A büntetőjogi felelősség megállapítása után kezdhetné meg működését az a parlamenti vizsgálóbizottság, amely az állami adóhatóság 2002 és 2013 közötti kiemelt adózókkal kapcsolatos gyakorlatát vizsgálná. Az erről szóló bizottsági módosító indítvány benyújtásáról hétfőn döntött az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága.

A vizsgálóbizottság létrehozását Schiffer András (LMP) és Ángyán József (független) kezdeményezte, ahhoz összegyűjtötték a szükséges 78 képviselői aláírást. Az aláírásgyűjtő lapokat az LMP-sek mellett, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért politikusai, illetve független képviselők írták alá.

A vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot az alkotmányügyi bizottság egyhangúlag meghozott döntésével tárgysorozatba vette és általános vitára alkalmasnak találta. Döntött arról is, hogy bizottsági módosító indítványt nyújtanak be, miszerint az országgyűlési törvényre tekintettel az Országgyűlés megállapítja, hogy a vizsgálat tárgyában büntetőeljárás van folyamatban, így a bizottság működése megkezdésének előfeltétele, hogy a hivatkozott eljárás eredménnyel lezáruljon. A bizottság ennek megfelelően akkor kezdi meg a működését, ha a vizsgálat tárgyában indult büntetőeljárás büntetőjogi felelősséget állapít meg.

Az országgyűlési törvény szerint a vizsgálóbizottság vizsgálatának tárgya nem terjedhet ki olyan ügyre, amely folyamatban lévő büntető-, szabálysértési, polgári vagy hatósági eljárás tárgya.

Az előterjesztő Schiffer András a bizottsági vitában hangsúlyozta, hogy a vizsgálóbizottság tevékenysége nem vonatkozna folyamatban lévő büntetőügyre. Egy parlamenti vizsgálóbizottság nem veheti át a nyomozó hatóságok szerepét – tette hozzá. Arra kíváncsiak, hogy 2002-től korábbi vagy jelenlegi kormányzati személyek konkrét adóügyekben adtak-e utasításokat. Továbbá arra is, hogy az adóhatóság átalakítása mennyiben tette lehetővé azt, amit Horváth András volt adóhatósági munkatárs jelentésében leírt – közölte.

Szerinte alapvető nemzetgazdasági érdek megvizsgálni, hogy az adóhatóság szervezeti rendszere kellő hatékonysággal zárja ki az ilyen volumenű családosakat.

A képviselő nem támogatta a bizottsági módosító indítvány benyújtását, mert szerinte az a vizsgálóbizottság "kiherélését" jelenti, és azt is, hogy ebben a ciklusban nem fog létrejönni a testület és a Fidesz nem akarja kivizsgálni az ügyet. Többször is hangsúlyozta, hogy ebben a kérdésben nincs büntetőeljárás, ha olyan kérdésbe ütközne a vizsgálóbizottság tevékenysége, amelyben büntetőeljárás folyik, akkor meg kell állítani a vizsgálatot.

Gulyás Gergely (Fidesz) az országgyűlési törvény vonatkozó rendelkezésére utalva úgy értékelte, az ellenzékiek arra tesznek kísérletet, hogy a törvénybe az MSZP javaslatára bekerült rendelkezést megszegjék. Az ügy azért került elő, mert Horváth András azzal vádolta meg az adóhivatalt, hogy szemet hunyt áfacsalások miatt, emiatt büntetőeljárás van folyamatban. Fontosnak tartják a politikai tanulságok levonását – folytatta –, ezért javasolják a módosító indítvány benyújtását: legyen vizsgálóbizottság, de csak ha a büntetőeljárás lezárul.

Szerinte az ellenzéki képviselők azt a téves látszatot keltik, mintha a Horváth András által megfogalmazott vádak kivizsgálásra a bizottság alkalmas lenne.

Bárándy Gergely (MSZP) szerint a kormánypárti képviselők újabb és újabb indokokat keresnek, miért ne kelljen kivizsgálni egy ilyen ügyet. Hozzátette: a büntetőügy semmilyen szempontból nem akadályozza azt, hogy egy rendszerszintűen rossz, korrupt működésre az Országgyűlés megkeresse a választ, hogy azt meg lehessen szüntetni.

