Magyar Krónika néven új dicsőítő lap indul - számolt be róla a Cink.hu. A bevallottan fideszes újság az alapítók szerint kordokumentum lesz, 100 szolgalelkű szerkesztővel íratnának bele csak jó híreket.

Kerényi Imre miniszeterelnöki megbízott és Bencsik Gábor főszerkesztő legalább 100 kormányhű potenciális szerzőnek küldött levelet azzal, hogy: "Tudatom, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Magyar Krónika címmel új havi folyóirat indítását szorgalmazza, melynek megalkotásában – mint szerző – személyesen maga is közreműködne. Miniszterelnök úrral egyeztetve tisztelettel felkérem, hogy e szellemi vállalkozásban – mint szerző – írásaival Ön is vegyen részt."

A lapba Orbán Viktor is írni fog, sőt ő maga tartja a szerkesztői értekezletet csütörtökön.

Havonta megjelenő, a fideszesség eszenciáját jelentő folyóiratról van szó, amelyikbe a lapot kitaláló miniszterelnök mellett kormánytagok és vezető Fidesz-politikusok is írnak majd – olvasható a Cink.hu cikkében.

Miről fognak írni? Az iránymutató levél szerint ilyenekre lehet és kell számítani: "Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom."

"A Magyar Krónika a centrális politikai erőtér építő embereiről szól. Fizikai és szellemi értelemben. Hőseit e folyóirat tisztelettel és szeretettel mutatja be. A Várkertbazár felújítását vezénylő néhai Zumbok úr, a Kossuth teret megálmodó Wachsler úr, a nagyberuházásokat bonyolító Fürjes úr, (...), a tejcsináló Cserpes úr, dalcsináló Ákos úr, a kiállításokat varázsló Baán úr, a színházcsináló és öt gyermeket nevelő Vidnyánszky úr, a borkészítő Bock úr, a lótenyésztő Lázár testvérek meg a többi eredményes ember mesélje el e folyóiratban gyermekkorát is, képzését is és a nagymama krémesét is." – tájékoztat a levél.
A levél valódiságát sokan nem hitték el elsőre, tele van kétkedő posztokkal az internet. A 444 utánajárt: a levél valódi.

Beszéltek többek között Kerényi Imrével, aki délutánra ígért hosszabb nyilatkozatot a Magyar Krónika indításáról.

Itt van Orbán Viktor újságjának száz szerkesztője >>>

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
kordokumentum? Talán inkább kórlap. Tartalmazni fogja az összes tünetegyüttest, amit a fidesz-baj produkálni tud.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Csak tisztára azt az egyre nagyobb segget srácok!!!
dömdödöm
a Magyar Tragikomédia címet simán lehetett volna adni az újságnak
nezelodo
Remélem, csupa ex és párt és KISZ titkár adja közre benne értékes élettapasztalatát. Bízom benne a (segg) pöttyöket számoló pénzügyi szakember is a grémiumban lesz, hogy okuljanak az olvasók, mekkora űr támadt az OPNI bezárása óta.
Senara
Titokban alapítottak újságot Orbán Viktornak...és Magyar Krónika címe (!) Kerényi párttitkár elvtárs , nem szép dolog kihagyni a nemzeti szót az újság címéből ! Még nem késő változtatni, legyen Orbán Krónika , vagy Felcsúti Krónika .
Orsós Rodrigó
"... ingyen osztják szét állami vezetők, közkönyvtárak, középiskolai könyvtárak, középiskolák igazgatói, határon túli magyar iskolák ..."

