia kellett az anyukáját, és azt sem hiszem, hogy attól került volna rossz fizikai állapotba. Azt sem lehet senkinek a szemére vetni, hogy nem talál megfelelő munkahelyet.
...és ahogy én értelmeztem tanítani taníthat csak nem adhat elismervényt, valami olyasmi ez is mint a földpályázat, ahol az aki pályázik és nyer nem föltétlen kapál.
Dr. Felipe
Nem baj, hergeljék csak maguk ellen a nyelvtanárokat is. A szavazás napján majd visszavághatnak a rohadék fideSSnek.
Tootsy
@Csizmás Kond: Nem tanithat ELVIEKBEN az uj torveny szerint, mert keptelen milliokat kaucionak letenni, mint nagyon sok mas nyelvtanar sem.
Nem Neki kell adnia a diplomat, hanem a mindig is mukodesben levo nyelvvizsga-bizottsagnak, akik elott MINDENKINEK vizsgaznia kell, aki hivatalosan akar egy nyelvrol papirt szerezni. Akkor nem ertetted, amit irtam, sajnalom. Pedig vilagos volt , amit irtam: egy tollvonassal vagtak el a tanitas lehetosegetol, adminisztrative , es olyan emberek, akik eletukben nem beszeltek egy szot sem mas nyelven, csak eppen a partallasuk miatt most torvenyhozoi helyzetbe kerultek, es hulyesegeket fektetnek le megtamadhatatlan torvenykent. En egy szoval sem mondtam, hogy a baratnom a papirkiadastol esett volna el. O "csak" a nemet es francia nyelv hivatalos oktatasatol esett el addig, amig ez az eszement torveny eletben van.
Csizmás Kond
@Tootsy:
De taníthat csak nem magántanárként, hanem intézményként.
darwin
@Csizmás Kond: Harmadszor is mondjuk:intézményként,milliós kaucióért.Kisember ezt nem tudja kifizetni,csak a csókosok.
Egyébként szólj,hogy ne erőlködjünk,nem is akarod érteni.
hattorihanna
Jólvan fidesz csürhe,rúgjatok a nyelvtanárokba is,még kevesebb szavazópolgár nektek,én csak örülök ennek.Nem sok olyan réteg van már akibe még nem kötöttetek bele,csak így tovább kedves barátaim...
Tootsy
@Csizmás Kond: Nem erted? Most irtam le, hogy rakos, a rakgyogyszertol es az eros szteroidoktol az osszes izulete fel van dagadva, nem hajlanak a vegtagjai, allandoan vizhajtot kell szednie. O nem tud elmenni SEMMILYEN intezmenybe sem, mert fizikailag keptelen, a lakasat is csak segitseggel tudja elhagyni. Annak viszont nem lenne akadalya, hogy nyelvvizsgara keszulo diakokat tanitson OTTHON, de most ettol a lehetosegtol esett el, mint szellemi szabadfoglalkozasu, amde rokkant raktulelo. Melyik resze nem volt vilagos a bejegyzesemnek?
Tootsy
@darwin: Koszi, de ugy latszik, cirmos ma felvette a "nem ertem, mert nem akarom megerteni" hozzaallasat, ezekbol szoktak lenni a parttalan bejegyzes-valtasok...
O a Mamaja halala utani gyasztol kapott pszichoszomatikus hatterrel mellrakot, megmutottek, kemot, extra meretu sugarazast kapott (5x5 kezelest), majd meregeros szteroidot. A sugarzassal elegettek az egyik tudolebenyet, igy, ha meg tudna is konnyen mozogni, keves mozgas utan is alig kap levegot. Meg nincs 60 eves, egyedul el, oriasi tudassal, kivalo referenciakkal. Szerinted - ha szukseg lenne ra- milyen megoldast javasolna ezek ismereteben Neki a cirmos? Mert nem hogy egy "intezmenybe", de a sarki kozertbe sem kepes lemenni segitseg nelkul.