A bizottsági módosító indítványt szégyennek nevezte, mivel szerinte a büntetőeljárás hosszú évekig is eltarthat, így testület sem nem állhat fel hosszú évekig.

Staudt Gábor (Jobbik) trükkösnek nevezte a módosító javaslatot, mert az ad is valamit, de úgy, hogy mégsem ad semmit, sőt az idők végezetéig el lehet húzni a bizottság felállítását. Ha a büntetőjogi felelősség megállapítása megtörténik, utána minek vizsgálóbizottságot felállítani? – kérdezte.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Normális, demokratikus országban már Horváth András bejelentése
alapján aznap az Ügyészségnek kellett volna elinditani a
nyomozást, és nem hagyni hetekig, hónapokig húzni,
halasztani...Vagy el fognak tünni a bizonyítékok, vagy
elévül...ugyanis jön a Karácsony !!! Menekül a felelösség
elöl mindenki, aki az ügyben érintett !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hallgatag
Normális, demokratikus országban már Horváth András bejelentése
alapján aznap az Ügyészségnek kellett volna elinditani a
nyomozást, és nem hagyni hetekig, hónapokig húzni,
halasztani...Vagy el fognak tünni a bizonyítékok, vagy
elévül...ugyanis jön a Karácsony !!! Menekül a felelösség
elöl mindenki, aki az ügyben érintett !!!
hallgatag
..." Staudt Gábor (Jobbik) trükkösnek nevezte a módosító javaslatot, mert az ad is valamit, de úgy, hogy mégsem ad semmit, sőt az idők végezetéig el lehet húzni a bizottság felállítását. Ha a büntetőjogi felelősség megállapítása megtörténik, utána minek vizsgálóbizottságot felállítani? – kérdezte..."
Na ez az igazi indok...van a Jobbiknál is ész, nem is kevés !!!
A fidesz csak csüri-csavarja, idöt húz !!!
ila51
Szerinte alapvető nemzetgazdasági érdek megvizsgálni, hogy az adóhatóság szervezeti rendszere kellő hatékonysággal zárja ki az ilyen volumenű családosakat.
...csalásokat...
Nyugi , nincs már nemzeti vagyon sem ! :(
human
Érdekes. Pedig a FIDESZ mekkorát nyerhetne ezzel az üggyel. Évtizedekre bebetonozná magát. De Rogán inkább a luxusribanccal van elfoglalva dajcs meg egy weboldallal.
ila51
@Pálinkafőző Rézüst: azzal vannak körbe bástyázva , hogy ne lehessen belekotyelni , ilyen H A -knak :( sajnos
Mobil123
@hallgatag: 16:15 hsz. Addig el lehet tüntetni mindent.Sőt törvényt is lehet gyors alkotni hogy 80 évre titkos.
Pálinkafőző Rézüst
@Mobil123: lesz még egy hosszú bitek éjszakája.
hallgatag
@Mobil123: Bassssssszus !!! Erre nem is gondoltam...
De a titok addig titok, amig egy ember tudja !!!
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: @hallgatag: Fiúk! :-)) Volt és van az a pénz!! Ti is tudjátok!
kedwes
@hallgatag: Csak annyi idő kell, amíg törvény lesz rá!
bakegya
Korrupt takargatás. Még el is hiszi valaki hogy ezek itt nem az újabb egypártrendszer diktatúráját nyomják !
hajhagyma
@hallgatag: egy normális országban igen ...de egy enyirre bovli vezetők bovli országában már nincs igy...
hajhagyma
@hajhagyma: az egész MAGYARORSZÁG egy nagy nagy bovli ...az is volt az is és az is lesz...
Tekla
@hallgatag: Ebben az országban az is titok amit 10 millióan tudnak ,mert ki merné azt mondani ,hogy nem?
szablyafűrész
Van egy olyan érzésem,hogy a fidesznyiken belül van egy Nemzeti Elsikálási Bizottság, mert ennyire kelletlenül még nem álltak neki semminek, mint ennek a szagos NAV-ügynek !

Rezeg a léc a csókosok körül, te meg fizesd az adókat csendesen, mert leszopatnak - rendesen !