Már az iskolákba is beviszik a politokát! Ráadásul ennyire nyíltan. Biztosan úgy vannak vele, hogy a középiskolásokat még meg tudják szédíteni a sikerpropagandával.
Orsós Rodrigó
Ráadásul micsoda csapat fog publikálni benne: Bayer, Bencsik, Kerényi, Kövér stb.
human
kordokumentum? Talán inkább kórlap. Tartalmazni fogja az összes tünetegyüttest, amit a fidesz-baj produkálni tud.
nyanya001
"Kordokumentum lesz."
Kórdokumentum lesz a visszatérő személyi kultuszról !
mate03
Ludas Matyi helyett végre lesz egy vicc lap!
nemzeti_nyugdíjas
A cikk elolvasása után úgy érzem magam mint az a papagáj akit megforgattak. Észbontó amit ezek a f@szok művelnek.
evacica
Remélem ezt a sajtó szennyet is közpénzből alapították a talp nyalók.
Maszlag
Az "álamfő" is alapított magának egy kitüntetést. És mi lett belőle?
magyarbakancs
Rákosi elvtárs,pajtás megirigyelné ezt a személyi kultuszt.
A Tündik bündije
Mivel a lányom elmúlt 6 éves, lassan rá kell nyitni a szemét a nagyvilágra. Így legalább nem kell az irattárakat áttúrni egy Pravdáért...
Vizual
Kezdem azt hinni, hogy Orbán nem lát a gőztől, a nyaloncok meg tudják, hogyan kell az egóját tüzelni. Amíg ezen háborgunk a háttérben csendben lenyúlják a maradékot.
csikknorisz
Ez komoly? Mert viccnek kicsit durva lenne.
Senara
@Vizual: " a nyaloncok meg tudják, " Megtanulták az átkosban mit szeretne hallani Kádár elvtárs , vagy szüleiktől hallották , hogy Rákosi elvtárasnak mivel lehetett a kedvébe járni .
csikknorisz
"A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond."
vö.
"A hasábírás célja a szellemes és rövid forma megalkotása.
E műfajban a balliberális oldal jelenleg verhetetlen.
Tehát: saját műfajában kell
legyőznünk az ellenfelet."
Tehát nem harcolnak, csak a ballibeket akarják legyőzni.
mariaberta
Én csak két újságot olvasok, sőt előfizető vagyok, harmadikra nincs szükségem, de őszintén szólva nem is érdekel.Azt a sok hazugságot amit az új újságban lehet majd olvasni, megismerhetném a Hir, Echó. TV2 és egyéb rádióadók híreiből is. De hát arra sem vagyok kíváncsi.