Koszonom az egyutterzo bejegyzesedet. A tavolsag tehetetlensege duhong bennem, plane igy, Karacsony tajekan.
silber13
@Tootsy: Hello Tootsy! Ne is erőlködj, soha nem fogja megérteni, mert nem akarja megérteni. Ő az " advocatus diaboli " szerepében tetszeleg.
Tootsy
@silber13: Szia Dragam, tudom, igazad van, mar nem is fogok semmit sem valaszolni erre, mert csak falrahanyt borso, eleg az, ha az erdekeltek tudjak majd annakidejen, hogy hova huzzak be az X-et. Es meg sajnos akkor sem lehetnek biztosak az ellenzek gyozelmeben, mert a fideSS meg finkelstein "ur" gondoskodnak arrol, hogy jo sok X keruljon az o oldalukra is. (Termeszetesen atlathatatlan csalassal).
Csizmás Kond
@darwin: Ha unod akkor ne erőltesd magad...
Amúgy az a milliós kaució nem biztos, hogy milliós, sőt biztos nem milliós csak a hecc kedvéért annyi. Amúgy a tanítás az legyen valami formában központosítva, ugyanis ha minden magántanár a saját ízlése szerint tanít, fordít akkor az olyan is.
Csizmás Kond
@Tootsy: Az intézmény lehet a saját hálószobája is...tehát ki az értetlen ?
...és a rákot pszichés úton nem lehet elkapni...és azt javasolom neki, hogy ha már megérte a 60 évet akkor törődjön az egészségével és a fő foglalkozása a pihenés legyen.
dr. prédikátor
@Tootsy: Te egy bozgor macskát akarsz meggyőzni?? Ne fáradj vele, nem éri meg.
darwin
@Csizmás Kond: Ha nem milliós,akkor több százezer.Már csak a sz@r nincs megvámolva.
Ezenkívül szörnyű,hogy már minden lépésünk szabályozva van.Miért ne mehetnék én a szomszéd lányhoz nyelvet tanulni,aki most jött haza több év után külföldről?Ha nekem jó ez a színvonal,akkor mi a francot akarnak?
Egyébként a rák mindig pszichés eredetű.
soljanka
csak csendben merem jelezni, hogy a nyelviskolák környékén uralkodó állapotok már rég megértek valami szabályozásra!!!
Nem a fenti módon persze, hiszen ez agyrém, amit már megint kitaláltak.
De az igaz, hogy iszonyú sok a magát nyelviskolának tituláló szerveződés, a lakatos- bocsi a lakatosoktól- által vezetett nyelvoktató centrumtól, a szélhámos szektákig mindenki foglalkozhat nyelvoktatással.
És a mostani tervezet ezt továbbra sem zárja ki.
Csak egy konkrét adat: tanulók által befizetett összeg: 1920 000 Ft. Tankönyv: 24 000 Ft
Nyelvtanárnak kifizetett összeg: 180 000 Ft. (járulék nincs, mert számlát ad)
3 hónapra 1.700 000 Ft - egy tanfolyamra!!!
És akkor még jó a példa, mert legalább kifizették a tanárt.
Csizmás Kond
@darwin: Szabályok nélkül anarchia lenne.
A vám meg egyik megélhetési formája az államnak mivel más jövedelmi forrása újabban nem lehet.
Tanulhatsz bárhol nyelvet csak diplomát nem szerezhetsz ennek ez a lényege.
Te is taníthatsz, csak ha nem fizeted le az ahhoz szükséges kauciót akkor azt senki sem fogja értékelni, vagyis lehet megtanítasz engemet valamilyen nyelvre de az én nem tudom senkivel elfogadtatni hivatalosan.