Mennyit “nyúl le” az állam a fizetésekből 2013-ban?

Mivel sok állampolgárnak a számítás menetéről sincs fogalma, részletesen bemutatom, hogyan lehet kiszámolni. (Léteznek bérkalkulátorok is, de azok nem mutatják meg a munkáltató terheit és az összefüggéseket.) A számított adatok 0 gyerek esetén érvényesek.

Bruttó fizetésed: 150 ezer Ft (ebből lejön)

Nyugdíjjárulék (10%): 150.000 x 0,1 = 15.000 Ft
SZJA (16%): 150.000 x 0,16 = 24.000 Ft
Egészségbiztosítási- és munkaerő piaci járulék (8,5%), ami áll természetbeni egbizt. járulék (4%) +pénzbeli egbizt. járulék (3%) + munkaerő-piaci járulék (1,5%): 150.000 X 0,085 = 12.750 Ft

Nettó bér: 98.250 Ft (Az államhoz került eddig: 51.750 Ft)

Itt nem áll meg a történet, mert a munkáltatót további költségek terhelik a Bruttó fizetéseden felül:

Szociális hozzájárulási adó (27%): 150.000 x 0,27 = 40.500 Ft
Szakképzési hozzájárulás (1,5%): 150.000 x 0,015 = 2250 Ft

Összesen: 42.750 Ft (Ez is az államhoz került). És most jön az érdekes, a munkáltató terhei: 150.000 Ft (a bruttó fizetésed) + 42.750 (további járulékok) = 192.750 Ft!! Amiből te megkapsz: 98.250 Ft-ot! (Most már látod, miért nem jelent be a főnököd téged, ezzel megspórol magának majdnem 100.000 forintot! (Az már más kérdés, hogy bunkó módon a munkaadó a munkavállalónak a feketemunkáért cserébe nem ad semmi kárpótlást, hogy pl. nem lesz nyugdíjad, mert nem jelent be! Kb. örülj, hogy dolgozhatsz 6 ember helyett feketén, és fogd be a pofád!) Szép országunk ékköve.
Azt hiszed, vége? Még mindig nincs vége!

Itt a folytatás:
(iksz.beszolunk.hu/picsaba-fizetunk-ennyi-adot-ha-nincs-latszata-friss-adatokkal/#)
szablyafűrész
folytatás:

Azt hiszed, vége? Még mindig nincs vége!

Mert további adókat fizet ki a magánszemély! Az áfán túl is van ám élet! Ügye tudsz a telefonadóról, amit a szolgáltatók úgy áthárítottak az emberekre, mint a bakfitty. Valamint a tranzakciós adó pl. a banki átutalások után. Ha hamburgert eszel, öntetként chips adóval kell jóllaknod. Gyors sorolásként: fizetendő még telekadó, építményadó, kommunális adó, különböző illetékbélyegek az ügyintézések után, és ha ezek után maradt pénzed nyaralásra, akkor Te fizeted az IFA-t, vagyis az idegenforgalmi adót is, ez éjszakánként 450 Ft-tal emeli a szállásköltségedet. Ha olyan élvezeti “szerekkel” élsz, mint alkohol, cigaretta, benzin, akkor jövedéki adó is téged terhel!

Mennyi a benzin adótartalma? Több mint 50% az áfával együtt, anélkül több mint 30%! Közútjaink persze a római korból visszamaradt macskaköves szekérközlekedőkkel vívnak minőségi versenyt.

És ha valakinek még mindig maradt volna valami, miután kifizette autója után a gépjárműadót is, behelyezve a bankba megtakarítását kamatadó terheli (augusztustól emelt mértékkel, 22%-os a kamatadó! A rengeteg elvonás utáni kis megtakarításod után is még-még-még-még elvonnak! Csoda, hogy élhetetlen országban élünk? De nem elég a a kamatadó, mert miután a fidesz odaadta az 500 milliárdot a gazdagoknak, és ostobaságival csökkentette a fogyasztást az országban, észrevette, hogy nincs mani a kasszában még ez a sok adó mellett sem… Hát a bankbetétek, bankszámlák után már egészségügyi hozzájárulást is köll fizetni, 6%-os kulccsal.