Köszi az általános mozgósítást de egyelőre nincsenek újságírói ambícióim, sajnálom,de le kell mondaniok rólam.
kiskutyauto
Eme különleges alkalomra, Rákosi elvtárs, Sztálin elvtárs, Mao elvtárs, Kim Dzsongun elvtárs; valamint Tito és Franco, a Duce és a Führer ezt megünnepelni exklúzív diktátor-partit rendeznek a pokol láva-dísztermében... különleges kénkő koktélok lesznek és a vezérek szónoklatai fognak hangosbemondókon szólni... Sztárvendég Caligula, Napóleon, Pol Pot, Kádár,és Ceucescu elvtársak lesznek.. Fidel elvtárs még csak a távolból, kómából tudja szemlélni az eseményeket... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
Dr. Felipe
Majd áprilisban elzavarjuk az egész bagázst, oszt játszhatnak újságírósdit a homokozóban. Csak az a baj hogy áprilisig még elképesztő mennyiségű közpénzt kiosztanak egymásnak.
Szvetlana
értelemszerűen közpénzen nyitottak egy magánújságot Orbánnak. Már a vízcsapból is Orbán folyik, ha a vasalót bedugom, az is az Orbán nótát fújja.
Ez az újság már nagyon hiányzott.:((
bretagne
Jó lenne, ha megőriznék ezt a titkot - örökre.
lenhardtibolya
Én csak azt nem értem, hogy miért kell titokban alapítani újságot, hiszen megvan a 2/3, meg lehetne akár szavaztatni is. Kérdés, hogy ki fogja megvenni ezt a lapot, hiszen már a csapból is a fidesz dicsőítése folydogál...
világlátó
Hallgatom Kerényi Imre urat és ugyanilyen figyelemmel hallgatom Bán László urat. Utóbbi a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, most a városligeti " kultúrális negyed " kormánybiztosa.Mindkét úr a kormány által elismert, elfogadott ember. Én mégis úgy gondolom ez a két úr két világ. Utóbbiról eszembe jut a Cezanne , a Van Gogh, és a folyamatosan világszínvonalon megrendezett kiállítások sorozata, amelynek a látogatottsága a bizonyíték a produkció jelentőségét illetően. Ezek a tárlatok szellemi és érzelmi felüdülést hoztak és hoznak abba a torzult világba, amit - remélem nem sértem meg - előbbi úr maga is gerjeszt. Pedig ő jobbra , szebbre, nemesebbre is képes.
világlátó
A felsorolt komoly szakemberek, művészek, egyetemi tanárok minden bizonnyal komoly teljesítményekre képesek és valószinüsítem, nem utasítják vissza az első produktum elkészítését a miniszterelnök úr felkérésére. Majd elolvassuk ezeket. Egészen addig nincs is baj, amíg mindegyikük önmagát adja, tudását, tapasztalatait közli a szépre és jóra áhító olvasóközönségnek. Mihelyt azonban a " főszerkesztő " gondolatait kell a saját nyelvezetébe csomagolva közölnie, a produkció bukásra van ítélve. Vannak folyóirataink, magazinjaink az élet minden területéről, ahol a szakember ír a szakembernek. Vannak közéleti, politikai írásokat tartalmazó napilapjaink, elektronikus médiáink, hasznos lenne, ha minden suszter maradna a maga kaptafájánál. A száz komoly szakembertől ezúton is bocsánatot kérek azért, hogy egy cipőjavító kisiparoshoz hasonlítottam őket. A magyar közmondások közül nem találtam jobbat.Mindig megélt ez a kisiparos, mert segített a szegény embereken. Tudom biztosan,a százból a többség szakmai, tudományos és művészeti elkötelezettsége felülírja a sanda szándékot, mert hogy az sanda, az nyilvánvaló.
Szvetlana
Undorító ez a személyi kultusz, ami a nagyvezér körül már stabilan" aczélosan" működik.
Már azon sem csodálkoznék, ha a rendezvényeken a róla szóló csasztuskákat kell felolvasni. Innen már csak egy lépés, és róla írnak zeneműveket, pl. Orbán oratórium, Orbán cantata profana, Orbán esti meséi a lurkóknak, óvodai iskolai rendezvényeken ki kell helyezni a nemzeti színű zászló mellé Orbán a nagyhatalmú arcképét.
Veszélyes játék, mert ha beleavatkozik még a művészetbe is, koreai népi demokrácia lesz belőle. Avagy Csau-csau-. Kell ez nekünk?
tony-66
Hol itt a titok ? Ha már ti is tudtok róla TI TI TI TUDATLANOK !
Áprilisban igy is - ugy is a fiatalok szovetsége a befutó !!!
bretagne
@lenhardtibolya: Az őket nem érdekli, csinálják, mert megtehetik. Csak mi nem érdemeljük meg.
karaj
Rosszul lettem ! A hányinger kerülget a tömjénfüsttől.
evacica
Én azt szeretném tudni, hogy ha Orbánnak kell ilyen fényezős lap, amiben őt és kormányát Isteníti, akkor miért nem nyúlt a saját zsebébe és fedezte volna abból. Gründolt már eleget össze a család lenne miből és nem az adó fizetők pénzét pocsékolnák erre!!
karikora
Remélem online is olvasható lesz, és az olvasók részéről a cikkek véleményezhetők. Már alig várom :)
spu00
Legalább várnák már meg az első lap megjelenését, s utána véleményezzenek.Ha már Önök is tudják, akkor nem titokban csinálták.Miért probléma, ha felkérnek prominens embereket, hogy adott témában írjanak. Na és? Miért nem háborodnak fel a 3%-s MNB kamaton, a 2%-s infláción. az MNB korábbi szoci elnők által tervezett 203 milliárdos vesztességét 0-ra redukálta a hozzá nem értő jelenlegi elnök,a 3%alatti államháztartási hiányon stb.Ezektől savanyú a szájuk íze?
Desischado
Most olvastam a facebook-os hozzászólásokban Erzsébet Drobcsak hozzászólását, - majd olvassátok el! A nő Ukrajnából ossza az észt! Nem is itt él, de védi Hazugovicsot ezerrel! Az agyam dobom el! nyanya001, az oldalt elmentettem, köszi érte! Hát igen, van már vicclapunk, lehet orbánt ezerrel fényezni, meg az eredményeket hazudni! Én is remélem, lehet majd nekünk is "fényezni", már alig várom! Azok, akik elvállalták, az én értékrendem szerint egy köpést sem érdemelnek!
kukac50
Jó ötlet az újság abban fogják leírni,hogy a fával fűtő családok mennyi rezsicsökkentést kapnak,mikor lesz olcsóbb a fa ára.
Segítik beosztani a közmunkabért,olcsó recepteket közölnek.
Az öregségi nyugdíjminimumosoknak ami most 28 ezer 405 forint megírják,hogy az özvegyek mit vegyenek kaját gyógyszert vagy tüzelőt,miből menyit,hogy elég legyen a nyugdíj egyik nyugdíjtól a másikig.
Akiket az árokparton elütöttek,azoknak meg megírják,hogy mennyire fontos nekik a munkanélküliek mert átvállalják a temetési költséget,és ameddig a gyerekek felnőnek és nem dolgoznak addig személyenként támogatják Őket minden hónapban a közmunkabérrel megegyező összeggel.
A 60 évhez közeli rokkantakat miért akarják dolgoztatni? Miért nem küldik el Őket végleges nyugdíjba,hogy az egészséges fiataloknak tudjanak munkát adni.
A főcím meg az lessz,hogy a Fidesz rosszul teljesít..
nemkati
@spu00: Ha neked nem probléma, akkor részvétem. Ettől a laptól a magasztos eszmék olyan távol állnak, mint 0rbántól a becsület. Nagyon remélem, hogy valaki kideríti, ki fogja finanszírozni ezt a borzalmat. Hogy ki fogja megvenni, hát a se@@nyaló barmok. De lehet, hogy ingyen adják közpénzből. Ami ugye paradoxon.
Íme egy tervezet, kb így fog kinézni. :)))
img.gawkerassets.com/img/19bpaktd0x939jpg/ku-xlarge.jpg
Brother Louie
@nemkati: ingyen lapnak ott van az az ótvar Helyi Téma.

