A nyugdíjas rabló nagyon el volt keseredve karácsony előtt.

Otthon nézte a tévét, amikor kipattant az agyából a világmegváltó ötlet. A hírekben éppen arról beszéltek, hogy szinte minden napra jut egy dohánybolti rablás, erről pedig Marika néninek eszébe jutott, hogy ha másnak sikerült, talán neki is menni fog majd – írja a Blikk.

Először egy olyan üzletbe ment be, ahol a 20 éves eladó még meg is sajnálta. Elnézést kért, mondta hogy nem akarja megijeszteni, de kéri a bevételt. Az eladó nem adta oda neki.

H. Mária nem csüggedt el a kudarcon, és ezután egy Hegedűs Gyula utcai trafikba ment. A bolt előtt még elszívott egy cigit, majd belépett az üzletbe. Itt már biztosabbra ment, elővette a szatyrából a 30 centis kését, és kérte az eladónőt, hogy adjon neki 50-60 ezer forintot . olvasható a lap beszámolójában.

H. Mária a rabolt 25 ezer forintot ennivalóra költötte, került bejgli a karácsonyi asztalra és az állatai sem éheztek már.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
...Édes kis pofi ez a Marika néni...Kiegészitette a nyugdiját
de nem elitta, hanem bejgit vett és kutyatápot !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bukfenc
@tivoli: Ha valaki szenved az éhségtől az valszeg azért van, mert azt lesi, hogy a másik asztalán mi van.

Az egészet idemásolhattam volna, de nincs értelme..
Ez a mondatod jellemzi legjobban az erkölcsi érzékedet az emberek viszonyában..
A keresztényi kötelességről, vagy a szánalomról soha nem hallhattál..
Az utolsó mondatodban írod: -ilyen egyszerű az egész!-
Neked az egész élet olyan egyszerű, mint egy sablon, egy gép,..
Szerintem vannak szavak amikkel nem igazán tudnál mit kezdeni: -öröm, boldogság, szerelem, szánalom, segítő készség, empátia stb...
Cicamama55
Szerintem mindkettőtöknek-tivoli,bukfenc-igaza van. A magam életét én is "t" -hoz hasonló módon élem, s nagyon meg kell dolgoznom az egyszerű megélhetésért is. A másik oldala az, hogy a munkám során sok elesett emberrel találkozom, s próbálok nekik segíteni a magam módján-de az ember képtelen mindenkit támogatni. Érződik sokszor belőlük az az elkeseredett elszántság, hogy egy kifliért, kenyérért megtesznek mindent...Mellesleg én úgy érzem, hogy azt a szál cigit is valakitől kérte...Természetesen nem tartom helyesnek Marika néni tettét, de látom, létezik az a mély szegénység, amikor valaki ilyet megtesz. Sajnos...
tivoli
@bukfenc: "Neked az egész élet olyan egyszerű, mint egy sablon, egy gép,.." Ezt aztán honnan veszed? Azt hiszem neked az egyszerűbb. Kiköveteled magadnak, hogy megetessenek, vagy elmész kaját lopni, aztán tovább nem is érdekel, míg újra meg nem éhezel. Aztán csókolgathatod a kezet, mely enni adott.
Csak annyit mondok, hogy nem minden ember háziállat, hogy élelemért kuncsorogjon, néhány odavetett falatért eladja a lelkét. De akinek nincs önérzete, az az ilyesmit fel se tudja fogni.
bukfenc
@Cicamama55: ", s nagyon meg kell dolgoznom az egyszerű megélhetésért is. "

Nem akartam belebonyolódni ebbe a témába, de - a tőled kiemelt mondatra lenne kérdésem:
_ aki munkanélküli?
- aki leszázalékolt (komoly szervi bajjal)

Az hol dolgozzon "keményen??
Mi van azokkal akik szeretnének dolgozni, de nem kapnak munkát,,?
Fiatal diplomások sem, nem hogy egy egyszerű 50-es találjon munkát...
Köszönöm, de nem kérem, hogy igazat adj nekem..
Eredeti komment szerint senki nem írta (legalább is én) de jó tette..
Én sem reagáltam volna de távoli olyan kemény szavakat használt egy nyomorult öregasszony ellen, annyira a "saját mércéje" szerint osztályozza embertársait, hogy elképzelhető: - ha rajta múlna -árokban lenne söpörve az aki nem dolgozik (az mindegy-miért is)
Nagyon elkanyarodott ennek az egésznek a lényege..
bukfenc
@tivoli: Azt hiszem neked az egyszerűbb. Kiköveteled magadnak, hogy megetessenek, vagy elmész kaját lopni, aztán tovább nem is érdekel, míg újra meg nem éhezel. Aztán csókolgathatod a kezet, mely enni adott.

Nem akartam ár reagálni rád, de a fenti sorok ragozása miatt amit rám személyesítesz, vissza kell utasítanom!
Más stílusban folytatva::
Kedves családoddal az összes agy-nyomorék rokonodnak szólj ilyen formába...
Te sem lehetsz egy ikú bajnok!. Nem tudom mennyi idős vagy, mit értél el az életben, nem is érdekel, de, most már a magam és a Marika néni nevében is azt írom
Lelketlen, antiszociális, másokat letaposó, nemember vagy!
Jó kápó lett volna belőled!:
A legutolsó komentedben össze vissza hordasz mindent!.
Te egy agybaxott, vaskalapos klimaxos öregember lehetsz, aki válogatás nélkül becsmérel itt mindenkit.
Húzzál vissza az intenzívre, vagy egy próba fekvésre valami ócska furnér ládába...
Az ilyen epe-keserű nímandok mielőbb lábbal előre távozzanak..
tivoli
@bukfenc: Azt hiszem, a személyeskedést te kezdted, hogy ilyen meg olyan vagyok. Láttatlanban, csak mert más a véleményem, mint a tied.
Ezért tart itt ez az ország, mert mindenki csak prédikál az összefogásról, ami jelen esetben az ők megetetését jelentik. Szégyen, hogy a büszke magyar idáig fajult, hogy önállóan már semmire nem képes a sopánkodáson kívül.
És elnézést kell kérnem helyetted is azoktól akiket válogatás nélkül becsméreltünk itt, holott csak arról volt szó, hogy saját betevőjéről lehetőleg gondoskodjon mindenki magának és lehetőleg bűncselekmény nélkül.
Azt hiszem, a további beszélgetésnek nincs értelme, mert te egy elbaszott, lehetetlen, élhetetlen éhenkórász szarházi lehetsz, akinek annyi esze sincs, hogy felfogja, vannak alapvető emberi elvárások, melyek megkülönbözetik az állatoktól. És saját kis szaros életed jobbra fordítása egyedül csak a te érdeked, mert mindenki örül, ha a magáét rendben tudja tartani úgy, ahogy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.