Tovább olvasva a link tartalmát, azt is megtudod, hogyan csinálják ezt a világ boldogabbik felén, ahol nincsenek elmebeteg orbánok és eltolcsyk !

Tehát: (iksz.beszolunk.hu/picsaba-fizetunk-ennyi-adot-ha-nincs-latszata-friss-ada
stone
Szembe megy a fidesz sajátmagával.
A Tocsik - ügyet ők vizsgálták (D. Tomi volt a biz. elnök)
Ezt követően indultak eljárások...
Tehát mi a sorrend?
világlátó
A közvetlen és a közvetett függés és az érintettség olyan régre és mélyre mutat, hogy emiatt mindenki, aki a rendszerváltás óta a politikai és a gazdasági vezetés része volt , NEM ÉRDEKELT sem a rendőrség - ügyészség - bírósági, sem a parlamenti bizottság által történő vizsgálódásokban. A most hepciáskodók a saját kampányukhoz kívánnak általában és örökké embertömegeket megnyerni, akik általában és örökké értelmetlenségükről és csak a folytonos elégedetlenségükről hiresültek el környezetükben. Nem hinném hogy általuk jutnánk előbbre. Azt hiszem ebben a kérdésben kivételesen , gyorsan összezárnak a pártok és olyan megoldás születhet, ami eddiog volt , az volt, de 2014.április 6. a után ez már nem fog tovább így folytatódni.
De addig még kell egy kis dugipénz a kampányra. Ugye megértitek?
tas0125
Szablyafűrész! Ez mind igaz! De ne feledd, ezt hagyták neked itt a tieid. De mond te okos Berci, ha elüt a villamos, infarktust kapsz a sok okoskodástól, megtalál -egyre gyakoribb- a gonosz tumor, amelyet már nálunk cca 40 %.ban gyógyítanak, ha befizeted az adót. Miből gondolod,hogy neked ingyen jár. Ti hőbörögtök legtöbbet,és hozzád hasonló okos tojások,hogy például csökkent a gyógyszer kassza, etc..
bakegya
@tas0125:ugyanmár kedves barátunk,csak lazán dobd össze azt a jópár milliárdot aminek ezek a száguldó gazdaságos meggazdagodásuk tetején magánvagyonként csücsülnek!-de tudod mit. szólj ha kevés lesz az oxigén a csövön,nem fogok hőbörögni,kapsz az enyémből is,nem csak az államilag bekorlátozott listásból elhalálozási sorrendben
hogy tovább kampányolhass mindhalálig szeretett vezéred dicsőséges nem csak áfacsalóinak meggazdagodásán.A haza majd attól fényre derül...ahogy a fidesz allérok adakoznak neked is és a határon túliaknak is alamizsnát dobva...cipősdobozban.
keresztapa
Normálisan gondolkozó tudja, hogy a bizottság felállítása az csak arra van kitalálva, hogy az ügy ellegyen laposítva, következmény nélkül, bohóckodás, időhúzás. A bizottságnak milyen törvényes intézkedési jog köre van. SEMMI. Az illető vagy elmegy, hülyére venni a bizottságot, vagy el sem megy. Igazmondási kötelezettsége nincs. Akkor kinek, minek jó a bizottsági semmittevés a bizottság minden tagja külön juttatásba részesül, fizetésén kívül. El üldögélnek a langyos semmitevéssel, a bizottsági munka égisze alatt. Semmi felelősség nem terheli a bizottságot!
bretagne
@Pálinkafőző Rézüst: Csak az a baj, hogy kimásznak belőle!
Özv. Bármi Áronné
Ha mindenki tudná mekkora tárháza an a könyvelők által ismert és alkalmazott praktikáknak akkor sokan leülnének.
De jobb is ha a köz tudatlan, mert a demoralizált társadalmat könnyebb amúgy is megvezetni.
hattorihanna
@hallgatag: Én is pont erre gondoltam elsőként.Már fejeknek kellenne hullaniuk,nyomozóknak letartóztatni,megbilincselve elvinni.Ehelyett ezt a szerencsétlen embert,aki az eddigi egyetlen becsületes ember a nav-nál,ezt próbálják megfélemlíteni,kicsinálni.Szégyen hogy ez törtéhet ebben az országban.Nem érdekel hogy fideszes,vagy mszp-s,de aki részt vett ebben a rohadt nagy csalásban,de bűnhődjenek meg!Ha ezt is el tusolják,én sem fogok adót fizetni soha többé.
hattorihanna
Ezt is érdemes végigolvasni,hihetetlen ami itt folyik:

iksz.beszolunk.hu/bizonyitek-hogy-az-mszp-es-fidesz-ugyanaz-a-part-ekozben-a-magyar-egymast-oli/
Lassan már tényleg nem marad senki akire szavazhatna az ember..
hajhagyma
ha valaki nem tudná akkor én vagyok a RÁKOS új néven
világlátó
@hattorihanna: Végig olvastam, egy - egy részt többször is.Mindig voltak kétségeim, de úgy akartam hinni, , azok akik a munkásmozgalom tisztakezü örökösei , lánglelkü és nincstelen forradalmárai hagyatékával lettek a hazai szocialisták, közülük sokan kommunisták, nem juthatnak el idáig. Most öregségemre azt kell megérnem, ezek elárulták az ügyet, apáikat, nagyapáikat és ugyanolyan harácsoló, telhetetlen, tolvajokká lettek, mint akikről valaha tanúltunk, a rothadó kapitalizmus cilinderes, szivaros, potrohos kapitalistákról.Aki még nem olvasta, tegye meg,mert érdemes. Kitűnő gyűjtemény, alaposan elgondolkodtató így száz nappal a választások előtt.Köszönjük.
szablyafűrész
@tas0125: Ezt neked karácsonyra - mert megérdemled ! ( Az "enyéimről" pedig fogalmad sincs! )

Dr.Bajnai Gordon:
- végzettsége: közgazdász,jogász
- eddigi munkahelyeinek száma 12
- legmagasabb tudományos fokozata Ph.D.
- egyetemek, főiskolák, akadémiák, oktatási intézmények,ahol oktatott:
- Columbia, John Hopkins, Corvinus, Zürich, Közép-Európai Egyetem,
- Nyelvtudás: angol szakmai felsőfok, német általános felsőfok,
- Tudományos publikációk száma: 53
- 1 Ft-ért volt min. elnök, akkori 1,2 milliós fizetését rászorulókat támogató szervezeteknek utalta át,
- 10 hónap alatt 7 befektetővel szerződött (pl. Bosch, Merci, Müller…..)
- Kormányzása idején 190 – 220 Ft. között a Frank
- 3.5 – 5.5 % közötti államadóssá-csökkenés
- Nettó minimálbér ( végz.nélkülieknek) 64.000 HUF
- Nettó min.bér (szakmunkás) 100.500. HUF ( 5 év m.viszony után)
- Nem történt rezsidíj-emelés
- Új munkahelyek és befektetések ( Bosch, Merci, IKT, Audi és Opel bővítés
- 32.000 új munkahely a versenyszférában,
- Euro 265 Ft.
- Besorolás: „ AA „
- Megszerzett jogaiktól megfosztott orvosok, tanárok, rendvédelmisek, rokkantak, bányászok száma: 0 !