Én szeretem mert nagyszerűen lehet rajta zöldséget pucolni. Nincs benne fém kapocs és nem kell félni, hogy elkeveredik a nyersanyagok közé. Másra nem jó, tele van ökörségekkel. A lap fele meg egész oldalas Szent Erzsébet utalvány reklám.

Az ilyen Lidl-es meg Aldi-s reklámújságokban van tűzőkapocs. =(((
Brother Louie
@nemkati: mellesleg nagy üzleti érzékre vall, új magazint kiadni most mikor mindegyik vegetál megszünik.

Nyilván lesz ebben is Szent Erzsébet utalvány reklám, lehetőleg egész oldalas. Meg kötelező lesz rendelni minden kormányzatni szervnél, ingyen az Intercity vonatokon.

Előbb utóbb el fog fogyni minden szám.
nemkati
@Brother Louie: Én a zöldséget kis teszkós nájlonzacskóra pucolom. A Helyi Témát anyukámnak viszem, mert ő beájul a zorbántól és abban mindig imádják, a baloldalt meg komcsizzák, ez anyukámnál jó pont. Negatívum, hogy egy ideje nincs benne rejtvény, ezt nagyon sérelmezi.
Mi a baj a tűzőkapoccsal? Nem szereti a zőccséghéj?
Brother Louie
@nemkati: szétesnek a lapok és utána kereshetem, hogy hova tünt a vas...
nemkati
@Brother Louie: Hát, ha vágyaim teljesülnek, és elpucol ez a fideszes banda, akkor nagyon kíváncsi leszek, mi lesz a sorsa a magyar krónikának? Tudom. Megpusztul, és a helyébe lép az Igaz Magyar Krónika, amiben reményeim szerint a valóságot olvashatjuk.

De ki vesz manapság papírújságot???
Brother Louie
@nemkati: ezt mondom én is. 2014-ben már NEM VESZNEK nyomtatott termékeket. Főleg nem pénzért.

De nyilván lesz elég sikeres vállalkozó aki hajlandó támogatni a veszteséges kiadványt.
Brother Louie
@nemkati: az lesz a sorsa mint a nyomtattott Alkotmánynak, az Orbán festményeknek meg a többi Kerényi-féle propaganda anyagnak.

2025-ben majd lesz valami kiállítás Fokvárosban, Mao-Ce Tung, Kim-Jong Il, meg Orbán Viktor olajfestményeiből.
Desischado
@nyanya001: Hogy a jó k..va édesa...jukat!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.