A tanítás mindig is mesteri munka volt és annak örökké is meg volt az ára. Régebben sem tanított bárki csak az aki azért engedélyt váltott ki, vagyis egyféle intézményesített formában.
darwin
@Csizmás Kond: Ezt a mondatot én mondom mindenkinek és nagyon egyetértek:Szabályok nélkül anarchia lenne.Kellenek a szabályok ,miheztartás végett.De ha túl sok a szabály,beindul az ellenállás :még a jó és fontos szabályokat is meg akarják szegni,mert irritálja az embereket.
Csizmás Kond
@darwin: A szabályok sokasága attól függ, hogy azok mennyire hígak, vagyis mennyire kell bizonyos felfogásokat kielégítsen. A szabályok mindig valamilyen kilengések ellensúlyozására születnek. A szabály egyféle gát és azt átlépni mindig is következménnyel járt. Aki a szabályok megszegését sportnak tartja annak mindegy hány van mindig átlépi.
...na de ez végtelen...
Tootsy
@Pálinkafőző Rézüst: Latom, hogy rohogsz, Te kis csibesz!,...:o)) Majd reagalok, ha hazajottem a melobol, de most rohanok. Szep almokat!...:o)))
Tootsy
@Pálinkafőző Rézüst: Szia, Kedves, szoval csak Neked irom ezt, mert Te megerted: 1/ A rakot nem lehet "elkapni" mert az nem egy fertozo betegseg, hanem pszichoszomatikus modon alakul ki,ha depresszioban vagy eros stresszhatasban vagyunk vagy gyaszolunk, az immunrendszerunk szinte nullara csokken, ekkor tamadnak a raksejtek. 2/ A haloszoba sohasem lehet "intezmeny", valamint egy magan nyelvtanar sem tanit a haloszobajaban, kivetel, ha a holgy k@rva es epp a francia nyelv rejtelmeibe vezeti be a gyanutlan diakot. 3/ A naponta praktizalo nyelvtanarok NEM adnak ki semmifele papirt, bizonyitvanyt, CSAK FELKESZITIK a tanulokat az allami nyelvvizsgara. 4/ A millios kaucio akkor is rengeteg, ha valojaban csak par szazezret, vagy akarcsak 100 ezret jelent, mert a semmire egy nyelvtanarnak sincs felesleges kidobnivalo penze. 5/ Amiert ezt a hulye rendelkezest akarjak bevezetni, azert NEM a nyelvtanarokat, hanem a korrupt nyelvvizsga-biztosokat kell jol v@lagbarugni, mert ok vettek fel jogtalanul a penzt a nyelvvizsgak igazolasarol, aki pedig fizetett ezekert, az azert tette ezt, mert tobbletjovedelemhez akart jutni egy ervenyes nyelvvizsgaval.
Tootsy
@Pálinkafőző Rézüst: Mar irtam valahol, a buntetes rendkivuol egyszeru lenne: aki penzert vette a nyelvvizsgajat azert, hogy magasabb fizetesi kategoriaba keruljon a munkahelyen, azt szepen kivinnem abba az orszagba, aminek a nyelven "allitolag" beszel, es otthagynam oket egy filler es utlevel nelkul... Ha hazatalalnak, megtarthatjak a bizonyitvanyukat, mert nyelvtudassal ki tudtak magyarazni magukat. Ha nem, akkor maradjanak csak ott, ahol vannak, nem kar ertuk...
Pálinkafőző Rézüst
@Tootsy: köszönöm a belém vetett bizalmadat, én megértettem, amit írtál..:))
A fiam pl. a felsőfokú nyelvvizsgáit az adott országban tette le. Az angolt Angliában, a spanyolt Spanyolhonban, az oroszt most intézi jövő nyárra. Ha ezt államilag finanszíroznák, minimális lenne a csalás lehetősége, a minőségről nem is beszélve!
De ennek a hernyó bandának tudatlan, terelhető birkákra van szüksége, és jó úton haladnak e téren! Sajnos...:(((
kkalman
Előre a tudatlanság orbáni útján! Éljen a dicsőséges birkalét, melynek nyelve: beeeee!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.