Dr.Orbán Viktor:
- végzettsége: jogász
- eddigi munkahelyeinek száma: 2 (?)
- legmagasabb tudományos fokozata: -
- egyetemek, főiskolák, akadémiák, oktatási intézmények, ahol oktatott: -
- nyelvtudás: - angol általános felsőfok
- 1.7 millióért miniszterelnök és ,megszavaztatott magának 600.000 HUF cafetériát és 250.000 Ft. benzinpénzt,
- Frank: 240 – 265 Ft. között,
- 300 – 320 Ft. közötti Euro,
- Államadósság stagnál, max 1 – 1.2 %-os csökkenés
- Lezüllesztett szakmunkásképzés és értelmiség, ( „ inkább legyen kissé buta a köznép, de addig sem okoskodik „ – Orbán Viktor )
- Minden 3. ember közmunkás lesz
- Nettó minimálbér: 61.000 HUF
- Nettó minimálbér szakmunkás: 95.500 Ft. ( 5 év m.viszony után )
- Rezsidíjak emelkedése: - 2010 és 2012. dec. 31.-e között 15 %-kal nőtt a rezsi mértéke, 2013. feb. 1-től 10 %-kal...
szablyafűrész
- Lezüllesztett szakmunkásképzés és értelmiség, ( „ inkább legyen kissé buta a köznép, de addig sem okoskodik „ – Orbán Viktor )
- Minden 3. ember közmunkás lesz
- Nettó minimálbér: 61.000 HUF
- Nettó minimálbér szakmunkás: 95.500 Ft. ( 5 év m.viszony után )
- Rezsidíjak emelkedése: - 2010 és 2012. dec. 31.-e között 15 %-kal nőtt a rezsi mértéke, 2013. feb. 1-től 10 %-kal csökkent, összességében 5 %-kal nőtt !
- Nem történtek új befektetések, de van 86.000-rel több közmunkás, ( 44 %-uk korábban a versenyszférában dolgozott ! ) számuk ma már 150.000 fő !
- Elüldözött 23 befektetőt és generált 22.000 munkanélkülit,
- 1 svájci Frank 245 HUF
- 1 Euro 300 Ft.
- Besorolás: „ B+ „
- Megszerzett jogaiktól megfosztott rendvédelmisek, orvosok bányászok, rokkantak, tanárok, összesen 230.000 Fő !

Mit szólsz hozzá ?
coni
Ha másért nem azért lenne érdeke a kormánynak is? a vizsgálóbizottság felállítása mert ha valóban korrigálni kell a NAV kiemelt adózókkal kapcsolatos gyakorlatát, akkor mire a büntető ügyi eljárás lezárul, a m a g y a r emberek több ezer Milliárdot veszíthetnek a rossz gyakorlat miatt. Ezt pedig a nemzeti kormány biztosan nem szeretné???
human
December 28-án demonstráció lesz a NAV ügy kivizsgálása és Horváth András mellett.
"Az alkotmány nem játék" szervezi.
www.facebook.com/azalkotmanynemjatek?fref=ts
hattorihanna
@világlátó: Így igaz,de sajnos akkor is azt kell hogy mondjam,a jelenlegi rendszernél rosszabb,és a magyar népnek többet ártó,még nem volt a történelem folyamán.Így ha két rossz közül kell választani,akkor a kisebb rosszra fogok voksolni,vagy pedig a DK-ra./A jobbik nálam nem rúghat labdába./Amit az mszp művelt,azt nem éreztük a bőrünkön,mert volt benne valami mérték,de amit a fidesz művel,az egyszerűen határtalan leamortizálása az egész országnak,és a benne élő embereknek.
hetöndöe
@szablyafűrész: 2006-ban a125 bruttómnak 92 volt a nettója,most 81800 ft lenne.
világlátó
@hattorihanna: Időközben találtam egy hozzászólást, amitől rendesen " kiakadtam " Nem mintha ennyire tájékozatlan lennék, de így összerakva még nem láttam együtt, egy nevezőn az Mszp.-t és a Fideszt. Ahol élek, itt is mindig tetten érték az összeboruló két párt vezető képviselőit, de azt gondoltam ez egy provinciális haverkodás. Hogy ez évtizedek óta összehangolt parasztvakítás, arra nem mertem gondolni. Feltettem a facebookra is. Beszólunk a cime : http::// beszolunk.hu/bizonyitek-hogy-az-mszp-es-fidesz-ugyanaz... Sajnos elveszett a maradék illúzióm is. Így nincs más választási lehetőségem mint a DK. Nem véletlenül írtóznak tőle mindketten. A szemétség teteje, hogy a DK.-s szavazókat akarják elcsábítani. Nyilvánvalóan éppen arra számítva, mint ahogy Te is nyilatkozol.A kisebbik rossz? Mikor , melyik? Az LMP . kár hogy a nevető harmadik akar lenni. És aztán? Hogyan tovább? Lehet, a parlamentet elátkozták. Ha kijönnek onnan, nem mind " hibás termék ", csak együtt és ott bent.
Érdekes, izgalmas, de mindenképpen kivezető út reményével kívánok Neked Boldogabb Új Évet !
hattorihanna
@világlátó: Köszönöm és viszont kívánom neked is! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.